Bozuk Yol Sensörü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan weewee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,284

weewee

Kamp I
Aracımın motor arıza lambası yanınca servise gittim .
Cihaza bağladılar bozuk yol sensörü arıza vermiş önemli değil arızayı silelim dediler.
Ustam bu arazi aracı bozuk yol sensörü olur mu dediysem de varmış.:smiley:
Aman dikkat edin arkadaşlar bozuk yollara girmeyin, bozuk yol sensörünüz arıza verebilir. ;D

Etiketler
Ynt: Bozuk yol sensörü?

O nasıl birşeymiş daha detaylı bilgi verirmisiniz.Aracınız kaç model?

Ynt: Bozuk Yol Sensörü?

weewee' Alıntı:
Aracımın motor arıza lambası yanınca servise gittim .
Cihaza bağladılar bozuk yol sensörü arıza vermiş önemli değil arızayı silelim dediler.
Aman dikkat edin arkadaşlar bozuk yollara girmeyin, bozuk yol sensörünüz arıza verebilir. ;D

evet evet!!! egzoz bilyasıda arıza yapmış olabilir.

Valla şaka gibi.
Etrafta kamera var mı diye de baktım. :smiley:
Usta kaputu açtı aküye yakın biryerde bir parçayı gösterdi.
Forumdaki ustalarımıza soruyorum var mı böyle birşey .
Araç 2006 model bu arada...

Enteresan ama varmış bu "bozuk yol sensörü"
Arazi koşullarına göre sanırım beslemeyi falan ayarlıyor..

Şükür böyle bir sensörün olduğunu teyit eden bir mesaj geldi.
Hatta bugün gidp beni işlettiğini düşündüğün servisteki ustaya bir kafa atasım vardı. ;D

bahsi yanlıs anılma ile gecen sensor bozuk yol sensoru degildir, enjeksiyonlu araclarda motor vuruntulu calısma basladıgında motorun titreşimini algılayan sensore knock ( vuruntu) sensörü denir , motorun vuruntulu calısması esnasında ecu ( beyin) tarafından atesleme avansını otomatik ayarlamada knock sensoründe gelen dataya göre ecu düzeltme yapar motor üstünde yer alan bir sensördür, ;)

weewee' Alıntı:
hahaha, çok güldüm :D:D

Sensörün mü var derdin var! :p

cenker_celik' Alıntı:
bahsi yanlıs anılma ile gecen sensor bozuk yol sensoru degildir, enjeksiyonlu araclarda motor vuruntulu calısma basladıgında motorun titreşimini algılayan sensore knock ( vuruntu) sensörü denir , motorun vuruntulu calısması esnasında ecu ( beyin) tarafından atesleme avansını otomatik ayarlamada knock sensoründe gelen dataya göre ecu düzeltme yapar motor üstünde yer alan bir sensördür, ;)

Doyurucu açıklama bu olsa gerek ;D Teşekkürler...

Cenker abi Euro 3 emisyon kontrol sistemine sahip lada araçlarda bozuk yol sensörü mevcut.Senin dediğin vuruntu sensörüde var onunda ayrı bir görevi var.Bozuk yol sensörün görevi bozuk yollarda araç kullanımı krank mili dönme hızında ani değişimlere yol açabilir ve yanlış motor teklemesi olarak algılanabilir.Bunu ortadan kaldırmak için bozuk yol sensörü motor teklemesi algılamasını devre dışı bırakır.

Geçen servis ziyaretimde sildirdiğim motor arıza lambası bir gün sonra tekrar yanınca bugün tekrar servise uğradım.
Aracı tekrar cihaza bağladılar bu defa dikkatle baktım cihaz "bozuk yol sensörü hatalı sinyal veriyor" uyarısı yapıyordu.
Adı geçen sensörü değiştirttim ve şu an için motor arıza lambası yanmıyor.
Eski parça bende isteyen olursa fotoğraf eklemeye çalışırım....

weewee' Alıntı:
Geçen servis ziyaretimde sildirdiğim motor arıza lambası bir gün sonra tekrar yanınca bugün tekrar servise uğradım.
Aracı tekrar cihaza bağladılar bu defa dikkatle baktım cihaz "bozuk yol sensörü hatalı sinyal veriyor" uyarısı yapıyordu.
Adı geçen sensörü değiştirttim ve şu an için motor arıza lambası yanmıyor.
Eski parça bende isteyen olursa fotoğraf eklemeye çalışırım....
Resimi olsa iyi olur.

Sorum şu nivalarda kaç tane sensör var. ?

maf sensörü , gaz kelebek sensörü , ısı sensörü , vuruntu sensörü , oksijen sensörü , krank mili konum sensörü , hız sensörü ,bozuk yol sensörü , rolanti valfi ,

Bozuk yol sensörü

http://s252.photobucket.com/albums/hh34/kaneruslu/kaner/?action=postuploadshare

DSC08805.jpg

Maf Sensörü
DSC08807.jpg

Krank mili pozisyon sensörü
DSC08806.jpg

Üstteki gaz kelebek sensörü alttaki rolanti valfi
DSC08808.jpg

Ekleyecektim fotoğrafı ama görüyorum gerek kalmamış.
Ustam eline almışken birçok sensör fotosu eklemiş.
Bu sensörler yüzünden 1987 model nivamı arayacağım sanırım. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR