Buggy İçin Önerileriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan antiroll Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,047

antiroll

Yeni Üye
Merhaba,

Ben ve 4 arkadaşım buggy işine heveslendik. Olay şöyle oldu ki bir arkadaşımın çapa makinesini inceledim. Sürüşünü de beğendim. Güçlüydü de. İnternetten baktım çapa motorlarına şöyle birşey buldum

MODEL TİPİ 4 ZAMANLI, ÜSTTEN VALFLİ, TEK SİLİNDİR

ÇAPxSTROCK 68x54mm.

SİLİNDİR HACMİ 196cm.

SIKIŞTIRMA ORANI 8,5:1

MAKSİMUM ÇIKIŞ GÜCÜ 7,0 HP

ATEŞLEME SİSTEMİ ELEKTRONİK ATEŞLEMELİ

ÇALIŞMA SİSTEMİ İPLİ

YAKIT DEPO KAPASİTESİ 3.6Lt.

YAKIT CİNSİ KURŞUNSUZ

YAKIT TÜKETİMİ 230gr/HP-h

YAĞ KAPASİTESİ 0,6 Lt.

SOĞUTMA SİSTEMİ HAVA SOĞUTMALI

AĞIRLIK 16Kg.

Sizce bu 2 kişilik buggy'i çeker mi ? Ne kadar hız yapar ? (Bu arada bu motorun fiyatı 351 Lira) Yolda gidecek çok offroad olmayacak şekilde istiyoruz ama yollarımız köy yolu çakır çukur onları da geçebilecek bir şey yapmayı planlıyoruz 2 kişiyi kırılmadan taşıyacak bir Profil lazım demir kalınlığı ve boyutları olarak ne önerirsiniz ?

Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
buggy
Ynt: Buggy İçin Önerileriniz.

Bu tarz bir iş için ayırdığınız bütçeyi bilmiyorum ama kazalı bir motorsiklet alırsanız aktarma,vites kutusu,fren tarzı şeylere para harcamadan çok daha ucuza maledersiniz.40X40 1.5 mm çelik profil yeterli olur ama yapımla ilgili biraz örnekleri araştırmanızı,kaynak konusunda da muhakkak mig (ülkemizde gazaltı deniyor) kullanmanızı tavsiye ederim.Elektrod kaynağı kullanacaksanız muhakkak bazik veya selülozik elektrodla yapmanız lazım,piyasada satılan rutil elektrodla "kesinlikle" yapmamanızı öneririm.Rutil elektrod statik (masa,bahçe kapısı vs.) yapılar için uygundur.Kolay gelsin.

Değerli cevabınız için teşekkür ediyorum.
Büyük bir araç peşinde değiliz açıkçası. Maksat hobi. Motosiklet motoru benimde kafama yattı. Peki önerebileceğiniz bir motosiklet var mıdır. Bizim buralarda genelde 103 105 diye tabir edilen motosikletlerden bolca var. Onlar işimize yarar mı acaba ? Dediğim gibi 2 kişilik bir araç yapmayı düşünüyoruz. Off-Road'dan ziyade Çakıllı yolda ve asfaltta biraz hızlanabilecek bir şey istiyoruz tabi 90 - 100 kilometre gibi bir hız değil. 50 60 civarı. ama 90 - 100 e de hayır demeyiz :smiley:

Düzenleme: Kaynak önerisi için ayrıca teşekkür ediyorum.

103-105 ten kastınız nedir tam olarak bilemiyorum ama 2 kişilik bir buggy için 350 cc kanuni motorunu kullanabilirsiniz.Şanzımanı da uygundur yapacağınız işe.Arkayı sabit aks yapabilirsiniz arazide çok daha keyifli olur.Ön taraf için bir frene daha ihtiyacınız olacak sadece.Parçaları ucuz ve sağlamdır.
90-100 lere niyetleniyorsanız muhakkak üstünüzde bir rollcage olmalı ve kaskları da unutmayalım tabii :smiley: Başka sorularınız da olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin

Dediğiniz motora bakacağım bulabilirim umarım. Tabi ki kaskları ve korumayı kemerleri unutmayacağız.

103 - 105 den kastım budur.

Ekli dosyalar

• indir.jpg
    indir.jpg
    10.8 KB · Görüntüleme: 376

antiroll' Alıntı:
Buna benzer pejo motorlar var. Bunlar işimizi görür mü ?
İnternetten baktım bahsettiğiniz motorlar 50 ve 70cc. bu motorlardan iki yetişkini taşıyacak 4 tekerli bir araç yapamazsınız.Küçük bir çocuk için çok keyifli bir buggy olabilir sadece.Deneme amaçlı o tür bir şeyle başlarsanız projenize çok şey katar aslında.

Anladım. Bugün demirciye gidip konuşacağım. Sonuçları buradan bildiririm cevabınız için teşekkür ederim. Artık başka bir motosiklet bakacağım.

Bir şey soracağım. Peki bu motorları nereden bulabilirim birde fiyatı ne kadar olur? Vitesli ya da vitessiz yapmak konusunda kararsız kaldık. Vitesli motorların fiyatı ne kadar olur ? performansı ne kadar olur ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

O dediginiz capa makinlarina uygun 3 tekerli arac iskeletleri mevcut kaan makinanin sitesinden inceleye bilirsiniz . 10 hp lik dizel ve uzerinde sanzumani (2ileri 1 geri olanlar ve 4 ileri 1 geri olanlar mevcut ) bulunan capa makinasi ikinci el alip uygulaya bilirsiniz . Hatta 4 ileri tofas sanzumani baglayabilirsiniz ve arac 8-10 vites olacaktir . Motor arka tarafta kalacagi icin kilitli diferansiyelinizde olacaktir . Bende yapmayi baya planladim vakit bulamadim .

ibrahim IPEK

http://www.kaanbahce.com/ATV-APARATI-BENZINLI,PR-162.html
Bu urune benzer sase yapip on tarafa iki teker tasarlanabilir . Tabi buggy goruntusu icin ust tarafada kafes yapmak lazim . Guc olarak 9 beygir dizel motor tek sanzuman ile (2 ileri ) 500 kg yuku römork ile tirmalayarak rampa yukari cekiyorum . Yakit masrafida yok gibi birsey

ibrahim IPEK

antiroll' Alıntı:
Bir şey soracağım. Peki bu motorları nereden bulabilirim birde fiyatı ne kadar olur? Vitesli ya da vitessiz yapmak konusunda kararsız kaldık. Vitesli motorların fiyatı ne kadar olur ? performansı ne kadar olur ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Fiyat konusunda bir fikrim yok ama ikinci el araç sitelerinde ve hurdacılarda kazalı bir çok motor var.Vitesli yapmanızı tavsiye ederim ama isterseniz scooter tarzı bir newton kavrama da (gaza basınca giden frene basınca duran) kullanabilirsiniz,daha kolay olur.Hatta ön tarafı olmayan bir scooter alın;motor,kavrama,benzin deposu vs. herşey arka taraftadır.Gerisi sizin becerinize ve araştırmanıza kalmış :smiley:

Not; daha önce kaynak tavsiyesinde bulunmuştum,demirciye yaptıracağınızı öğrenince tekrar uyarmak isterim.Kesinlikle rutil elektrodla yaptırtmayın "birşey olmaz abi" laflarına kanmayın.Rutil elektrodla kaynak yapmak epoksiyle yapıştırılması gereken yeri uhuyla yapıştırmaya benzer.Yapışmış gibi görünür ama güvenilmezdir.

Kolay gelsin.

Merak etmeyin kaynağı bizzat dediğiniz gibi yapacağız. O öneri bizim için çok önemliydi. Sormamıştım ama aklımdaydı. Mesajlarınızı okudum. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Araştırmalarıma devam edeceğim gelişmeleri buradan yazarım.

ibrahim_ipek' Alıntı:
http://www.kaanbahce.com/ATV-APARATI-BENZINLI,PR-162.html
Bu urune benzer sase yapip on tarafa iki teker tasarlanabilir . Tabi buggy goruntusu icin ust tarafada kafes yapmak lazim . Guc olarak 9 beygir dizel motor tek sanzuman ile (2 ileri ) 500 kg yuku römork ile tirmalayarak rampa yukari cekiyorum . Yakit masrafida yok gibi birsey

ibrahim IPEK
ayni sitede homdanin 7hp motoruda var galiba sadece ileri vitesi var sase hafif olursa kaldirmaz mi acaba ? Gokartlarin bazilari 4-5 hp ile baya hiz yapio

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir soru sormak istiyorum bu konuda hiç bilgim yok. Vites dediğimiz olay Motorda mı olmak zorunda yoksa vitessiz bir motora da vites eklenebilir mi ? İnternette bir videoda Motoru ayrı vitesi (Transmission) ayrı bir kutu olarak gösteriyordu da. Birde bir video da debriyajsız fakat vitesli bir go kart gördüm. R1 motoru vardı sanırım. O Tür sistemler daha ucuza elde edilebilir mi ? Debriyajın avantajları nelerdir ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

antiroll' Alıntı:
Bir soru sormak istiyorum bu konuda hiç bilgim yok. Vites dediğimiz olay Motorda mı olmak zorunda yoksa vitessiz bir motora da vites eklenebilir mi ? İnternette bir videoda Motoru ayrı vitesi (Transmission) ayrı bir kutu olarak gösteriyordu da. Birde bir video da debriyajsız fakat vitesli bir go kart gördüm. R1 motoru vardı sanırım. O Tür sistemler daha ucuza elde edilebilir mi ? Debriyajın avantajları nelerdir ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
Vites motorda olmak zorunda değil tabii ki,Ankara'da bir firma çok kompakt yapıda vites kutuları yapıyordu "sahibinden" veya benzeri sitelerden birinde vardı,o tür bir sistemi motora ekleyebilirsiniz.Vites motorun devrinden bağımsız olarak sizin tekerlek devrinizi ayarlar,bisiklet vitesi gibi düşünün.
Debriyajsız denilen sistemler scooterlardaki gibi newton kavramayla çalışır fakat onlar da çalışma şekli açısından normal debriyajdan farklı bir iş yapmazlar.Tek fark normal debriyajı siz manuel olarak kontrol ederken diğeri motorun devrinin yarattığı merkezkaç kuvvetinden faydalanarak otomatik olarak yapar (otomatik vitesli otomobillerin türbin sistemini anlatmıyorum ihtiyacınız olmadığı için).
Debriyajın avantajı en başta sizin daha kolay fren yapmanızı ve motor devrinden bağımsız olmanıza imkan tanır.
R1 gibi bir motoru debriyajsız olarak kullanabileceklerini pek zannetmiyorum ki zaten o motor şanzımanla bütünleşik olarak imal edilmiştir.Debriyaj pedalı yerine vites kolu üzerinden manetle kontrol edildiği için farketmemiş olabilirsiniz.

Debriyajı kendimiz yapsak çok performans kaybı olur mu acaba ? Şöyle bir sistemden bahsediyorum;

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    4.2 KB · Görüntüleme: 272

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR