Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Acaba bu mezar taslarinin hangi ilimizde oldugunu bulacak bir gezen-bilen dedektifi cikar mi?
dikkatli inceleyen guzel bir ipucu bulacaktir (en soldaki mezar tasinda mesela )
Mardin'deki mezar tasindaki ipucu, en soldaki taşın, suslemesinin üst kisminda bulunan haç idi.. Aslinda sadece Hac degil, taşın bir de Arapca yazili olmasi.. Zaten bu fotografi ben sirf bu bana ilginc gelen kombinasyon yuzunden cekmistim Çünkü malum, ben de çoğumuz gibi Arapça yazılı değil bir mezar taşı, herhangi bir yapı da görsem hemen otomatik olarak zihnim o konuyu İslamiyete bağlıyor ama o an haçı gördüğümde kavram kargaşası yaşamıştım bir miktar
Haliyle Arapca yazili bir Hristiyan mezari da kisitli bir bolgede bulunmakta
Sanirim Hercule Poirot, nam-i diger Erdem de buradan yola cikti
Hayır Siteni Gezdim ;D Hani Sen dedinya ipuclarını degerlendırın die bende her ip ucunu bir delil sayarak www.illustrasyon.com a gırdım orada senın cekmıs oldugun harıka mardın fotolarını baz alarak Mardın dedım ;D ;D.
Bu arada harıka bır sıten varr cok hosuma gıttı degısık farklı bırseyy
Yaaaa aşkolsun ama yaaaa Camper da mi öyle buldu yaaa ???
oysa ki ben ne hayallere dalmistim.. haç maç derken imgesel yaklaşım, şifresel uzaklaşım
yaa aslında başka fotolarımdan koyacagim da dialari taratamadim ondan siteden alip duruyorum.. ama bi dahakine tufaya düşersem n'oolim ;D
ama neyse yine de tebrikler beyler
(not1: ayrica siteyi begendigine, hatta cok begendigine cook sevindim acaba degistirsem mi diye dusunyordum ama cok daha ilginc ve guzel birseyler aklima gelene kadar biraz daha erteleyebilirim demek ki )
(not2: cok geyige vurdum, pardon :)
(not3: siz de bisey sorun da biz de bilelim yaw )
Daglari bilmem, hele ki kar varsa cogu hemen hemen ayni gelir bana
Bi Fuji bi de Agri Dagini anlarim herhalde gorsem ;D Bu da ikisi de degil gibi ;D ;D
kolay gele..
Öncelikle memleketim olması; gerek dağcılık yaptığım yıllarda, gerek bisikletle, gerek Camper'le defalarca gitmiş olmamdan dolayı, kar altında da olsa, sis altında da olsa tanımamam ayıp olurdu.