Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 651,264

Etiketler
Ynt: Burası Neresi?

mogzilla' Alıntı:
Ben zeytinleri yeterince yordum , birisi de yakalasın artık. ;D

Abi vallahi söylesem inanmazsınız...Kalplerimiz birmiş bende yazdım Nadir abi siz fıkradaki gibi zeytini yordunuz şimdi neden bırakıyorsunuz başkası kolay yakalasın diyemi... mesaj gönder dedim baktım uyarı geldi siz mesaj yazarken başka mesaj yazıldı diye...

:smiley: :smiley: :smiley:

Evet Nadir abi bir kez daha tebrikler...Elazığ iline bağlı Palu ilçesi...Bari nehride ben söyleyeyim: Murat Nehri...

2-1.jpg

Kısa Bilgilendirme :

Palu: Elazığ'ın bir ilçesidir. 2'si kasaba, diğeri merkez olmak üzere 3 belediye, 35 köy ve onlara bağlı 30 mezradan oluşmaktadır.

Doğuda Bingöl ili Genç ilçesi, güneyde Arıcak ve Alacakaya ilçeleri, batıda Elazığ il merkezi, kuzeyde Kovancılar ilçesi ile komşu olup il merkezine uzaklığı 72 kilometredir. Rakımı 850 metredir.

harita.jpg

Murat Nehri : Murat nehrinin Palu İlçesi civarında Keban Baraj Gölü’ne karıştığı noktaya kadar olan uzaklığı yaklaşık 500 Km.dir. 42.000 km2’lik akaçlama havzasıyla, Fırat’ın en önemli koludur. İlk kaynaklarını İl sınırları dışından, Van Gölünün kuzeyindeki Aladağ’ın kuzey eteklerinden alır. Gülizar Yaylalarından gelen pek çok suyu da toplar. Murat nehri, Ağrı’dan geçtikten sonra Güneybatıya yönelir. Bingöl’ün Genç İlçesini geçerek Elazığ topraklarına girer. Sürekli batı yönünde akarak Palu ilçesine ulaşır ve Keban Baraj Gölüne dökülür.

Abi sizin nehirden dolayı baraj civarında yoğunlaştığınızı farkettim ama fazla sürmez diğer taraflarada bakar dedim kendi kendime...

Abi Esat Kabaklı'yı biliyorum, türkülerinide bilirim ancak tanışmak nasip olmadı...

2 saat kadar evvel zapping yaparken baktım Memleketim TV'de biri güzel türküler söylüyor ve şiirler okuyor , öyle takıldım kaldım.Ben tanımıyordum,sonra öğrendim.

Evet güzel ve tok bir sesi vardır...Özellikle Kirvem parçası güzeldir...Birde çok eskilerde: rakı içtim şarap içtim eğlendim, kız demedim dul demedim evlendim parçasını güzel söylerdi...(parçanın ismini hatırlayamadım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR