Bursa Maksem - Kadıyayla - Abı Hayat - Tonoz Yayla Doğa Yürüyüşü (19 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olimpos69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,553
Ynt: Bursa Maksem - Kadıyayla - Abı Hayat - Tonoz Yayla Doğa Yürüyüşü (19 Temmuz 2009)

Doğru tespit, teleferikle sarıalana çıkmasaydık aynı gün içerinde tabi ki tamamlayamazdık.

Etiketler
Ynt: Bursa Maksem - Kadıyayla - Abı Hayat - Tonoz Yayla Doğa Yürüyüşü (19 Temmuz 2009)

Denemeniz lazım.
:smiley:

İzmir'de şimdiye kadar kimsenin yaptığını duymadığım bir trasn gerçekleştirmiştik.
İzmir'in Güney aksında ki tüm zirveleri aynı gün içersinde tırmanarak 25 kmlik bir yürüyüş yapmıştık.
Toplamda 9 saat süren etkinliğimizde 4 farklı zirveye ulaşmıştık.
Link bulunca atmaya çalışırım size.

İzmir'i bilmediğim için tasavvur edemiyorum.Ama yazışmalarınzdan anladığım kadarıyla uzun yürümeyi seviyorsunuz. Resimleri görmek isterim.Sitemizi incelediyseniz yorumlarınızı bilmek isterim.Hayırlı akşamlar.

Sonunda linki buldum Salih bey ,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11780.0

Fotoğraflardan ve Google Earth görüntülerinden anlayacaksınız.

Sitenizi de en kısa sürede incelemeye çalışacağım.

Fotoğraf yerleştirme konusunda size yardımcı olmalıyım.
Daha büyük ebatlarda daaha kaliteli görüntüleri uygun web kapasitesi ile yükleyebilirsiniz hem foruma hem kendi web sitenizde.

İyi Akşamlar.

Murat Öz

Murat kardeşim harika bir zamanda harika bir yürüyüş gerçekleştirmişsiniz.Anladığım kadarıyla 2 kişilik bir yürüyüş olmuş.
Bir de Ömer'i siz zannediyordum yanılgımı anladım.Resimler süper...
Bende belli bir küçültme programından geçirerek siteye yüklüyorum ama görüntü kalitesi hissedilir derecede bozuluyor, bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca İzmir de yaşasaydım bu geziye kesin icabet ederdim.

Teşekkürler Salih Bey , beğenmiş olmanıza sevindim.
Bahsi geçen parkur İzmir'in en uzun parkuru sayılmasa da parkur üzerinde ki tüm zirvelere çıkmak parkurun C+ seviyesine yükselmesine sebeb oluyor.
Sonbahar da İzmir'e bir ziyaret yaparsanız sizi seve seve dağlara götürürüz.
İzmir'de konaklama derdini de düşünmeyin.
;)

Murat kardeş bu konudaki organizasyonunuzun duyurusunu takip edeceğim.Eğer müsait olursam katılmaya çalışacağım, konaklama konusundaki nazik tavrınıza da teşekkür ederim.Ayrıca Medetsiz yürüyüşünüzün fotoları ve gezi akışı mükemmel olmuş bende 2500 metreye kadar çıktığım için üzerini hedefliyorum.Şunu merak ettim 3500 üzeri medetsiz zirvesine aletsiz mi çıktınız? çünkü bizim yaptığımız teknik olmayan düz dağcılık bu konuda eğitimimiz de yok zaten.

Her zaman bekleriz Salih bey.

Medetsiz dağı etkinliğine gelince ;
Klasik Darboğaz - Meydan Yaylası - Karagöl Kamp Yeri - (????) Zirve parkurunu kullanmıştık.
Soru işaretleri üzerinden geçtiğimiz sırtların isimlerini ve bölge adlarını bilmemekten kaynaklanıyor. :smiley:

Parkur üzerinde herhangi bir teknik çıkışı gerektirecek bir yer yok.
Tabii teknik çıkış yapılarak aşılabilecek hayli çok msayıda kuzey cephe duvarı var.

Yaz koşullarında yapıldığı için kazma-krampon kullanmak gerekmedi.
Baton ve kas yürüyüşçülerin deneyimine bakıyor.
Parkur üzerinde erimemiş karlar olsa da yürüyüşe olumsuz bir durum yaratmıyor.

Her ne kadar kondüsyon yönünden zengin :smiley: ve deneyimli olsanız da ,Temel Dağcılık Eğitimi almalısınız.
Yürüyüş Tecrübenizin yanına çok olumlu bir katkı sağlayacaktır bu durum.

TDF'nin Bursa İl Temsilcliği kanalı ile yapılan eğitimler hakkında bilgi toplamak ile başlayabilirsiniz.
UMKE bünyesinde bu tip bir eğitim düzenlenmesini de talep edebilirsiniz.
Arama kurtarma sadece şehirde olmuyor diyerek.

Selamlar
keyifli bir yürüyüş olmuş.

resimler için tşk
güzel gezi olmuş

sinanyerlitaş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR