BUDAK: Aladağlar Demirkazık Zirve Tırmanışı (18-19-20 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokyay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,838

gokyay

Ana Kamp
Yer
BURSA
BUDAK olarak 18-19 ve 20 temmuzda Aladağlardaydık, ilk gün kampımızı atıp ufak bir yürüyüş yaptıktan sonra ikinci gün demirkazık zirve yaptık ve son gün tabiki dönüştü ama dönmeden öne Emli vadisini gezmeden dönemezdik, bundan sonrası fotoğraflarda, fotoğraflar için erakan ve serdar arkadaşlarmıza teşekkür ederim, bütün güzel fotolar onların, arada birkaçtanede benim çektiğim foto sıkıştırdım, iyi seyirler :

1.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

15.jpg

17.jpg

19.jpg

23.jpg

26.jpg

27.jpg

Etiketler
Ynt: BUDAK: Aladağlar Demirkazık Zirve Tırmanışı (18-19-20 Temmuz 2009)

28.jpg

bu fotoğraftaki sevimli hayvan benim ilk defa tanıdığım ama aladağların heryerinde pek bol olan gelengi adında yerde yaşayan bir sincap türüymüş,

29.jpg

3.jpg

30.jpg

31.jpg

32-32.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

72.jpg

73.jpg

ve mutlu zirve varışı, ben her ne kadar zirveye kadar çıkamasamda arkadaşlarım ve eşimsayesinde çıkmış kadar oldum, (gerçi bu zirve faaliyetinden sonra evdeki konumum biraz sarsıldı ama )

74-74.jpg

74.jpg

75.jpg

76.jpg

77.jpg

78.jpg

79.jpg

8.jpg

80.jpg

81.jpg

82.jpg

birazda zirve sonrası kamp ve ufak gezilerde gördüklerimiz, aladağarda profesyonel gezi turları geziler düzenliyor, katırlarla eşyalarınızı taşıdıkları gibi hazır kurulu çadırlarda konaklayıp karavanada hazırlanan yemekleri yiyebiliyorsunuz,

Kopyasaladalar035.jpg

aladalar039.jpg

aladağlardan çeşitli manaralar, (benim gibi bursanın yeşilliklerle bezeli uludağına alışkın biri için ne kadar vahşi gözüksede gerçekten çok güzel bir dağ )

aladalar042.jpg

aladalar048.jpg

aladalar060.jpg

aladalar122.jpg

aladağın çiçekleri

aladalar050.jpg

aladalar220.jpg

aladalar222.jpg

aladalar223.jpg

aladalar224.jpg

aladalar226.jpg

aladalar266.jpg

bu ölü koyun fotolarını sadece bilgilendirmek amaçlı koydum, biz gelmeden 2-3 gün önce öyle kötü bir hava olmuşki 20 kadar koyun soğuktan telef olmuş, bu yıl toplam 200'e yakın hayvan kötü hava nedeni ile telef olmuş

aladalar250.jpg

aladalar262.jpg

bunlarda hala koyunlar bekleyen çoban öpekleri, ertesi gün çoban gelip köpekleri zorla götürdü

aladalar261.jpg

aladalar083.jpg

ve faliyetin ertesi sabahı kendimizi mükellef bir kahvaltı ile ödüllendiriyoruz

aladalar151.jpg

aladalar152.jpg

aladalar153.jpg

dönüşte sadece beşlengıcını gezebildiğimiz emli vadisi ve orada rastladığımız kaya mezar:

aladalar300.jpg

aladalar302.jpg

aladalar303.jpg

aladalar304.jpg

aladalar305.jpg

aladalar312.jpg

benden bu kadar, daha bir sürü foto var ama bu kadarı bile çok uzun oldu, umarım sizleri sıkmamışımdır.

Merhaba
Zirveye tırmanışınız ve fotoğraflar süper çok güzel bir zirve tırmanışı olmuş
doğa ve manzaralar harika gördüğüm kadarıyla zor bir tırmanış , hepinizin
ayaklarına sağlık.Tırmanışlarınızın devamı dileğiyle. :eek:

Çok güzel bir tırmanış olmuş. Bütün ekibi tebrik ederim. Hava durumu hakkında bilgi verir misiniz? Gündüz gece sıcaklıklar ne civardaydı? Yağmur, rüzgar gibi olumsuz etkilerle karşılaştınız mı?

Teşekkürler
Efe

Harika bir yer ne denilebilirki birgün kısmet olursa listemde olan yerlerde biri anlatımınız ve resimler için teşekkürler

Biz gittiğimizde hva durumu tamamen bizim alıştığımız bursa uludağ havası ile aunı gibiydi, 1800 metrelerde kamp attığımız sokulpınarda gündüz hava 16 derece civarındaydı, gece sıaklığıda buna uyum gösteriyordu, ancak daha öncede belirttiğim gibi hava durumu sürekli değişiklik gösteriyormuş, bizim gidişimizden 2 gün önce soğuktan sürüler telef olmuş, aladağlarda her daim havaya dikkat etmek gerekir.

Haklısın abi evdeki pozisyonunu hangi zirve tırmanışıyla geri alabilirsin bilemiyorum artık:D

Selma abla gerçekten çok iyiydi. Güzel bir faaliyet oldu. En güzek yanı ise sabahki sürpriz kahvaltıydı.

Yine bir sofra ve biz saldırıdaydık:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR