Buggy Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thecare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,631

thecare

Yeni Üye
Öncelikle selamlar ben ankaradan umut. siteyi uzun zamandır takip etmekteyim ancak ilk konum olcak galiba ;D
uzun zamandır bi buggy düşüncem var ama kafama takılanlar var ??? öncelikle şe tarz bişey düşünüyorom http://www.edge.au.com/Barracuda.htm öncelikli sorun motor? hurdalıktan çıkma 600cc-1400cc arası motorsiklet motorumu takmalıyım yada sağlam bir vw motorumu? eğerki vw motoru olursa nasıl bağlıycam http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24145.0 de Şükrü bey renault motoru takcaktı galiba ama hala bekliyorum ama projede sorunlar var sanırsam bence motor çok geride kalcak ve ağırlık dengesiz olcak. birde tabi bütçe nekar tutar tahmini? vede daha çok başınızı ağrıtcam gibi :D herkese şimdiden teşekkürler iyi paylaşımlar

Etiketler
Ynt: Buggy Hakkında Yardım

slm ben de piranha yı örnek alarak bir buggy yaptım. 500 cc 37 hp 46 nm tork üreten suzuki dr 500 motoru taktım. siz baracuda için bence cift silindir 1000 cc capanord, varadero veya suzuki dl 1000 v strom, tl 1000 r tl 1000 s motorlarından birini takın. hem güçlü hem torklu. saydığım motorlar en az 100 hp gücünde...

[attachment=1][attachment=2][attachment=4][attachment=3][attachment=5]

BC_1.jpg

BCchassiscopy.jpg

BC_4.jpg

BCenginemountleft.jpg

solidbcfrontleft.jpg

selam
hali hazırda ben de bir 'barracuda' yapmakla meşgulüm.
araç 360-400 kg arasında olduğundan 650 cc'den düşük bir motor hem zorlanacak son derece yetersiz kalacaktır.
araba motorları ise çok ağır ve büyük olduğundan buggy'e sığmayacaktır.

suzeko'nun bahsettiği v-twin motorlar son derece ideal. özellikle de suzuki tl1000s alt devirlerde süper tork (107nm @7100) sağlıyor. fakt bu motoru parça olarak bulmak oldukça zor. ancak hali hazırda kullanımda olan bir motoru alıp parçalaman gerekecek (ki en ucuz bulabileceğim 6.000tl civarında).

4 silindir racing motorlar (750-1300cc) hem şahane hızlanma ve son sürat sağlıyor hem de motorları ve yedek parçalarını bulması çok rahat. bunun yanında v-twin motorlardan daha ufak olduktlarından şaşeye yerleştirmesi de daha kolay.
Barracuda'nın arka aksı porsche 930 cv olduğundan 250 bg'e kadar güçleri çok rahat kaldırabiliyor, o yüzden motor seçimi tamamen sana kalmış :smiley: (yine de gerçek anlamda barracuda'nın hakkını vermek için en az 900 cc bir motor (tercihen suzuki) tavsiye ederim.

son olarak kesinlikle hurdalıktan çıkma motorla bu işe kalkışmamanı tavsiye ederim. ilgili motorların elektronik, elektrik, dişli kutusu gibi bölümleri son derece gelişmiş ve hassas. yedek parçaları ise pahalı. hurdadan motor alıp yedek parçaya servet yatırma ihtimalin çok yüksek.
garantili, kontrol edilmiş ve temiz motorları kullanmak en iyi yol. bu konuda hizmet veren birçok yer var. bu tip motorlar genelde 2000-3500 lira arasında değişiyor.

barracuda hakkında merak ettiğin herhangi birşey olursa çekinmeden sorabilirsin:smiley:

Kenrox merhaba ben uzun zamandır bir buggy imal etmeyi planlıyorum aslında önce CATIA da katı model tasarımını bitirip teknik resimlerini çıkardıktan sonra imalatına geçeceğim, soracağım bir kaç soru olacak
1. Baracudada kullanılan süspansiyonları nereden temin edebilirim ve fiyatı?
2. Lastik ve jantları nereden temin edebilirim ve fiiyatı?
3. Bunlarda şanzıman kullanıyorlarmı kullanıyorlarsa ne tip bir şanzıman var
4. Gerisi teferruat :smiley:

selam kobain,

öncelikle barracuda ayarında bir buggy yapmadan önce maliyetleri iyi hesaplamanı tavsiye ederim. kullanılan malzemeler fiyat olarak oldukça tuzlu.
1. süspansiyonlar, fox 12'', coilover ve nitrogen tanklı. süspansiyon başına 2 adet yay kullanılıyor. biri yumuşak ve kısa, diğeri sert ve uzun. kısa yay yoldaki genel geçer taş toprak vs'yi emerken, sert süspansiyonlar sadece virajlarda, uçuşta ve tümseklerde devreye giriyor.
ayrıca nitrogen tankındaki basıncı ayarlayarak buggy'i alçaltıp yükseltebilirsin.

fiyatlarına gelecek olursak, amerikadan türkiye'ye teslim, tüm set yaklaşık $3000 civarı.

2. atv lastiği satan yerlerle temasa geçebilirsin. buggy'ler hafif olduğundan normal araba lastikleri toprağı ezme konusunda yetersiz kalıyor. mümkün mertebe agresiv atv lastikleri kullanmaya bak.

3. motorsiklet motoru kullanıldığından şanzıman hali hazırda motora entegre. normal araba motorları çok ağır kesinlikle tavsiye etmiyorum. ben hayabusa motoru (1300cc 180bg) aldım mutluyum huzurluyum :D haziran gibi projeyi tamamlamış olmayı umuyorum.

Mrb kenrox suanda bende buggy yapmaya calısıyorum yanlız hayabusa motoruna gerı vıtesı nasıl ayarladın ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.