Bu Kış Van Gölü'ne Gidelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,632

Simetri

Yeni Üye
Tamam belki konuşmak için biraz erken olabilir
Kışın Gölü'nü zaten görmüş olanlarda olabilir ama geçen İZ'de gördüm Van gölünü kışın çekilmiş mükemmeldi

Aslında ilk görüntülere baktığımda seside kapalıydı tvnin , dedim İZ heralde ALaska , Norveç filan biryerleri gösteriyor çünkü kar,kıyıları bile kaplamış , arka planda Bembeyaz kar kaplı dağlar görüntü şahane
Sesi açınca bi baktım Van gölü nü anlatıyor yani Kışın şöyle en karlı vakitte bi doğu Anadolu yapalım ... neyse daha konışuruz çokk.... Mert'in jip çıkması lazım tabe...yoksa o yollar biraz zor aşılır

Ynt: Bu kış Van Gölü'ne gidelim

Sedat'la geçen sezon için planlayıp ta gerçekleştiremediğimiz "ekstrem iklimlerde yaşam" gezimizin programında Van da vardı. Bu sene mutlaka yapalım bu geziyi Erzurum-Kars-Doğubeyazıt ve Van üzerinden. Ancak en soğuk zamanında gitmek gerek, soğuğa karşı fotoğraf ve video ekipmanını koruyacak malzemeye de ihtiyacımız var. İz kanalıyla da konuşalım çekeceğimiz amatör belgesele yer verirler belki de ;)

Yol dışında gitmeyecez ki yoldan gidicez, karayolları devamlı çalışıyor, ücra köy yolları dışında tüm yollar açık tutuluyor. Zaten yanımıza her halükarda benzin ocağı, uyku tulumu vs. alacaz bi liste çıkartırız.

mehmetciğim bunları konuşmanın tam zamanı aslında. şimdiden hazırlıklara başlamamız lazım. mertle 2005 mayıs ayında gittiğimizde bile ahtamar adasından artoslar kar altında mükemmel görünüyordu... geçtiğimiz kış mertle "anadolunun en uçları" temasıyla kışın donan çıldır ve sarıkamış göllerine gidecektik ama aksilikler oldu gidemedik. bu kış bunu yapalım, şimdiden hazırlıklara başlayıp çıkalım yola. hatta muratı da ikna etmeye çalışalım. gelmezse diskosunu çalalım ;D 8)

aşağıdaki fotoğraflar mahmut akkaya'ya ait. kendisiyle fotofanclub sitesinde tanıştım. tam biz mertle bahsettiğim projeyi konuşurken adamlar gitmişler gelmişler, bir de fotoğraf çekmişler :smiley: fotoğraflar sivasın donmuş tödürge gölünden. önce buz üzerinde delik açıp, daha sonra bu delikten gölün içine dalıyorlar...

1406999.gif

37393125.gif

1449660.gif

1427978.gif

bu ayvalıktan ;)
21701425.gif

Ynt: Bu Kış Van Gölü'ne Gidelim

hocam oraya kadar gitmişken nemrut krater gölüne girmeden olmaz. muhteşem bir yer.daha önce gittinizmi bilmiyorum.sadece yüzdüm orda ama eminim ki dalmak harika bir deneyim olur.

Yol ile beraber gitmiştik o tarafa ama malesef Nemrut Krater gölüne çıkacak uygun aracımız yoktu :(
methini çok duydum muhteşem bir gölmüş, ama temmuzda gitmek gerek oraya, berraklığı iyi ise dalış ekipmanı da götürelim irtifa dalışı yaparız ;)

evet mertin dediği gibi kraterin yoluna girdik, 300-500metre ilerledik ama geri dönmek zorunda kararı aldık :smiley: bu arada ilk kez duyurusunu yapayım, şubat ayında yolculuk var ;)

serif' Alıntı:
hocam oraya kadar gitmişken nemrut krater gölüne girmeden olmaz. muhteşem bir yer.daha önce gittinizmi bilmiyorum.sadece yüzdüm orda ama eminim ki dalmak harika bir deneyim olur.

Uykuda olan bir yanardağın krater gölünde yüzmek biraz ürkütücü görünüyor.

Ben gelirim, o kadar uzun izin alamazsam gelişi veya dönüşü havayollarına bağlarım sorun olmaz.. Aşağıdaki fotolar geçen Ocak'ta çekilmişti, Kars-Erzurum karayolunun durumu görülüyor, hiç de fena değildi görebileceğiniz gibi..

Bi sefer gittiğimde Sarıkamış'tan sonra hiç bir yerde yol görünmüyordu, kilometre taşları hayal meyal seçiliyordu, bu durumda yapılacak şey sıkça göreceğiniz yolcu taşıyan transitlerden birinin arkasına takılmak ;)
Bölgede askeri bir MAN kamyon uçsuz bucaksız beyazlıkta yol alırken, yoldan ayrılıp karşıda görünen köye doğru(belki de GPS'ten baktı) ovadan kestirme yapayım demiş, köye vardıklarında, köylü şaşırmış "siz nerden geldiniz yahu?" demiş, meğerse ova zannettikleri meşhur Çıldır gölüymüş :D :D
O yüzden o yollarda kilometre taşlarını kaybetmemek gerek ;D
Çıldır gölünün buzu ortalarda dahi 50-70cm. arası değişiyor, yöre halkı eskimolar gibi buzu delerek balık avlıyor.
Yani Sibirya'yı Erzurum-Kars-Ağrı üçgeninde yaşayabilirsiniz ;)

Deep' Alıntı:
Çıldır gölünün buzu ortalarda dahi 50-70cm. arası değişiyor, yöre halkı eskimolar gibi buzu delerek balık avlıyor.
Yani Sibirya'yı Erzurum-Kars-Ağrı üçgeninde yaşayabilirsiniz ;)
yanlış hatırlamıyorsam zamanın tanığı'nda bir bölümde cemal gülas gitmişti çıldıra,balık olayını ve başka şeyleri göstermişti; çok güzeldi. geceden ağı atıyorlar sabah ağın ucuna bağladıkları iple ağı topluyorlar ve ipi suda bırakıyorlardı suyun tekrar donma ihtimaline karşılık.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.