Ynt: Burası Neresi?
kaya75' Alıntı:
Bu projeyi uçhisrlı ressam ve heykeltraş ramazan ekici adlı bir sanatçının birkaç yabancı sanatçıyla birlikte nevşehir civarlarında yapmayı planladığını duymuştum ama tam olarak yerini ve onlara mı ait olduğunu bilmiyorum
Burası,Nevşehirin Göreme beldesi,1,300 m. yükseltideki Karadağ Mevkii.
Avanos-Nevşehir-Uçhisar üçgeni içerisinde kalıyor.Asıl proje Avustralyalı ünlü heykeltraş
Andrew Roger'sa ait olsada heykellerin üzerindeki işlemelerde Kapadokya bölgesinden yerel heykeltraşlarda çalışmış ve halende çalışıyorlar.Bu nedenlerle soruyu bildiğinizi kabul ediyorum.Tebrikler ve ilginize teşekkürler.
Aşağıdaki haber linklerinde detaylı bilgilerini bulabilirsiniz.
http://www.avanostv.com/haber/699-bu-heykeller-uzaydan-gozukecek!.html
http://www.haberdokya.com/anasayfa-haber/188-nevehirdeki-acl-uzaydanda-zlendi.html
haberlerden kısa alıntı,
Dünya`nın çeşitli ülkelerinde yaptığı uzaydan görülebilen heykelleriyle tanınan Avustralyalı ünlü heykeltıraş Andrew Rogers`in, `
Hayatın Ritmi` adlı projesinde yer alan Kapadokya`daki heykellerinin yapımı tamlandı.
Yapımında 15 bin ton taş kullanılan ve 200 kişinin çalıştığı heykeller, 400 kilometre yükseklikten görülebilecek. 10 yıldır `Hayatın Ritmi` adlı projesi ile dünyanın çeşitli ülkelerine, Google Earth`ün yanı sıra uzaydan görülebilen heykeller yapan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, Türkiye`de Kapadokya bölgesine yaptığı yeni heykellerini tamamladı. Daha önce Kapadokya`da 3 heykel yapan Rogers, yeni heykellerinin tamlanmasını Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve heykellerin yapımında çalışan taş ustalarıyla birlikte kutladı. Dev sütunların yer aldığı heykelin bulunduğu Göreme beldesine bağlı Karadağ mevkiinde gerçekleştirilen kutlamada, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı da konser verdi. `
Kainata Taşlarla Fısıldayan Adam` olarak da bilinen Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, 10 yıl önce başladığı ve `Hayatın Ritmi` adını verdiği projesi kapsamında dünyanın 12 ülkesinde uzaydan görülebilecek heykeller yaptığını söyledi.