Bursa - Antalya Arası Nereleri Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vehbi42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,234

vehbi42

Kamp I
Yer
Bursa
Kısmet olursa karavanla ilk gezimizi 02 temmuz cuma günü Bursadan hareket edip 06 temmuz sabahı Antalya Sidede olmak üzere planlıyoruz

Eskişehir -Afyon -Isparta -Burdur ana güzergahımız olmak üzerebu illerde gezmek için nereleri tavsiye edersiniz

Etiketler
Ynt: Bursa - Antalya Arası Nereleri Tavsiye Edersiniz?

Selamlar,
Ben genelde ana yolları fazla sevmeyen bir yol sever olarak, Bursa'dan Antalya'ya her zaman İnegöl (içinde gerçek köfteyi barındırır, çakmasını değil) - Domaniç (Osmanlının başlangıcı) -Tunçbilek (Mordor ülkesi) - Tavşanlı (Eşe dosta ve kendimize çeşit çeşit leblebi) - Kütahya (Yemek Molası, tarihe selam) - Afyon (Kaymağı, sucuğu, bazen içimi daraltsa da etkileyici konik dağı) - Şuhut (Bozkırın ortasında yalnızlığın ve dinginliğin tanımı) - Eğirdir (Turkuaz renk, çay molası)- Kovada Gölü Milli Parkı (Küresel ısınma gölü oldukça kötü etkiliyor) - Antalya hattından giderim.

Her ne kadar fazla maceları olmasa da oldukça güzel manzaralar, tarihi mekanlar, doğa anıtları, farklı iklimler ve uzayan bom boş yollar beni oldukça etkiler. Ayrıca yol boyunca sayılamayacak kadar hoşluk, sürpriz her zaman beni bekler durur. (Bu arada fazla kalabalık olmayan benzinlikler konaklamak veya mola vermek için de iyi olabilir. Ben genellikle daha otantik yeme-içme ve dinlenme yerlerini tercih ediyorum)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

vallahi güzel bir gezi yapmanız başarılar diliyorum..tabiki bıraz gec okudum..eskişehirde tabiki porsuk çayının şehrın içinden gecırmiş olmaları ve orada bulunan parkın muhteşem olması..hemen otogarın karsısında ozel otopark emnıyetlı..24 saat 10 tl ordan heryerı geze bılırsınız raylı sıstemle..afyon yabiki guzel yolunuzun uzerınde sandıklı var gırın orada kaplıcalara hem konaklayın hem ıstihrat ederek yola devam..sideye gittiğinizde tabiki manavgatta gıtmeyı hımal etmeyen vede barajı gezin.barajı kaarvanla cıkmanıza gerek yok münübüsle götürüyor..ben öyle yapmıştım motorla cıktım..sidenin içinde tarihi yerlerin hemen arkasında bır yol sızı sahıle karavan kampıklere goturuyor..görürsunuz saygılar ıyı gezıler..

vehbi42' Alıntı:
Kısmet olursa karavanla ilk gezimizi 02 temmuz cuma günü Bursadan hareket edip 06 temmuz sabahı Antalya Sidede olmak üzere planlıyoruz

Eskişehir -Afyon -Isparta -Burdur ana güzergahımız olmak üzerebu illerde gezmek için nereleri tavsiye edersiniz
Burdur'da salda gölü orman kampını, şehrin içinde taşoda'yı(şehrin içine girerseniz antalya yolu üzerindedir), bakibey konağını(aynı güzergahtadır)burdur şiş i sanayi de veya şehrin içinde kahyaoğlu et lokantası veya özsarı lokantasında yemenizi, ceviz ezmesi denen bir çeşit tatlının tadına bakmanızı(efe en güzel markalardan) insuyu mağarasını(burdur-antalya yolu 16.kmsi) onaç barajı kenarında piknik yapmanızı (bucak ilçesine 3 km mesafededir ) susuz hanı görmenizi tavsiye edebilirim.Yazdığım yerler salda gölü haricinde yol üstü mekanlardır.

İyi geziler dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR