Bozcaada Belediyesinin O2 Belgeli Tinyhouse Römorkları Adaya Sokmaması Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ayrton Senna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,539

Aklı selim kazanmış. İdari mahkeme Belediyenin hukuksuz kararını bozmuş. Artık O2 belgeli araçlar adaya giriş yapabiliyor.

Bozcaada.JPG

Yakında tiny house tatil köyleri başlarsa şaşırmayın, kişisel arazi, kişisel barınma ihtiyacı sözleri ile başlatılan tekerlekli gecekondu şeklinde lanse edilen bu uygulamanın ardında yatan, ev yapma izini olmayan yerlere gecekondu yapabilme veya yapıp kiraya verme amaçlıdır. Tatiliniz yaptığımız yerde denize 100 mt mesafede tiny bloğu içinden geçerek denize girmeye başladığımızda keşke demeye de başlarız.
Yollarda tiny çeken, onunla gezen bir kişi gördünüz mü?
Konaklayacağı yere gitmeden belediyeye başvurup izin alan ?
TÜV de tiny gören ?

Allahını seven bunlara karavan demesin artık :smiley:

Tekrar merhaba.

Önceki mesajım gitmedi gibi gözükürken onlarca kez gitmiş meğer. Teknik bir arıza dolayısı ile mesajınız gitmedi dediği için birkaç kez gönderdim. Meğer hepsi gitmiş :smiley: Şu an silemiyorum da, öylece kaldılar, ya da bende mi öyle gözüküyor bilemiyorum :smiley:

Konuya dönersek:

Bozcaada Belediyesinin bu anayasaya aykırı kararı bir vatandaşın idari mahkemeye başvurması sonucu iptal edilmiş. Artık adaya O2 belgeli araçlar girebiliyor. Hatta limanda bekleyen 6-7 araç giriş yapmış bile. Aklı selim kazanmış!

Benim Bozcaadada ne bir arsam var, ne de “tinyhouse” um. Bozcaadaya 1975 den beri giderim. Yıllardır hayalini kurup ancak yeni alabildiğim bir küçük 750 kg Saly karavanım var.

Keşke 20 m2 lik ahşap tekerlekli bir kulübeye bu kadar tepki verenler Bozcaadayı ve tüm tatil beldelerini beton yığınına çevirenlere de aynı tepkiyi gösterseler :smiley:

Ama onlar betonu, villayı, turistik tesisleri severler. Rant oradadır çünkü. Kampçıyı, karavancıyı avam görürler. Lüks villalarının yakınında bizi istemezler. Sahilleri paralı şezlonglarla kaplarlar, vatandaşı sokmazlar. Bu da yine anayasaya aykırıdır ama kimsenin, hiçbir belediyenin gıkı çıkmaz . Aksine sahilleri ve ormanları bu tesislere kiraya verirler. Ama yok, 20 m2 lik ahşap O2 araç söz konusu olunca belediye kıyamet koparır. Keşke bütün çirkin betonarme kaçak binalar yıkılsa da yerine bunlar gelse.

Bugün O2 belgeli araçları yasaklarlar, buna ses çıkarmazsanız yarın O1 de yasaklanır, çadır da...

İnternette vardır sarı öküz ve aslanların hikayesi. Bilen bilir, bilmeyen arar bulur. Okuyun mutlaka. Savaşı kaybettiğin gün, sarı öküzü verdiğin gündür.

Elbette madalyonun iki yüzü var.

Bu O2 ler de denetlenmeli, kaçak yapılaşmaya dönüşmesine izin verilmemeli.

Peki bir yerde gecekondulaşmayı önlemenin yolu O2 belgeli araçları yasaklamak mı? Her yer zaten gecekondu değil mi? Hepsine daha yeni imar affı çıkarmadılar mı?

Belediyenin vazifesi anayasaya aykırı yasaklar koymak değil, kaçak yapılaşmayı önlemek ve bunlara düzenleme getirmektir. Yani halkı hukuksuz kararlarla cezalandırmak değil halka hizmet etmektir. Tinyhouse ile de ilgili kararlar alır uygularsın ve denetlersin. Trafik kazası oluyor, ölenler yaralananlar oluyor diye araçların trafiğe çıkışını engellemek kadar abes bir karar bu.

Büyük resmi görelim. At gözlüklerini bırakalım bir kenara.

Burada lehte ve aleyhte düzgün üslubuyla fikir beyan eden herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:

Sayın AyrtonSenna
Kendimi biraz daha net ifade etmek istedim. Yasaklar ve kurallar konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Yine altını çizmek istiyorum rant oluşturma hevesi ile bu modayı coşturanlar, yasakları görünce çığlık atanlar var. Ben de sizin gibi karavancıyım ve hayalim dolaşmadığım zamanlarda konaklayabileceğim bir bahçemin olması. Bunu hayal ederken bile kural sever bir insan olduğumdan nasıl en doğrusunu yaparım derdindeyim. Yukarıda bahsettiğim rant meraklıları yüzünden benim hayalim de güme gidebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR