Bu Parça Ne İşe Yarıyor Ve Bende Neden Yok :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,749

foremost

Zirve
Yer
adana
arkadaşlar kaplın denen bir parça şafta bağlanıyor ancak baktığımda şaftların hiç birinde göremedim tam olarak ne işe yaramaktadir biliyorsaniz öğrenmek istiyorum teşekkürler linkteki parça

http://www.kayalaroto.com.tr/?p=21&r=4705&Grup1=DISCOVERY&Grup2=D%FDscovery+S1&Grup3=%DEaft+Aksam%FD&Grup4=

Etiketler
parça
Ynt: Bu Parça Ne İşe Yarıyor Ve Bende Neden Yok :smiley:

araç yükseltmelerde şaft kısa kalmaması için uygulanır, yani flanş'da deniyor.
benim bildiğim bu...

Kaplin otomotivde nedir nasıl kullanılır bilmiyorum ama.
sanayi motorlarında motorun mili ile çevireceği milin arasında lastik takoz vazifesi görür. metal metale temas etmez aşınma olmaz.

Belli bir yükseltmeden sonra şaft kısa kalabiliyor, bunun için araya böyle ek bir parça konarak aradaki boşluk alınabiliyor. Bizim modellerde galiba 3'' ve yukarısı için ya çift eklemli ya da yeni uzun şaft kullanılıyor. Sizde olmamasının nedeni ya uzun şaft var ya da yükseltmeniz 3'' altında

aracımda 4 ınc yükseltme ve toplanda kasadan 9 cm yükseltme var ancak bu parçaya rastlamadım ancak takacak boşlukta gözükmüyor bu parça 1 adetmi yoksa birden fazlamı kullanılıyor ve önemi arkayamı takılıyor acaba ?

Orjinal şaft uzunluklarını bir yerden öğrenmeniz lazım, tabi bu arada da araçta hangi şanzıman var. Bence kurcalamayın, gerek olsaydı zaten olurdu. Bozuk değilse tamir et tabiri bu durum için geçerli değil bilginiz olsun. ;D

arkadaşlar ellememeye karar verdim daha fazla kurcalalamak en doğrusu olacak sanırım dilinize sağlık yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim sevgiler saygılar

Merhabalar,
Linkteki parça, arka şaftın difransiyele bağlantısında kullanılan lastik kaplindir.
Discovery 2 lerde mevcuttur.

Discovery 1 lerde iki tip uygulama gözüküyor.
bkz. http://lrcat.com/#32/4/45225

flex coupling.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR