Burada Yürümek Cesaret İster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,944

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Anladığım Kadarıyla Tamamen Sahte Bir Fotoğraf.Ama Kesinlikle Denemek İsterdim.Hayatımın En Uçuk Adımlarını Adımlamak İsterdim

grand_canyon_skywalk-1.jpg

grand_canyon_skywalk-2.jpg

grand_canyon_skywalk-3.jpg

grand_canyon_skywalk-4.jpg

Etiketler
Ynt: Burada Yürümek Cesaret İster

Bunu denemen mümkün... buyur..

SkyWalk Cam köprüsü inşaatı 2004 senesi Martında başladı ve 2006 senesinin son çeyreğinde bitecek
Cam köprü Colorado nehrinin yaklaşık 1.350 metre üstünde ve Büyük Kanyonun hemen yanında inşa ediliyor.
Mayıs 2005 senesinde yapılan son testlerde köprü tüm mühendislik testlerini yüzde 400 fazlası ile geçti.
Öyleki üzerinde tamamı ile yüklü 71 adet Boing 747 tipi uçağı taşıyabilir ki , buda yaklaşık 35 milyon kilograma karşılık geliyor ( 35.000 ton !! )
Köprü , 8 ayrı istikametten esebilecek yaklaşık 160 kilometre hızındaki rüzgarlara dayanabilecek.
Ayrıca 80 kilometrelik uzaklığa kadar çevrede oluşabilecek 8.0 şiddetindeki depremlerede dayanıklı .
Köprünün yapımında 500 bin kilogram çelik kullanılacak.
Ve bitmiş hali..

SkywalkBottomAP_700x467.jpg
SkywalkFromOutsideLedge.jpg
SkywalkTopAP_700x467.jpg

Böyle bir yapının inşaatında çalışmak istemezdim (süper maaş önerileri olsa bile ;D)

Vaktiyle iş icabı İş Bankası kulelerinin hani o bayrak asılı olan en üst noktasına çıkmak zorunda kalmıştım...Mümkün olduğunca aşağı bakmadan,o noktada insanı sersem eden rüzgara rağmen en kısa sürede işimi tamamlayıp aşağı inmek için performansımın üzerinde bir çaba göstermiştim..

En güzeli toprağa basmak :D

o katın inşaatı sırasında yukarı çıkıp birkaç kare istanbul fotoğrafı alabilmek için şantiye görevlileri ve mühendislerine az dil dökmemiştim.
sonunda istediğim oldu ve o sert rüzgarı gögsümde hissetmenin mutluluğu ile çekebildiğim kadar fotoğraf çektim.
aynı isteğim the ritz carlton otelinin inşaatı sırasında da doruktaydı.orayıda zorladım oradan da kareler aldım.Hatta inönüde oynanan herhangi bir karşılaşmayı oradan izlemek gibi bir düşüncem hala var.
ancak gök kafes tabir edilen o kırmızı çelik yapıda şu anda otelin mimarının ikamet ettiği söyleniyor.

grand kanyonda yapılan bu seyir terası imalat aşamasında parçalar halinde montajı yapılıp ileri doğru itilerek karşı ağırlık prensibi ile havada asılı kalıyor izlenimi veriyor.Ihlara vadisinde ben kendi adıma böyle bir seyir terasını görmeyi çok isterim, böyle bir proje için kültür bakanlığının harekete geçmesini beklemekten başka yapabilecek pek bir şeyimin oldugunu zannetmiyorum.

Kesinlikle insanın kalbi sağlam olması gerekiyor,bir de cesareti olması gerekiyor.Bunların ikisi bir arada olmadıktan sonra gerisi palavra.

burada yürümek süper zevkli olurdu aslında, resimlere bakarken bile insanın içi çekiliyor, tabi sağlam bir kalp de lazım :smiley:

Daha önce de bu tür etkinlikler ile ilgili resimleri daha önce de incelemiştim. Bu forumda bunları yeni görebildim. Gerçekten ilginç yerler. Denemek istemez miydim? Tabiki evet. Belki yükseklik fobibi yenerdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR