Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 520,929

Etiketler
Ynt: Burası Neresi?

Makedonya diyecegim ama hata atiyorum hani ;D zormus bilemedim dogrusu :p :-X :-\
Ama o camiyi cok gormek istedim, insallah kismet olur ;)

Evet , Makedonya.Ben bilmenizden ziyade, bir zamanlar atalarımızın yaşadığı yerlerden bahsetmek istedim.Burası başkent Üsküp'ün kuzey-batısında yer alan ve babamın babasının memleketi Tetova ( Kalkandelen ).
Büyükbabam 1912 de Balkan Harbinin başlaması ile orada herşeylerini bırakıp Istanbul'a gelmiş.
Resimdeki cami meşhur Alaca Camii ( painted mosque )
Daha alttaki tekke Mevlevilerin kurduğu Harabati Baba tekkesi.
Kalkandelen 2001 de sırp mezaliminin en fazla uygulandığı,ama o oranda da püskürtüldüğü güzel bir şehirdir.
Nüfus arnavut ve makedon ağırlıklıdır.Türkler ve hırvatlar daha sonra gelir.

Yok Nadir Bey.. Pide kesmez artik ;D Hem hemsehriymisiz de, Bumbar Dolmasi isterim ben sahsen ;)

Bilgiler super.. Benim de baba tarafim Şumnu/ BUlgaristan'dan, Anneannemin anneannesi de Manastır'dan :smiley:
Benim kuzenlerden biri Bulgarca biliyor ve oradaki hala oturan akrabalarımızı ziyaret edelim diyor.. hic de fena fikir degil hani :smiley: eskisi gibi guvenilmez de degilmis artik Bulgaristan.. Siz gittiniz mi Bulgaristan'a?

Pide kesmezse perpeç böreği yaparız.
282298.gif

282295.jpg

bu percec boregi bence sizin mutfakta.. bu resmin de neresi oldugunu buldugumuza göreee bu boregi cidden hakettik ;D

simdi ben de bir yer sorup bir ilginc yapi gosterecegim size.. Bu resimdeki minarede dikkat ettiyseniz iyon ve korint karisimi bir yunan sutunu suslemesi uzerine serefe oturtuluverilerek, tam da bu topraklara ozgu bir eklektik minare olusturulmus..

Hergun onunden kırkkere gectigim halde ilk kez kirmizi isikta durdugumda dikkatimi cekti ve hayrete dustum simdiye kadar nasil gormemisim diye.. Ha ek olarak kirmizi isikta, arkamda minibus falan, arabadan ceple cektigim icin kaliteydi, kompozisyondu falan aramayin tabii..

Buyrun yaa bu minare atalarimin hosgorusunu, evvelinden ilham almayi, yikmayi degil yapmayi gosterdigi icin kendimle ve tarihimle bir kez daha gurur duydum.. Boylece bu camii bir anda kalbime giriverdi..

nerde biliyor musunuz ;) cok da sehrin gobeginde.. hatta Anadolu yakasinda oturanlar illaki onunden bir kez de olsa gecmislerdir diye tahmin ediyorum..

Grnt05.jpg

Uskudar degil.. ;)
soyle soyleyeyim, kadikoy-pendik minibus hattina kadikoyden binerseniz onunden kesinlikle geciyorsunuz.. hatta bulundugu ilcenin belediye baskanlik binasina en fazla150-200 m kadar uzaklikta..

sen cin misin ayolll? ;D ;D ;D
maltepe degil ama sanirim simdi soyleyecegin yer dogru olacak ;)

ipucu vereyim madem:
dun cuma pazari oldugundan yollar kesmekesdi.. bir de sali gunu pazar kurulur ;)
artik da bilirsiniz zannediyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri