Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 413,505

Etiketler

Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Arkadaşlar hesaplarsanız farkın 0,1 olduğunu göreceksiniz. 0,1 farktan bir şey olmaz :smiley:

hasanfb' Alıntı:
Abi söyleseydin 37 arardık.. :smiley:

Bu arada ön arka ayna mahruti aynı oran olması gerekmiyormuydu...

35 aradım silverstone 2 takım aldım ikiside aynı bozuk takım çıktı. Sonra Yavuz abinin maxxis 8090 yorumunu okuyunca 37 olsun çamurdan olsun dedim. Aracın alt yapısı hazır zaten. Dodikler değişecek o kadar. Biraz da sac kesme işleri olabilir.

Ön arka ayna mahruti diş sayısı farklı fakat oran aynı ;D 41/10=4,10 45/11=4,0909 bu kadar fark ihmal edilebilir..

jeep' Alıntı:
35 aradım silverstone 2 takım aldım ikiside aynı bozuk takım çıktı. Sonra Yavuz abinin maxxis 8090 yorumunu okuyunca 37 olsun çamurdan olsun dedim. Aracın alt yapısı hazır zaten. Dodikler değişecek o kadar. Biraz da sac kesme işleri olabilir.

Ön arka ayna mahruti diş sayısı farklı fakat oran aynı ;D 41/10=4,10 45/11=4,0909 bu kadar fark ihmal edilebilir..

toprakta kabul ama asfaltta bence zarar verir.

jeep' Alıntı:

Hadi hayırlı olsun abi şimdiden garajda bekliyoruz CJ'nin yeni ayakkabılarını...

37 lastikle 1 tur yaklaşık 3 metre.. 1000 tur attığını farz edelim 3 km yol yapar. şaft 4.10 orana göre arka 4100 tur döner, ön 4090 tur döner oran 10/4100 = 0,0024 yani binde 2 fark. 1tur fark olması için 4 milyon defa dönmesi gerekir. o da yaklaşık 12 bin km asfaltta yol yapması demek. Bu standart boşluksuz bir düzenek için. Aradaki boşluk vs bu farkı zaten tölere eder. Arazide patinaj yaptığı anda ön ya da arka bu fark ortadan kalkar. Üstelik CJ ile asfalttan hiç inmeden 12.000 km yol hemde 4 çekerde imkansız. Birde asfaltta hep 2 çeker kullanılır.

lastik 37x12.50x15 maxxis 8090 creepy crawler

matematik doğru söylüyor, dediğiniz gibi ne kadar aynı koşulda yüreyeceğine bağlı.:smiley:):smiley:)

jeep' Alıntı:
37 lastikle 1 tur yaklaşık 3 metre.. 1000 tur attığını farz edelim 3 km yol yapar. şaft 4.10 orana göre arka 4100 tur döner, ön 4090 tur döner oran 10/4100 = 0,0024 yani binde 2 fark. 1tur fark olması için 4 milyon defa dönmesi gerekir. o da yaklaşık 12 bin km asfaltta yol yapması demek. Bu standart boşluksuz bir düzenek için. Aradaki boşluk vs bu farkı zaten tölere eder. Arazide patinaj yaptığı anda ön ya da arka bu fark ortadan kalkar. Üstelik CJ ile asfalttan hiç inmeden 12.000 km yol hemde 4 çekerde imkansız. Birde asfaltta hep 2 çeker kullanılır.

lastik 37x12.50x15 maxxis 8090 creepy crawler

hay allah, jantlar yine boşa çıkmadı :(

lastikler geldi. Taktık. çok yumuşak, çok beğendim. çamurluklara sığmadı ;D sağı solu kestik. Fiber dodiklere sığmadı. Yarın onlarda genişleyecek. Kaya kaydıranlara sürttü. Isıttık 3 cm geriye kaydırdık. Ama dehşet oldu. Cepten yazıyorum. Fotoğraf yükleyebilirmiyim denemeliyim.

[attachment=1]

180520101469.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR