Bu araç hakkında bilgi lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerilker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,645

ilkerilker

Kamp I
Yer
Kadirli - OSMANİYE
Merhaba arkadaşlar,,, resimdeki araç hakkında değerli bilgilerinizi rica ediyorum. Sahibinin söylediğine göre araç 1948 model 1300 cc falkon ford motorlu bir m38 ki bu konu hakkında pek bilgim yok ama benim bildiğim m38 1950-51-52 yıllarında üretilmiş ve motor "Go Devil" denilen üstten bujili düz kapak bir motora sahip bir araç ve bence bu bir cj 3a . (yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) Bu araç gerçekten m38 olabilir mi? olamazsa bu araç nedir bu motor nedir? Değerli bilgilerinizle beni aydınlattığınız için şimdiden teşekkür ederim.

1948 1.jpg

1948 2.jpg

Etiketler
Ynt: Bu araç hakkında bilgi lütfen

bu aracın kupası kesinlikle jc 3a ama motoru hakın da benım bildiğim düz motor olduğu

ford motor oldugu belli kuvvetle muhtemel sonradan atilma anadol motoru , iyi akuple edildiyse orijinal motorundan daha iyi performans verir zannedersem 55 bg

Merhaba.

Araç göründüğü kadarıyla M38 değil Cj-3A. Cj-3A dediğiniz gibi 50-52 arası üretilmiştir.
Cj-3A ların motoru dediğiniz gibi Go-Devil'dir,Düz Motor olarakta bilinir. Fakat bu araçta değişmiş.Muhtemelen Anadol motoru.

Orjinal bir M38 veya Cj-3A istiyorsanız bulmanız zor.Fakat böyle bir araç alıp orjinal motor vb. bulup toplayabilirsiniz.

Bende bir dönem orjinal bir cj-3a topladım ve bu araçları iyi bildiğime inanırım.Yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazmanız yeterli.

kafa yorup beni aydınlatmaya çalışan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkürler.. araştırmalarım sonucu ögrendim ki araçtaki motor dediğiniz gibi 1.3 anadol motoru,,, aracın kasası eğer sonradan üstüne konulmadıysa cj2a ....... cj3 a ile arasındaki fark nedir derseniz gerçekten bilmiyorum... araç 1948 model, burdan yola çıkarak 1945-1949 yılında cj2a dan başka bir üretim yok ve cj3a da 1949-1953 arası üretilmiş... Saygılarımla,,,...

Bu aracın kasası Cj-3A gibi duruyor..Bildiğim kadarıyla cj2A nın ön cam çerçevesi daha köşeli oluyor.Bu yuvarlak tip.

Bekir K.' Alıntı:
Bu aracın kasası Cj-3A gibi duruyor..Bildiğim kadarıyla cj2A nın ön cam çerçevesi daha köşeli oluyor.Bu yuvarlak tip.
Haklısın Bekir kardeşim,,, ,,, Muhtemelen üstündeki kupa da motoru gibi sonradan atılmış üstüne çünkü 1948 de cj2a dan başka bir üretim yok. Herhalde cj2a nın üstüne cj3a kupasını oturtmuşlar. Bu arada bende Andırınlıyım Kadirlide oturuyorum. Sizin kulüpten birkaç kişiyle Aralık ayında Başkonuş Yaylasında kısa da olsa biraz sohbetim olmuştu... karşılaşmak dileğiyle,,,

ilkerilker' Alıntı:
Haklısın Bekir kardeşim,,, ,,, Muhtemelen üstündeki kupa da motoru gibi sonradan atılmış üstüne çünkü 1948 de cj2a dan başka bir üretim yok. Herhalde cj2a nın üstüne cj3a kupasını oturtmuşlar. Bu arada bende Andırınlıyım Kadirlide oturuyorum. Sizin kulüpten birkaç kişiyle Aralık ayında Başkonuş Yaylasında kısa da olsa biraz sohbetim olmuştu... karşılaşmak dileğiyle,,,

Komple teorileri üretilebilir tabi araç hakkında :smiley:

Sevindim bir hemşerime rastladığım için..İnşallah yardımcı olabilmişimdir..

İş güç kaygılarından güzelim memleketi bırakıp İstanbul denen kazana attık kendimizi fakat inşallah karşılaşırız.

Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR