Bozcaada'da kamp..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maglata Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,724

maglata

Yeni Üye
Merhaba,
Bozcada'ya gelmeden önce okuduklarımızdan,adada bir tane kamp olduğunu ve bunun dışında konaklamaya Jandarmanın izin vermediğini öğrenmiştik.,Oysa,Adayı karış karış dolaştık,kamp dışında her yerde konakladık ,deniz kıyısında,Opet parkında,otoparkta,restoran bahçelerinde..Ne karışan oldu ne de rahatsız eden,Jandarma normal arabasıyla genel asayiş denetlemesi yaptı,ama bir kere bile bize "Burası olmaz,kampa gidin "demedi,daha doğrusu bizimle hiç ilgilenmedi bile.

Bir de adada,yazılanların aksine,Ada Camping gibi denize uzak olmayan,aksine,deniz kıyısında bir camping-motel var:Kiraz Camping,denize sıfır ,çimenle kaplı zemini var.

Bozcada'ya ilk defa geldim,hayran oldum,hiç bozulmamış,umarım aynen böyle devam eder,zengin,ama bozulmamış,bir iki yerde 2 katlı onun dışında,hep tek katlı taş yapı görünümlü bağ evleri,büyük bağlar içinde,Havası çok güzel,kuru ve haff rüzgarlı,Karışan görüşen yok,her yerde yapılan bilgilendirmelerin aksine..

Etiketler
Ynt: Bozcaada'da kamp..

Merhaba arkadaşım,
Ben çok bozulduğunu gördüm.Malum adayı uzun yıllardan beri (ulaşımın sadece rahmetli Yakar Kaptan'ın çektirmesiyle yapıldığı tüm taşıma işleri ve otomobil dahil) bilirim.
Araç sayısı heryıl bir önceki yıldan fazla hale geliyor, yaşadığı kentte aracını adam gibi park eden yaratık adada önüne gelen yere park ediyor, burdan araç, traktör veya insan geçermi hiç umurunda değil.Temennim benim yanılmış olmam yönünde, dileğim siz ve sizingibi düşünenler haklı çıkarlar.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Merhaba Niyazi Bey,
Bu benim Bozcada'ya ilk gidişim,sizin gözünüzle göremiyorum tabii,olaya,insan faktörünü çıkararak bakmışım,çarşı içindeki binaların dahi vitrin saikiyle bozulmaması,kasabın kasap olduğunu ancak dükkan içine girince anlaşılabilmesi,çok katlı ve demir filizli Karadeniz mimarisinin Adaya hiç gelmemiş olması ve tertemiz havasıyla,Bozcaada'yı yine de hiç bozulmamış olarak görüyorum.İnsanların hoyratlığına,kabalığına ve vurdumduymazlığına rağmen ben Ada'ya vuruldum tek anlamıyla..Bir de Bozcaada'da kamp yapılıken herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve bir kısıtlama olmadığını duyurmaktı meramım.Bilgilendirdiğiniz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

Kiraz kampingdeki hanim karavanlari istemiyor. En son tartistim. Ve kapinizdaki camping yazisini cikartin dedim. Karavan zahmetli oluyormus. Sonra tartisinca tamam efendim suraya cekin dedi. Gosterdigi yer giriste. Ben surasi daha iyi deyince olmaz orasi musterileri rahatsiz eder dedi. Ve son nokta o oldu. Bir zihniyet bozklugu var hanimda cozemedim gitti.
Bozcaada iyidir. Sadece gece koylarinda uyusturucu ceken ve icki cok icen oldugundan Jandarma biraz hassas buralara. Yoksa hic sorun yok. Giristeki otopark elekrik de veriyor. 2 gune 20 lira.

Merhabalar,
Arkadaşım tabiki Karadeniz mimarisi daha Bozcaada ya ve benzeri yerlere girmedi, bunun yanında yeni nesil inşaatçılar artık babaları gibi değil daha estetik çalışmalar yapıyorlar.
Sip sivri ve << ucube >> denilecek binaları yapanlar az olmamakla birlikte uluslar arası ödül alan Karadenizli projeciler ve yapımcılar var.
Ben sizin Karadeniz mimarisinden neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım.
Ben sizin yazdıklarınıza karşılık adanın çok eski günlerini bildiğim için yazmıştım.Adayı ve benzeri yerleri bozanlar kimler biliyormusunuz cebine üç beş kuruş nereden kazanıldığı belli olmayan parayı koyup kendini adam zanneden birtakım sonradan görmeler.Adada ençok sayın Ata Demirer bulunur bakın araştırın ondan ve yanındakilerden rahatsız olan hiç birisi varmı.
Elindeki su şişesini içip çöp kutusuna değil sokağa atıp birde gülen kahkaha atan sonradan görmeler var işte adayı bozanlar onlar.
Karadenizli veya başka bölgelerden inşaatçılar olmasa nerdeyse memleketin yarısı bugün bile dermeçatma gecekonduda oturacaklardı.
Arkadaşım İmroz (Gökçe ada) 4 adet köy var tamamı Karadenizli yurttaşların iskanen yerleştirildiği gidin bakın bakalım oralarda bir bozulma varmı.
Özetle, parayı veren kişi ne isterse yasalar çerçevesinde işini yaptırır bu işi yapan Karadenizli veya İzmirli olabilir önemli olan işi yaptıranın ne olduğudur.
Sadece "çok katlı ve demir filizli Karadeniz mimarisinin adaya hiç gelmemiş olması ve tertemiz havasıyla" ne demek istediğinizi hala anlayamadım, galiba Karadenizlilere inceden bir şeyler ....
Siz Karadeniz mimarisini biliyormusunuz çatı hariç hiç çivi kullanmadan sadece birbirine geçme olarak bir kaç katlı ahşap evler yaptıklarını duydunuzmu?

Sn.sisdagili ve Sn.maglata;

Merak edip Bozcaada için bilgi araştıran birileri yazılanları okuyunca neler düşünecek endişelenirim.Ada ile ilgili verilecek bilgiler aydınlatıcı ve yol gösterici olmalıdır,
hoşgörü ve saygı herzaman karşıdan beklenmeden verilebilir ise değerlidir.

Herkesin kendi seyahat birikimlerini aktarabileceği bir ortam okuyanlarada keyif verecektir. Selamlar.

23 Mayıs'tan bu güne kadar gitmeyi bir türlü başaramadığım yer.
Bozcaada ile ilgili gezileri okudukça adanın yakının dan bile geçmemeye karar vermiştim, şu sıralar bağ bozumu aşamasında adayla ilgili ilk defa olumlu bir not okudum, kafam karışma dı desem yalan olur.

Merhaba arkadaşım,
Bozcaada iyidir siz gidin.Giderken veya dönerken haberim olursa bir çay ikram etmek isterim.
Bağ bozumuna ben gidemeyeceğim, komşumun oğlu delikanlılığa adım atacak benim araba " yeni delikanlı " gezdirecek.09-10-11/09/2011 günleri özel görevliyim.

merhaba karavanı özellikle motokaravanı olupta kamp alanlarına ücret ödemek hiçte mantıklı gelmiyor bana birde kamp işletmecilerinin lakayıt tavırlarıda hiç çekilmiyor örneğin aylık ücret ortalaması 750 tl ile 1000 tl arasında para ödeyeceksin karşılığında 15 metrekare yer wc ve duş hizmeti için ben hiç kamlara girmiyorum sakin koylar cennet gibi bütün yiyeceğimi alıp bir koya giriyorum geneldede yolları fena olmuyor ne ücret hesabı yapıyorum sadece keyfime bakıyorum sizlerede tavsiye ederim örneğin son kamp yapyığım yer akyaka( gökova körfezi) duş wc ücretsiz yer izci kampı şahane bir yer akyakaya 4 km. çınar koyu yanınd sevgilera saygılar

Bozcaada' ya karavansız günübirlik olarak gitmiştim ve çok sevmiştim. Daha sonra karavancılardan ben de jandarmanın konaklamaya izin vermediğini duymuş şaşırmıştım. Sizden doğruyu öğrenmiş oldum ,teşekkürler.

Ynt: Bozcaada'da Kamp..

Bozcada da kamp ile alakalı yeni başımdan gecen bir olay 27 temmuz 2013 günü bandırmalı bisiklet grubu bozcada da kamp kuruyor mezarlığın olduğu yere gecenin ıkısınde polis gelip çadırları kaldırın diyor birde tehdit sabah zabıtayı çağırıp ceza yazdırırız diyor. Bizde ertesi gün grubu meteorolojinin bahçesinde misafir ettik.bundan 5 sene evvelde kendimde Bozcada da kamp yapmak istemiştim o zamanki jandarma astsubay bize yapamazsınız demişti biraz muhabbetten sonra yapacağınız yeri bana söyleyin devriye atmayız demıstı. Kısaca Bozcaada kamp işi biraz sıkıntılı. resimde polis tarafından kamp yaptıkları için uyarılan bandırmalı bisikletçi arkadaşları meterolojinin bahçesinde misafir ettik

bozcaada kamp.jpg

Ynt: Bozcaada'da Kamp..

Merhabalar,

Bir arkadaşımla beraber 10 Eylül de bozcadaya gitmeyi planlıyoruz.Çadır malzemelerini almış bulunmaktayız.Daha önceden araştırmalarımla adada sadece ada camping denen kişi başı ücret ödenen bi yeri düşünüyorduk fakat zaten başından beri çadırımız olduğu halde para verek kalmak saçma geliyordu.Burada da gördüğüm üzere bazı kampçılar sanırım koylarda kalınabileceğini yazmışlar .Bozcaadanın şu an ki asayişi ve nerelerde çadırımızı kurup kalabileceğimizi detaylı bi şekilde aktarabilecek birisi var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR