Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 509,660

Etiketler

Ynt: Burası Neresi?

kayseri konya yolu üzerinde bir yer hadi bakalım niğdeyi de gec oralarda ara dur

peki hocam kenara koydum bu ingiliz taklidi ama bize ait son dönem heykeltraş taşcı arkadaşları ın eserlerini ve imzalarını başkası hak kazansın. ben de yakında soracağım. biraz müsade iyi oyunlar

freegraf' Alıntı:
peki hocam kenara koydum bu ingiliz taklidi ama bize ait son dönem heykeltraş taşcı arkadaşları ın eserlerini ve imzalarını başkası hak kazansın. ben de yakında soracağım. biraz müsade iyi oyunlar
yok öyle olmasın yazdığım şakaydı tabiiki .. zaten gördüğünüz gibi pekde ilgi yok ne yazıkki bu foruma ... iyisimi birlikte bulalım :smiley:
yeni soru içinde bundan sonra soru bilindikten 2 gün içinde bilen yeni soru sormaz ise genele soru sorma hakkı açık olsun ;)

bu konular genellikle dolaşan dağ taş aşan arkeoloji ve ören yeri meraklıları ilgilendirir. Son zamanlarda moda olan veelinde dijital kirlilikledolaşan sürüler dolu meydan CEP TELEFONU OLAN HER KES FOTOĞRAFCIDIR.Bu söz ü bana ait .Böyle geveze bir ortamda her vatandaş kendini usat sanıyor bakıyorum da atan tutanın hadi hesabı yok.fotoğraf ve tabiat başlııbaşıbına yürek ve fedakarlık ister kaypaklık orada hüküm sürmez.onun için mekan a gelen gidenler bellidir diğerleri avanta iki yudum alkol muhabeti bırak onlarda uzak dursunlar.

Bu projeyi uçhisrlı ressam ve heykeltraş ramazan ekici adlı bir sanatçının birkaç yabancı sanatçıyla birlikte nevşehir civarlarında yapmayı planladığını duymuştum ama tam olarak yerini ve onlara mı ait olduğunu bilmiyorum

kaya75' Alıntı:
Bu projeyi uçhisrlı ressam ve heykeltraş ramazan ekici adlı bir sanatçının birkaç yabancı sanatçıyla birlikte nevşehir civarlarında yapmayı planladığını duymuştum ama tam olarak yerini ve onlara mı ait olduğunu bilmiyorum
Burası,Nevşehirin Göreme beldesi,1,300 m. yükseltideki Karadağ Mevkii.
Avanos-Nevşehir-Uçhisar üçgeni içerisinde kalıyor.Asıl proje Avustralyalı ünlü heykeltraş Andrew Roger'sa ait olsada heykellerin üzerindeki işlemelerde Kapadokya bölgesinden yerel heykeltraşlarda çalışmış ve halende çalışıyorlar.Bu nedenlerle soruyu bildiğinizi kabul ediyorum.Tebrikler ve ilginize teşekkürler.

Aşağıdaki haber linklerinde detaylı bilgilerini bulabilirsiniz.

http://www.avanostv.com/haber/699-bu-heykeller-uzaydan-gozukecek!.html

http://www.haberdokya.com/anasayfa-haber/188-nevehirdeki-acl-uzaydanda-zlendi.html

haberlerden kısa alıntı,

Dünya`nın çeşitli ülkelerinde yaptığı uzaydan görülebilen heykelleriyle tanınan Avustralyalı ünlü heykeltıraş Andrew Rogers`in, `Hayatın Ritmi` adlı projesinde yer alan Kapadokya`daki heykellerinin yapımı tamlandı. Yapımında 15 bin ton taş kullanılan ve 200 kişinin çalıştığı heykeller, 400 kilometre yükseklikten görülebilecek. 10 yıldır `Hayatın Ritmi` adlı projesi ile dünyanın çeşitli ülkelerine, Google Earth`ün yanı sıra uzaydan görülebilen heykeller yapan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, Türkiye`de Kapadokya bölgesine yaptığı yeni heykellerini tamamladı. Daha önce Kapadokya`da 3 heykel yapan Rogers, yeni heykellerinin tamlanmasını Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve heykellerin yapımında çalışan taş ustalarıyla birlikte kutladı. Dev sütunların yer aldığı heykelin bulunduğu Göreme beldesine bağlı Karadağ mevkiinde gerçekleştirilen kutlamada, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı da konser verdi. `Kainata Taşlarla Fısıldayan Adam` olarak da bilinen Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, 10 yıl önce başladığı ve `Hayatın Ritmi` adını verdiği projesi kapsamında dünyanın 12 ülkesinde uzaydan görülebilecek heykeller yaptığını söyledi.

Bölgeyi gezmek isteyenler Avanos-Nevşehir bağlantı yolunun 8-10.km leri arasında Uçhisar kalesinin hemen hemen tam karşısında ,Batı yönüne doğru bakarlarsa dağın üstündeki sütun heykelleri rahatça görüp toprak olan dağ yol güzergahını bulabilirler.

şimdi bendeki birkaç fotoğrafı daha ekliyorum.sonrasındada artık soruyu bilen arkadaşımızın yeni sorusunu bekleriz :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

sutunların arasından görünen bölge Uçhisar

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC02086.jpg

DSC02091.jpg

DSC02110.jpg

DSC02127.jpg

DSC02136.jpg

Son bir kaç kare...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

halen orda çalışmaya devam eden Avanoslu heykeltraş arkadaşımızla sohbet ettik (Beyaz Defender kendisinin .. ) :smiley:

[attachment=5]

DSC02138.jpg

DSC02140.jpg

DSC02141.jpg

DSC02142.jpg

DSC02144.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR