Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,581

metehan41

only jeep...
Mesajlar
369
Tepkime Puanı
4
Yer
KOCAELİ
arkadaşlar selamlar,
yurtdışına çıkacağımdan avrupadaki online siteleri araştırıyordum. dslr makina alacağım. muhtemelen canon 500d veya nicon d90. hollanda,japonya ve londrada mevcut bir firmanın "http://www.rolandtrade.com " fiyatları bana bayağı ucuz geldi. normalmidir? benmi farklı fiyatlara ulaşamadım. veya almanya-fransa-hollanda bu ülkelerde makina alabileceğim bildiğiniz bir yer varmı ve fiyatları nedir?
şimdiden çok teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: bu fiyatlar yurtdışı için normal mi? bayağı ucuz değilmi?

Fatih verdiğin firmanın fiyatları Amerika fiyatlarından bile uygun.
Firma hakkında internetten google'da ''firma adı ve sonuna reviews'' yazarak nasıl bir yer olduğunu öğrenebilirsin.
Ben Avrupa'da San Marino'dan alışveriş yapmıştım. Amerika fiyatlarında.
Dubai, Malezya, Amerika ve San Marino dışında uygun fiyata fotoğraf makinesi alabileceğin yer yok bildiğim kadarıyla.
Bir de gittiğin yerlerde vergi geri ödemesi alabiliyorsan iyi olabilir.
Son olarak dijital fotoğraf makineleri garanti sürelerinde %20-30 oranla sorun çıkarabiliyor. Dolayısıyla şirkete işletip vergiden düşme ihtimalin varsa yurtiçinden almanı tavsiye ederim.
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

Fatih bende canon 500D peşindeyim, 450D de olabilir, ve önümüzdeki hafta italya da olacağım, aşağıdaki linki bi incelermisin, TR dekilerin yarı fiyatı gibi ama bunlar body fiyatları,

http://www.ciao.it/Canon_EOS_500D__1276688?AID=1&KID=177826
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

şimdi baktım abi. dediğin fiyatlara ben olsan yurtdışından almam. çünkü hayyam pasajında 1500 tl'ye lens dahil veriyorlar. hemde dükkan garantili. benim verdiğim linkteki fiyatlar bayağı ucuz. ona çok şaşırdım... kafam karıştı.
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

metehan41' Alıntı:
şimdi baktım abi. dediğin fiyatlara ben olsan yurtdışından almam. çünkü hayyam pasajında 1500 tl'ye lens dahil veriyorlar. hemde dükkan garantili. benim verdiğim linkteki fiyatlar bayağı ucuz. ona çok şaşırdım... kafam karıştı.

hayyam pajası nerde yahu? ben TR de ~2300tl gibi düşünüyordum!
 



Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

hayyam pasajı sirkecide abi. bu işin türkiyedeki merkezi. hem faturalı sıfır mal, hemde faturasız yurtdışından gelen sıfır mallar burada satılır. faturasız mallar nakit satılır ve dükkan garantilidir. ve bu dükkan garantilerine güvenebilirsin. makinada sorun olursa kesinlikle arkasında dururlar ve yapımını üslenirler. bildiğim bir dükkan (arkadaş tavsiye etmişti) hayyam pasajı babataş ticaret. http://www.bsfoto.com/html/hakkinda.htm
tavsite eden arkadaş 1500 tl ye 1 ay önce aldı. bende dün aradım sordum. hatta 1450 tl dediler. nakit. canon 500d+18-55 lens dahil.
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

teşekkür ederim Fatih,
ilk fırsatta ziyaret edeceğim,

selamlar.
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

bende tüm ekipmanımı Hayyamdan aldım. çok memnunum. Yurtdışı bu tür elektronik cihazlarda korkutuyor beni.
mesela flash da sorun oldu. gittim. birebir satıcı ile muhatabım. çıkardı sıfırını verdi :smiley: mali garantiye yolladı. ben flashsız kalmadım. :smiley:
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

merhabalar, bende haftalardır 500d mi D90 mı alayım diye düşünür iken bir taraftanda detaylı fiyat araştırması yapma fırsatım oldu. D90 'ı amerikada en ucuz 1049 $ a buldum. kargo dahil 1250 $ civarına geliyordu. Dubai freeshop'larda aynı makina 1380$, garantisiz kişiden ürün satan internet sitelerinde de 2000 tl civarında, 571 € bu makina için çok komik bir rakam (lens dahil), ayrıca üretici firma garantiside veriyor. eğer bu sitenin görerek alabileceğiniz maazaları var ise hiç kaçırmayın derim. Ben yalçınlar'dan üretici firma garantisi ile bahsettiğimiz rakamların üzerinde bir fiyata çanta, 4 gb memory card, ekran koruyucu hediyeli olarak aldım ama içim oldukça rahat. Garanti evraklarını incelediğimde lens için wodwide service warranty vermesine ramen body için sadece türkiye için garanti veriyor. Eğer yurt dışından almaya karar verirseniz bu hususuda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. 500D ise yalovada bile lens dahil 1000 $ a veriyorlar. Fakat bu fiyatta hiçbir garanti yok. İstanbulda daha uygun fiyata en azından aynı fiyata bulabileceğinizden eminim.

Saygılarımla,
 

Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

yurt dışı forum sitelerinde bu satıcıdan bahsediliyor. tahmin ettiğim gibi sahte bir internet satıcısı ve internet sitesi. hollanda adresini araştırdık bu siteyle alakası yok. dikkatli olalım.. haaa bu arada bende makinamı türkiye'den aldım. faturalı ve garantili olarak. canoo 500D sahibiyim artık... ;)
 







Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

aysekucukkurt' Alıntı:
Hayyamdan makine alacak arkadaşlara bende nova fotoğrafı öneririm.orada sevgi hanım var çok yardımcı oluyor

Tşk Ederiz, Dün Hayyama Gittim. Malesef Kapalıymış Pazar Günleri :smiley:
Artık Önümüzdeki C.tesi bakarım dediğiniz yere
 



Ynt: Bu Fiyatlar Yurtdışı İçin Normal mi?

Arkadaşlar D90 Japonya satış fiyatları şu anda en ucuz 650 - 700 dolar civarında. Yurtdışında alacaksanız araştırıp daha fazla ödememeye çalışın bu fiyatlara yakın fiyatları bulun. Daha aşağısı bulunmaz güvenli değildir. Ayrıca yukarıdaki sitenin de Japonya ile alakası yoktur. Dikkatli olun.
Not olarak bunları nerdeden bildiğimide yazayım. ;D Japonyada yaşıyorum. ;)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Mesajlar
1,524,237
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst