Böyle İş mi Olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagdas90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,033

cagdas90

Çıktım, Gördüm, Geldim
Arkadaşlar benim kuzene dağcılık lisansı çıkartacağız. Dün Sıhhiye'deydim, tesadüfen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü önüme çıktı. Kapıdaki güvenliğe ferdi lisans buradan mı çıkarttırılıyor, diye sordum, "Evet, ama bugün Pazar olduğu için kapalı, yarın gelin burası veriyor lisansı." dedi.
Bugün gittik, kuzen sağolsun kapısından geri döndük. Aceleden ve heyecandan belgeleri unutmuş :smiley:, Gölbaşı'na geri dönüp alıp geri geldik. Yetişemedik, öğle paydosuna yakalandık. Saat 12:32'de kapıdaydık, kapıdaki görevliye ferdi lisans çıkarmak için geldiğimizi söylediğimde, " Şu an öğle paydosu, kimseyi bulamazsınız. Saat 1:30da gelin", dedi. O vakte kadar oyalandık. Neyse saat 1:30 oldu gittik girdik, kapıdaki görevli yine,"Sizi dördüncü kata yönlendireceğim, lisans işlemleri orada yapılıyor" dedi. Çıktık dördüncü kata oradaki birine sorduk, üçüncü katta spor dairesi başkanlığı bakıyor lisansa, oraya gidin dedi. Tamam dedik üçüncü kata indik, spor dairesi başkanlığında kimse yok, beklerken karşısındaki odaya birisi geldi, bizi farkederek kime baktığımızı sordu. Ferdi lisans için geldiğimizi söyledim, "Lisansı biz vermiyoruz, 19 Mayıs Stadı'nda İl müdürlüğü var, oraya gidin, birazdan oraya servis kalkacak binin o götürür" dedi. Buna da eyvallah bindik gittik, sağolsunlar servisle yardımcı da oldular. İl müdürlüğü'ne geldik kapıdaki görevli ilgili odaya yönlendirdi, gittik. Masadaki görevliye ferdi lisans için geldiğimizi söyledik, bilgisayarla Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün internet sitesine girin, bilgisayar ortamında form doldurun, sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki vesikalıkla getirin, dedi.

Arkadaşlar, bu iş mi şimdi...
Bir resmi devlet dairesinde çalışan memurlar nasıl oluyor da bu kadar vurdumduymaz olabiliyor ? Madem orada ferdi lisans verilmiyor, neden bizi binada ordan oraya dolaştırıyorsun ? Düşünün, ta Gölbaşı'ndan geliyorum, adam resmen tekrar evine git yap tekrar gel diyor. Yahu elle doldurulsa ne zararı olacak ? Tohumuna para mı saydınız kağıdın ? Zaten genel müdürlük'te ordan oraya gönderdiler, elde avuçta sıfırla çıktık, kuzeni otobüse bindirip gönderdim, o sinirle yürüyerek ta Sıhhiye köprüsünden Gölbaşı'na geldim. Sinirle de olsa baya iyi bir yürüyüş oldu, doğa yürüyüşü olsa Trekking bölümüne faaliyet raporu olarak konu açardım :smiley: Bu memlekette iyi birşey yapmak suç, bunu anladım. İnsan spordan da soğur, dağcılıktan da. Gün bitti, ne elde lisans var, ne başka birşey. Yazık böyle bürokrasinin acımasız taşları altında ezilen azimli gençlere, yazık. Sağlıcakla kalın.

Etiketler
Ynt: Böyle iş mi olur ?

Öyle demeyin arkadaşlar. Bakın bir lisans meselesi için kaç tane memur tahsis ediyor size devlet. :D Ayıp değil mi nankörlük değil mi bu yaptığınız?

Ahhh ahh o lisans olayı vakti zamanında benide canımdan bezdirmişti..Lisansı alıp kapıdan çıkarken memurlara küfrediydum o derece...

Yahu kimse alınmasın ama ben hakketen kamu mantığından nefret ediyorum..Nedir ya bu kadar salla başı al maaşı olmaz ki dahası olmamalı..Acaba diyorum ben özel sektörde çalıştığım için garipsiyorum bir şeyleri..Yalnız bir şeyin altını çizmek isterim tüm kamu kurumları böyle gibi anlaşılmasında fakat bazı yerlerin cidden çivisi çıkmış... :(

Zaten tek seferde aynı gün işleminiz gerçekleşseydi, bir tuhaflık o zaman olurdu. :D Geçmiş olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri