Burhaniye Pazarı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,880

Etiketler
Ynt: Burhaniye Pazarı :smiley:

KazDalar182.jpg

KazDalar181.jpg

Burhaniye parkında anıt heykeller Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ sohbet ediyorlar

KazDalar186.jpg

KazDalar187.jpg

köylü pazarını seviyorsan ki fotoğraf ve yorumlarından ben bunu anladım. sana tavsiyem Türkiye'nin en büyük kölü pazarı Tire pazarını görmendir. heleki galiba ağustosta izmire de geleceğini düşünürsek muhakkak uğra derim. Coşkun Aral'ın çinden misafirleri gelmişti o belgeselcilere ilginç ve zengin olduğu için oraya da götürmüştü. ben bu belgeseli çok sonra tesadüfen uydudan izledim. açıkcası gururlandım.

Bülent pazarların güzelliklerine doyum olmuyor gerçekten, Tire pazarına da eğerpazarın olduğu gün orada olursam gitmek isterim, hangi gün pazar olduğunu biliyormusun ?

Zerrin Hn.affınıza sığınarak bildiğimi aktarmak isterim.
Tire pazarı salı günleri kurulur ve adeta bir açık hava müsesi tadında geçer.Çarşıya yakın olduğu içinde aradığınız ne varsa bu pazarda bulmanız olasıdır.
saygılarımla.

Rica ederim ve teşekkür ederim Doğuşlu, bu bilgiyi kayıt ediyorum .

doğuşlu' Alıntı:
Zerrin Hn.affınıza sığınarak bildiğimi aktarmak isterim.
Tire pazarı salı günleri kurulur ve adeta bir açık hava müsesi tadında geçer.Çarşıya yakın olduğu içinde aradığınız ne varsa bu pazarda bulmanız olasıdır.
saygılarımla.

salı günü ama sabahtan daha dua başlamadan gidebilirsen daha güzel olur. bizim ilçe dahil bir çok köylü pazarında pazar sabah duayla başlar.

Sağol Bülent, görmek istiyorum, teşekkürler.

Behiç Bülent Dağdeviren' Alıntı:
salı günü ama sabahtan daha dua başlamadan gidebilirsen daha güzel olur. bizim ilçe dahil bir çok köylü pazarında pazar sabah duayla başlar.

Hatta Tire'ye yaklaşık 4 km. mesafede kaplan köyü var. orada ailenin işlettiği bir restoran var. keşkek yemeden dönme. şimdilerde börülce taratorda var.

biraz bizim oralarda yaşa. ot kültürün gelişsin. gözleme diye sana yedirdiklerinin onu akrabası bile olamıyacağını söyleyen sen olursun. eminim.

Egenin ot kültürüne hayranım gerçekten, o kadar değişik otlar getiriyorlar ki pazarlara şaşırıyorum, sadece bakıyorum, bazen deniyelim diyoruz ama damak tadımıza da uymuyor bir çoğu, ayrı bir kültür bu vesselam :smiley:

hayır. ama bilinçli tüketmek gerekiyor. yada bir bilene danışılmalı. gerçi bunları söylüyorum ama benimde bilmediğim o kadar çok çeşit varki tahmin edemezsin.

Resimlerinizi görünce Burhaniye anılarımız gözümüzde yeniden canlandı. Düdüklü Çeşme'nin suyundan içtiniz mi Zerrin hanım :smiley: Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,790
Kaydolan Son Üyemiz
osmanecrin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.