Boya Koruma, Taş izi ve Çizik Giderme...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,215

ozanyur

Zirve
Yer
ankara
çizikleri gidermenin en güzel yolu sırasıyla rötüş,zımpara,polisaj ve ciladır. ben bunu binek aracımda uygulattım çok güzel ve koruyucu oldu

Eliniz bu işlere yatkınsa yapın, yoksa hiç bulaşmayın oto boya bakım merkezlerinde yaptırın

İşte taş izleri... (çizikde olabilir)
stone_chip3.jpg

Aracınızın boyasına ait rötuş boyası alın (sanayide boyacılar yapar)

- Taş izlerinin üzerini fazlasıyla örtecek şekilde izleri boyayla kapatın

blobs.jpg

- En ince su zımparasıyla (1500, 2000, 2500, 3000 grit) noktaları düzleyin

sanding1.jpg

sanding2.jpg

- Sonra yoğun çizik giderici ile polisaj...
repaired1.jpg

- Son aşama cila...
repaired3.jpg

Rötuşlar için kullanılan zımparalar son derece incedir, genelde grit denen pürüz dereceleri vardır, grit değeri büyüdükçe daha az aşındırıcı hale gelirler. BU grit değerlerini söyleyerek piyasada bulabilirsiniz.

Rötuş ya da plastik far camı zımparlarken, öncelikle daa pürüzlü olan 800 grit zımpara ile başlanır, onun peşinden 1500 grit ve son olarak da 2000 ya da 2500 gritlik uygulanabilir

Etiketler
Ynt: Boya Koruma, Taş izi ve Çizik Giderme...

Zımpara + Meguiars PlastX
bundada işlem aynı sayılır ince bir zımpara, polisaj(pasta) ve plastik cilası bir kaç markanın plastik cilası var piyasada rahat bulunabiliyor
bu işlem stoplara ve plastik farlara uygulanabilir

önce zımparalıyoruz
184Pictures_1_179-med.jpg

184Pictures_1_180-med.jpg

184Pictures_1_182-med.jpg

sonra polisaj yapıyoruz (aşındırıcı-pasta)
184Pictures_1_185-med.jpg

184Pictures_1_187-med.jpg

184Pictures_1_190-med.jpg

sonra plastik cilasıyla cilalıyoruz
184Pictures_1_191-med.jpg

184Pictures_1_195.jpg

sayın ozan bey aracın plastik olan bölümüne tiner vurduk yanlışlıkla ve malum siyah olan plastik bölümde beyaz lekeler oluştu yanlız plastik aksam pütürlü nasıl bir çözüm önerirsiniz

ergin61' Alıntı:
sayın ozan bey aracın plastik olan bölümüne tiner vurduk yanlışlıkla ve malum siyah olan plastik bölümde beyaz lekeler oluştu yanlız plastik aksam pütürlü nasıl bir çözüm önerirsiniz

pütürlü olduğu için bir şey yapmak zor. ama geçici çözümler var parlatmak için mesela ayakkabı boyası bile olabilir. yada daha profesyonel bir şey olsun derseniz Meguiars Gold Class Trim Detailer ı http://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=1 bu adresten temin edebilirsiniz yada piyasada muadilleri var.

ulusotomotiv' Alıntı:
ozan yolun gene ist düşerse bu sefer bak ne farklı şeyler getirdim..:smiley:

ne getirdiniz abi merak ettim şimdi ne zamandır para harcatmıyo cj bana yine başlamayalım :smiley:

ben oto kuaför devr aldım gibi bir şey, siz haftaya görün benim cj yi en parlak cj olucak sonra camura gircem en çamurlu parlak cj olucak :D :D :D

Ozan bey, oto kuaför salonunuzun adres ve telini verin de, bizim araçları bi güzelleştirelim. akşama düğün var :smiley:

çok güzel bilgiler teşekkür ederim. daha öncede kötü olmuş bir far uygulaması görmüştüm işin sonunda sıfırdan farksızdı.

edaghan' Alıntı:
Ozan bey, oto kuaför salonunuzun adres ve telini verin de, bizim araçları bi güzelleştirelim. akşama düğün var :smiley:

devri yarın alıcam işlemler tamamlanınca adresi veriyim :smiley:

ottoboy' Alıntı:
çok güzel bilgiler teşekkür ederim. daha öncede kötü olmuş bir far uygulaması görmüştüm işin sonunda sıfırdan farksızdı.

evet far uygulaması çok güzel bir şey bende binek aracıma yapmayı düşünüyorum.

Ozan bey verdiğiniz bilgiler çok güzel, teşekkur ederim. Bu arada yıkama hayırlı olsun, bir zamanlar ben de işletmiştim, çok zevklidir , yeterki işler iyi olsun. Size bol müşteriler dilerim. Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri