Bot ya da Kayak Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,073
Ynt: Bot ya da Kayak Tavsiyesi

evet doğru söylüyorsunuz banada alırken 2.5 hp 1.5 litre benzinle 5 saat gidiyo dediler 45 dakka sonra yolda kaldım 1.5 saat kürek çektim büyük adada kayık hanenin ordan hızlı feribot iskelesine kadar !

Etiketler

Benim daha önce pek çok boyutta dıştan takma makinam olmuştu. Şu an 115 Evinrude 2 zamanlı var.
Trophy 6700'e takılı...

Küçük makinada çift zamanlı karbüratörlü makinayı, büyük makinada 4 zamanlı makinayı tercih etmek lazım diye düşünüyorum.

Çift zamanlılar kolay tamir edilir ve aşağı yukarı karbüratöre benzin geldiği sürece yola devam eder. Ama 4 zamanlı makina karmaşık ve suda tamiratı neredeyse imkansız.

Denizde kalınca insan aklından bile geçmeyen arızaları tamir edebiliyor.

Sayın Serdar Bey bencede haklı
Sebebi ise büyük hacimli motorların yakıtlarıda doğal olarak büyük oluyor.4 zamanlı makinadaki verim yüksekliğinden %10 veya%20 gibi kazançlar yüksek oranda benzine tekabül ediyor(5-10 lt benzin gibi)

Bu arada Gültekin Bey buna benzer bı olayda benım basıma geldı.(motor arızalandı.benzın hortumu cıkmıs)Sız ıyı goturebılmıssınız.Ben ters ruzgarda kaldım.Yunanıstana iltica ediyodum.
30dk suruklendıkten sonra motoru calıstırabıldık

Büyük hacimli ve maliyetli bir motoru alarak uzun dönem ağır yük altında çalıştıracağınızı düşünerek almak gerekiyor. + yurtdışında çevre bilinci sebebiyle bu motorlar tercih ediliyor. Kiralama tipi motor kullanımı Avrupa'da çok fazla bu sebeple en optimum çevre zararı ve performans için 15.000-20.000 dolarlık yatırımlar mantıklı gelir ancak TR piyasasında 2.eli olmayan, her türlü bakımı ateş pahası 4 zamanlılar biraz yaşları ilerleyince cazibiyetini yitirecekler.

Bırakalım ticari işletmeler alsın 4 zamanlı büyük hacimli makinaları, yaygınlaşınca 2.el olarak düşünebiliriz. Ancak şimdi bakımlı bir 2 zamanlı daha uygun gibi (en azından benim kullanımımı düşününce) Keyif için binilen makinanın ne yaktığına fazla takılmamak lazım. Büyükada - Dalyan git dolaş gel.. 80 YTL...
Senede kaç kez gideceğim ki :smiley:

Söylediğinizde haklısınız Serdar Bey
senede enfazla 10-12 kere bındıgım makınada yakıta cok fazla takılmamak lazım.Ama denızın ortasında benzın bıtmesınden dolayı kalmamak ıcın nerde nekadar yaktıgını bılmek gerekır dıye dusunuyorum.
Ayrıca Avrupada 2 zamanlıların cevre normlarını sağlamadığı için yasaklandığını duymustum.

valla denizde çin almamak lazım yolda kalıp sağa çekemiyorsun herşeyi yedeklemek tebbir almak lazım telefon şart denizde (motoruda ben en iyisi karadüzen çift zaman a dönüş yapayım) :smiley:

Erdem şayet römörk düşünürsen bence aleminyum tekne göl için ideal fakat deniz için o kadar randımanlı değil.
Uzun kupeşte tekne almayacaksan kesinlikle (KISA ŞAFT) motor ve 4 zamanlı iyi olur.
Ben şu an 320 sea mester bot 15 bg 4 zamanlı jonsan motor kullanıyom balık tutmak ve gezininti için çok randımanlı.
sany0031au1.jpg

sany0045hc2.jpg

Bu arada unutmadan eklemek isterim iç sularda 9.9 dan büyük hacimli motorla gezmek yasak özelden yazarsan daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

Ufak makine ile tek tecrübem 10hp 4 zamanlı enjektörlü Honda ileydiki bu makinede ne ses, ne vibrasyon vardı.. daha ağır teknede olmasına rağmen, ufak teknede 15hp çift zamanlı makineyi geçiyordum.... o  Honda bi acayipti valla ufacıkta bişeydi... sonra akıllının biri suya düşürdü... büyük makinede 4 zamanlı olmazsa kıyamet gibi yakıyor 60hp 3sil 3 carb Evinrude'muz var tam gaz Suadiye'den Adaların çevresini dolan gel hop 20lt gitti... gerçi ben Jeep'ten alışığım 20lt'ye :D

orkun abi bende 14m fiber 2x460 hp makinalı riva marka tekne var anadolu hisarından büyük ada 20 lt yakıyo dizel :smiley:

Arkadaşlar şu tekne işini soracağım sizlere.. Balık ve rakı muhabbetine çok uygun diye düşünüyorum. Sahibinden de bir tane buldum. Bana da yakın ama hiç fikrim yok nedir ne yakar, vergisi varmıdır, en iyi motor hangisi? Bilgisi olan var mı?
http://www.sahibinden.com/5_mt_yarim_kamarali_tekne_70_hp_johnson_motorWQQaXQQ9570916WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto&photo=4#mega

Johnson ve Evinrude iyi motordur, parçası bulunur... Tekne yerliyurt markasını daha önce duydum. Bursa'da imalat yapıyorlar galba.. vergisi var boyuna göre belediye, motor gücüne görede devlete ödeniyor. tekne düzgün ve aksesuarlı gözüküyor, fiyatta fena değil gibi ama 70hp Johnson yakar... bende 70hp Evinrude var johnson'la aynı fabrikanın motorudur ordan biliyorum....

Teşekkür ederim. Motoru sağlamsa cj nin arkasında salınarak görebiliriz inşallah. Tabi önce belediyeye ve devlete ne kadar ödeyeceğim onu bilmek lazım.

Kısa bir araştırma yaptım. Teknenin vergisi beygir başına 24 YTL x 70 = 1680 YTL yıllık. Belediye harcı filan aylık 200 YTL gibi. Bu arada teknenin denize elverişli belgesi ve amatör denizci ehliyeti gerekmekte. Motor olarak 2 zamanlı motorlar pek tutulmuyormuş 4 zamanlı olsa iyimiş. Birde saatte 18-20 litre benzin yakıyormuş. Fiberde çatlak terleme olunca kansere benzer bir ortam oluşuyormuş osmoziz mi ne deniyormuş. Bu iş beni aşacak gibi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR