Ynt: Bursa Çevresindeki Hafta Sonu Kaçış Noktaları...
Pazar günü Kocayayla'daydık. Ancak ayağımı gaz pedalından çekemeden, gitmemizle dönmemiz bir oldu..
Sevgli Rocinante'miz öksürüp tıksırmaya, güçten düşmeye başladı.. Orada bayılıp kalacağını hissettiğim için hiç kontak kapamadan hemen alel acele geri döndük. Garibim son nefesini de (60km.) Bursa'ya kadar bizi taşımak için harcadı ve şehir merkezine girer girmez oracıkta düştü..
Geri kalan mesafe çekici sırtında...
Meğer su yakmaya çalışırmış garibim.
Genelde marka olarak Opet'i, bayi olarak da şehir içindeki bildiğim bayilerini tercih ederim ama geçen gün şeytan dürttü resmen. "Aman ne olacak canım, herkes alıyor" diyerek 30 krş. indirimli olduğu için hiç tanımdağım yeni bir markanın yakıtını aldım. Hem de ucuz bulmuşken bol bol.
Markanın adını bile hatırlamıyorum. Ama bir daha önünden geçtiğimde not alıp burada paylaşacağım kesinlikle.
Mazot filtresinin içi yakıtla karışık neredeyse yarı yarıya su ile doluydu.
Filtre değişti, depo komple söküldü, içindekiler (bahaneyle eski tortularla birlikte) temizlendi ve bu iş bana (kaybettiğim 50 lt. mazotu saymazsak) 200 TL. sına mal oldu.
Rocinante'miz şimdi iyi..
Parası o kadar sorun değil de, oralara kadar gidip de iki nefes alamadan döndüğümüze ve yollarda geçirdiğimiz sıkıntılı anlara yanarım.
Kocayayla gerçekten çok ama çok mükemmel güzellikte bir yer. Hatta çok rahatlıkla söyleyebilirim ki "şu ana kadar karavanla gittiğim tüm yerlerden kat be kat güzel"
O nasıl manzara, o nasıl gökyüzü rengi, nasıl kokular, çiçekler, kuş sesleri?..
Çok acele bir kaç kare alabildik ancak ama inanın bu fotoğraflar güzelliğin yüzde biri bile değil. Herkesin mutlaka görmesi gerek.
Önce yollardan bir kaç kare, ardından yakalayabildiğimiz kadarıyla son iki karede Kocayayla..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]