Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,027

mergen

Zirve
Yer
BAYRAMOĞLU-DARICA-KOCAELİ-TÜRKİYE-DÜNYA-SAMANYOLU
Herkese merhaba
Dün 01.01.2009 itibari ile yaklaşık 3 aydır planını yaptığım buggy imalatına başladım. Yaşadığım ve yaşayacağım eziyeti sizlerle paylaşmak istedim.

Yapacağım araç genel özellikleri ile 2 kişilik, 600-1000 cc motorsiklet motorlu olacak. İş yerimden tanıdığım bir usta bana yardım ediyor. Daha doğrusu herşeyi o yapıyor. Bir başka arkadaşın atölyesini kullanıyoruz. İş süresince bu böyle devam edecek gibi gözüküyor. Yani anlayacağınız iş bitince teşekkür listem biraz uzun olacak.

İlk gün şasinin alt kısmını kesip kaynattık.

M-BUGGY_1.jpg

M-BUGGY_2.jpg

M-BUGGY_3.jpg

Şu an için şasinin alt kısmı bitti. Bir sonraki aşama üst boru şasinin bükülmesi.

Etiketler
Ynt: Buggy İmalatı

kupasını nasıl düşünüyorsunuz discoveryde izlemiştim ingiltere satılan fiber hazır kupalar vardı
onlardanmı alacaksınız kendinizmi yapacaksınız

kullanacağınız motor konusunda özellikle motosiklet motoru kullanacaksanız bmw'nin R serisi motorlarını tavsiye ederim. hem boxer hem hava soğutmalı hemde diğer motosiklet motorları gibi debriyajı yağ içinde değildir. R80 - R1100 sizin işinizi hayli hayli görür. keza bu motorları enteresan amaçlarda kullanmaktadırlar.

Poryalar geldi
M-BUGGY_4.jpg

Şimdi sırada mafsal kafalar var. Yarın gelmeleri lazım. Bu arada ön takımların lazer kesimlerini bitirmem lazım.
Sayın camadan01 BMW motor çok iyi bir öneri teşekkürler. Bunu değerlendireceğim. Yerleşim konusunda boxer motor çok uygun bir motor tipi hele hele 1100 cc . Sanırım 1000 ytl civarı iyi bir motor bulurum diye düşünüyorum. Sahibinden sitesindeki ilanları zorlayacağım. Eğer önerileriniz varsa çok memnun olurum.

işnize yararsa ankara hurdacılarda BMW polis motorları var bir sürü çok ucuza alınabilir sanırım bu ara gidersem sorarım satıcısını tanıyorum

Ozan Bey teşekkürler aslında çok iyi olur. En azından fiyat konusu biraz daha netleşir. Mümkünse büyük hacim 1100 cc belkide 1200cc boxer motor sormanızı rica edeceğim.
Ama bir başka dert ise bu motorun olası problemlerini ''güvenle'' giderebilecek bir usta maalesef tanımıyorum.

mergen' Alıntı:
Ozan Bey teşekkürler aslında çok iyi olur. En azından fiyat konusu biraz daha netleşir. Mümkünse büyük hacim 1100 cc belkide 1200cc boxer motor sormanızı rica edeceğim.
Ama bir başka dert ise bu motorun olası problemlerini ''güvenle'' giderebilecek bir usta maalesef tanımıyorum.

ilk gittiğimde ayrıntılı bir şekilde sorarım. kolay gelsin

4-5 sene önce çok sevdiğim bir arkadaşımın buggy'sini kullanmıştım. Ayrı bir zevk ve eğlence kaynağı... hele onu kendi elinizle yapıyor olmak, eminim çok daha zevk veriyordur. Bitirmenizi sabırla takip edeceğiz. Uygun bir ortamda buluşursak, denemeyi de çok isterim.
kolay gelsin

Ozan Bey eğer mümkün ise birde yüksek redüksiyon oranına sahip, her iki tarafından çıkış olan yine BMW marka motorsiklet diferansiyeli de sorabilir misiniz? Sanırım bir kısmı 3,11 bir kısmı ise 3,67 orana sahip. Tabi bu şu ana kadar benim bulabildiğim. Belki daha yüksek oranlısıda vardır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

SON MESAJLAR

SON KONULAR