Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,016
Ynt: Buggy İmalatı

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Foto-0436.jpg

Foto-0437.jpg

Foto-0439.jpg

Foto-0433.jpg

Foto-0436.jpg

Etiketler

öncelikle dablaya teşekkür ederim . inşallah kullanacağız:smiley:
Şükrü bey görüşünüze katılıyorum jantlar 8" olduğundan küçük kalıyor. 14" jant aldım lastikleri bekliyorum sonrasında araç baya bir yükselecek. üzerindeki jant lastik takımını çoook önceden daha projenin başında almıştım. sonra işi büyütünce küçük kaldı. Bu arada sizin araçta çok fazla olacak :smiley: finali merak ve heyecan ile bekliyorum. ben motoru değiştirdim. 500 cc enduro motor vardı. tek silindir. motorda birtakım sorunlar çıktığından onu egale ettim. o ara kazalı bir sıralı çift silindir 250 cc motosiklet motoru elime geçti. 2007 model. 20 hp civarı. tutar mı acaba diyerek onu monte ettim. arka dişliyi kendi dişlisinin yaklaşık 1 katı daha büyüttüm. sonuç olumlu çıktı . tabi bu tekerleklerle. ben(97 kg) direksiyona geçiyorum, sağa sola birer kişi biniyor arkadan da 2 kişi asılıyor buna rağmem araç çok rahat kalkıyor.. bundan sonraki hedefim (şmdiden tasarıma başladım :smiley: ) unimog hatlarında ama daha miniği olacak 4 çeker bir arazi kamyoneti yapmak :smiley:))

şükrü bey arka amortisörlerde ne kullanacaksınız ??

Erkan, 14'' güzel olacak özellikle yerden mesafen için ama azalan motor hacmin sebebi ile artan jant çapı motora ek ne yük getirir bunu test ederek anlayabilirsin. ''Size matters'' demiş bir yabancı üstad ;D Arka amortisör için ise etrafa bakınıyorum ama açıkçası motoru yerine koymadan da fazla üzerinde durmuyorum.

Yavuz bey, ben baktım göremedim ama üzerinde bir yerlerde bir kod olması gerekiyor mu?

merhaba bende bu tür araçlar için kafamda tasarladığım birkaç pilanı gerçeğe dönüştürmeyi düşünürken bu konuyla karşılaştım birbirimize yardımcı olalım hazır kıta bekliyorum. Yukarıdaki araçları hazırlayan abilerime allah parlak fikirler versin.
Benim düşündüğüm off road tarzı birşeyler yeniden herkeze kolay gelsin

Herkese merhaba. Son mesajdan bu zamana kadar oldukça uzun bir zaman geçmiş. Yazdığım gibi çocuğu eve getirip park ettik ve üstünüde örttük.
Bundan sonra yapılacak iş ise motor montajı olacak. Doğan motoru üzerine yoğunlaşıyorum. Sebebi ise hem ucuz olması hemde parça açısından hiç problem çekmeyecek olmam. Elinde motor olup satmak isteyen veya daha güzeli bağışta bulunmak isteyen olursa bekliyorum. Bonus olarak bağışta bulunana teşekkürün yanında ekstradan dua da edilecek. ;D
Tabi bu montaj yapılırken şanzıman bakımı, radyatör temini ve montajı, pedallar ve direksiyonda yapılacak. Ve sonra inşallah yürüyecek.
Erkan Bey sizde nasıl durumlar?

Dünden beri tüm sayfalardaki mesajları tek tek okudum. proje 15. ayında ve yakında bitecek gibi,

allah kaza bela vermeden mutlulukla kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR