Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 516,835

Etiketler
Ynt: Burası Neresi?

Arkadaşlar güncelliğini kaçırmamak adına araya saplantı olacağım izninizle.
Burası Neresi ?

Bir güneş-Bir tipi 004.JPG

hagurel' Alıntı:

Haklısınız , Bolu ve Ankara için zor zira nokta atışı isteyen bir soru.Biraz muziplik olsun diye soruldu :smiley: Umudum Cavid hoca. Soranın nereden olduğunu araştırıyor, mesleği icabı, görünen ağaçlar altında bir çay içmişliği vardır belki diye düşünüyorum, bizim memlekete misafir geldiğinde.
(içinde bir av köşkü barındırır)

Enver Bey, bu gazla epey giderim ben... ;D
Şaka bir yana, şahsım hakkında söyledikleriniz için sağolun ama o denli de değil diyebilirim.

Enver bey'in sorusunda, arka plandaki ağaçlar iğne yapraklı olmalı; öndekilerin de (vadi tabanında) çınar ve servi olduğunu sanıyorum. Eğer servi doğru ise arkadaşlar, aranacak bölge daralacak demektir. Biliyorsunuz, servi, yumuşak hava koşulları ister. Türkiye'de ise bu, kıyılar (Kdz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları) demektir. Bu durumda, kıyı ve av köşkü esas alınarak yanıt verilmeye çalışılmalıdır. Bir diğer ipucu da, buranın "meskun mahal" olmasıdır. Ayrıca şunu da eklemeliyim; av köşkü sözü bizleri Marmara'ya doğru yönlendirmelidir; malum, bu köşkleri çoğunlukla yapan/yapacak olan Osmanlı'dır. ;)

Enver Bey, bakalım arkadaşlar ne diyecekler, bekleyelim derim; kuşkusuz sizin yukarıdaki değerlendirmemi doğrulamanız koşuluyla.

Cavid Sezen

yasarergun' Alıntı:
çiğdem mahallesi

Yaşar bey,Absurd sorulmuş bir sorunun beklenen yanıtlarından biride bu olmalıydı :smiley: Aslında doğru yanıta çok yaklaştınız :D Bu bir mahalle,İstanbul'un göbeğinde, çeşitli zamanlarda betonlaştırma girişimlerinde bulunulan bilinçli mahalle sakinlerinin direnişi ile şimdilik doğası kısmende olsa korunan,İçinde Abdulaziz tarafından yaptırılmış günümüzde öğretmenevi olarak kullanılan bir kasr,ve av köşkü barındıran,yılın muhtelif zamanlarında izci kampı kurulan,Her şeyden önemlisi dağ tepe gidemeyince, kendinmizi doğanın kucağında hissedip resimde görüldüğü gibi güzelliklerinden yararlandığımız bir yer.Siz deyin altunizade,ben diyeyim acıbadem mahallesinde Adile sultan diğer bir adıyla validebağ korusu.Çok konuşulan bir dönemde İstanbul'un kar manzarasından bir enstantene diye paylaştım.Çiğdem(ege bölgesinde ay çekirdeğine verilen isim yanılmıyorsam)kuruyemiş olarak ta tüketiyoruz,sorumuzda Acıbadem olunca.yanıtı pek zor değilmiş. :D

enverdede' Alıntı:
görünen ağaçlar altında bir çay içmişliği vardır belki diye düşünüyorum, bizim memlekete misafir geldiğinde.
(içinde bir av köşkü barındırır)

1. Çay içmişliğimin olabileceği,
2.Av köşkü,
3.Servi üçlüsü, kuşkusuz beni söylediğinize götürdü, konu netleşmişti yani...

Cavid Sezen
Not: Sorular daha kolay olsun hocam!... :D

gezmen' Alıntı:
1. Çay içmişliğimin olabileceği,
2.Av köşkü,
3.Servi üçlüsü, kuşkusuz beni söylediğinize götürdü, konu netleşmişti yani...

Cavid Sezen
Not: Sorular daha kolay olsun hocam!... :D

Soru sorma sırası yine sizde Cavid hocam.Yanıtı bulduğunuzu tahmin etmiştim.

Haydi soralım bakalım; bu berber dükkanı(!) nerede? ;D
(İpucu: Çok güzel bir coğrafyada bir kasaba, panayırı var...)

Cavid Sezen

Burası neresi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR