Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 519,192
Ynt: Burası Neresi?

han değilse hamamdır beya :D
Dere hamamı

Hamam, Muş İli merkez Dere Mahallesi içinde geçen çayın hemen kıyısında yer almaktadır. Dere Kilisesi’nin yaklaşık 350 m. güney doğusunda bulunmaktadır.

Hamamın tarihini belirleyecek kitabe ya da bir bilgi mevcut değildir. Hamamın yer aldığı Dere Mahallesi’nde XIX. yüzyılda inşa edildiği düşünülen, Dere Kilisesi’nde kullanılan malzeme ve yapım teknikleri gibi mimari özellikler dikkate alındığında muhtemelen aynı dönem içinde ya da XVIII. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Hamam, Muş halkı arasında “Mıgronun Hamamı” olarak da bilinir. Hamamın beden duvarlarının bir bölümü ile örtü sisteminde bazı yıkılmalar mevcuttur. Günümüzde oldukça harap durumda olan yapı kullanılmamaktadır.

Etiketler

Ya Engin hocam baştan beri kale olmadığını biliyorum anladım da ilk sur kalıntısı geldi aklıma şimdi evde baktım daha net ön profilden yahu dilimin ucunda neye benzettiğimi bulduramıyorum iyi mi nihayet han olabilceği aklıma geldi de oradan hemen çıkardım bulundu tabi ne aradığını bilmeyince insan kötü oluyor :smiley:
ama itiraf etmeliyim iyi soruydu
teşekürler

16. ncı asrın sonunda ülkemize gelen Salamon Schweigger oldukça mutaasıp protestan bir papazdır. Seyahatnamesindeki bilgilerin yanında dünyaya bakışı çok ilginçtir. Türk hamamını tasfir eden sayfada her her Batılının korkulu rüyası olan Türkler' in ordularını görürüz. Çok ilginç bir gözlemi daha var : '' Adamlar hamamda bile örtü kuşanıyorlar. Ne kadar edepli insanlar. Bu edep ve namusu bu barbarlardan öğrenmemiz lazım.'' diyor.

'' Osmanlı yı yeniden keşfetmek '' İlber Ortaylı
paylaşmadan geçmek istemedim
saygılar

18.32.23 18.34.49 ben hala ordayım hamam deyince bu kadar kısa sürede...Bir taktiğiniz olmalı...

peşehodka' Alıntı:
16. ncı asrın sonunda ülkemize gelen Salamon Schweigger oldukça mutaasıp protestan bir papazdır. Seyahatnamesindeki bilgilerin yanında dünyaya bakışı çok ilginçtir. Türk hamamını tasfir eden sayfada her her Batılının korkulu rüyası olan Türkler' in ordularını görürüz. Çok ilginç bir gözlemi daha var : '' Adamlar hamamda bile örtü kuşanıyorlar. Ne kadar edepli insanlar. Bu edep ve namusu bu barbarlardan öğrenmemiz lazım.'' diyor.

'' Osmanlı yı yeniden keşfetmek '' İlber Ortaylı
paylaşmadan geçmek istemedim
saygılar

Tabiiki..Tarihi filmlerde bile övünüyorlar sanki edepsizlikleriyle (Rome dizisi.Tavsiye ederim bu arada, ödüllü)

çok zor bulduğum bir soru
umarım kolay bulursunuz

00081599.jpg

Şehinşah diyelim ismi lazım olur..
Kastamonu, İsmail Bey Külliyesi’nin bulunduğu, Şeyhinşah Kayası’nın güney yüzünde üç mezar odası bulunmaktadır.

Bu mezarların MS.II.yüzyılda, Roma döneminde yapılmış oldukları sanılmaktadır. Birbirine benzeyen mezar odaları oldukça dar ve kabartmalarla süslü bir girişten sonra derinliği çok fazla olmayan mezar odasına girilmektedir. Günümüze iyi bir durumda gelebilmişlerdir.

çok aramıştım yahu :D
ilk istikamet Kastamonu artık şart yaa gezilecek öğrenilecek çok yeri varmış birde Küre dağları var

Evet ilginç birtek demre deki mezarları canlı gördüm demekki birçok bölgede var...

aslında truva kalesinin bölgesine benziyor ama o da kızıl renkte değildi bu sanki kızılımsı sadece kale surları kızıldı

kavak ağaçları iç anadoluda yaygındır, nehir ya da dere var oralarda demektir
ama bu kalıntı kale kalıntısına benzemekle birlikte kızıl olması kafamı karıştırıyor kilise ya da manastır kalıntısı olabilirmi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR