çizikleri gidermenin en güzel yolu sırasıyla rötüş,zımpara,polisaj ve ciladır. ben bunu binek aracımda uygulattım çok güzel ve koruyucu oldu
Eliniz bu işlere yatkınsa yapın, yoksa hiç bulaşmayın oto boya bakım merkezlerinde yaptırın
İşte taş izleri... (çizikde olabilir)
Aracınızın boyasına ait rötuş boyası alın (sanayide boyacılar yapar)
- Taş izlerinin üzerini fazlasıyla örtecek şekilde izleri boyayla kapatın
- En ince su zımparasıyla (1500, 2000, 2500, 3000 grit) noktaları düzleyin
- Sonra yoğun çizik giderici ile polisaj... - Son aşama cila...
Rötuşlar için kullanılan zımparalar son derece incedir, genelde grit denen pürüz dereceleri vardır, grit değeri büyüdükçe daha az aşındırıcı hale gelirler. BU grit değerlerini söyleyerek piyasada bulabilirsiniz.
Rötuş ya da plastik far camı zımparlarken, öncelikle daa pürüzlü olan 800 grit zımpara ile başlanır, onun peşinden 1500 grit ve son olarak da 2000 ya da 2500 gritlik uygulanabilir
Zımpara + Meguiars PlastX
bundada işlem aynı sayılır ince bir zımpara, polisaj(pasta) ve plastik cilası bir kaç markanın plastik cilası var piyasada rahat bulunabiliyor
bu işlem stoplara ve plastik farlara uygulanabilir
önce zımparalıyoruz
sonra polisaj yapıyoruz (aşındırıcı-pasta)
sonra plastik cilasıyla cilalıyoruz
sayın ozan bey aracın plastik olan bölümüne tiner vurduk yanlışlıkla ve malum siyah olan plastik bölümde beyaz lekeler oluştu yanlız plastik aksam pütürlü nasıl bir çözüm önerirsiniz
sayın ozan bey aracın plastik olan bölümüne tiner vurduk yanlışlıkla ve malum siyah olan plastik bölümde beyaz lekeler oluştu yanlız plastik aksam pütürlü nasıl bir çözüm önerirsiniz
pütürlü olduğu için bir şey yapmak zor. ama geçici çözümler var parlatmak için mesela ayakkabı boyası bile olabilir. yada daha profesyonel bir şey olsun derseniz Meguiars Gold Class Trim Detailer ı http://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=1 bu adresten temin edebilirsiniz yada piyasada muadilleri var.
Ozan bey verdiğiniz bilgiler çok güzel, teşekkur ederim. Bu arada yıkama hayırlı olsun, bir zamanlar ben de işletmiştim, çok zevklidir , yeterki işler iyi olsun. Size bol müşteriler dilerim. Selamlar...