Merhaba
Yürüyüş ve kamp konusuna yeni merak salmış ve günlerdir site site dolaşıp ekipman arayan ve bilgi edinmeye çalışan biriyim. Aranıza yeni katıldım.
Amacım günübirlik veya en fazla 3-5 günlük doğa yürüyüşleri ve kamplarla bir başlangıç yapmak.
Kışın çıkmayı düşünmüyorum. Yani 3 mevsimlik bir ayakkabı istiyorum. Çoğunlukla da Eylül ayına yönelik.
Henüz hiçbir ekipmanım yok, günlerdir araştırıyorum epey uzun bir liste hazırladım ve ilk sırada (önem bakımından) ayakkabı var.
Ayaklarım oldukça terler, biraz düztabanlığım da var, uzun süre ayakta kalınca kötü bir ayakkabı ile feci ağrılar çekiyorum. Bot sadece askerde giydim, onlardan da çok çektim. Aylarca tabanlarım ağrıdı ve parmaklarımda hissizlik yaşadım. Bu yüzden ayakkabı konusuna çok önem veriyorum.
Bahsettiğim durumları dikkate alarak şu konularda bana yardımcı olur musunuz:
1) Boğazlı bot tipi mi yoksa boğazsız bir ayakkabı mı almalıyım.
2) Su geçirmez mi olmalı yoksa sulu ortamlarda kullanılan, delikli kolay kuruyan (dolayısıyla teri kolay atan) ayakkabılardan mı almalıyım? Su geçirmezlik önemli bir husus mudur?
3) Tabanı sert mi olmalı, yumuşak mı? Yumuşak tabanlı ayakkabılarla daha rahat ediyorum ancak bunlar da outdoor kullanım için uygun mu bilemiyorum.
4) Fiyat limitim 200 TL civarı. Bu limit içerisinde şimdiden 30 civarı seçenek çıkardım. Marka olarak Scooter, Head, Karrimor, Quechua (Decathlon), Merrell ve Lafuma var. Bunlar arasından önereceğiniz veya uzak dur diyeceğiniz markalar var mıdır? Yukarıdaki ilk 2 soruya cevap bulduğumda model tavsiyesi de isterim.
Şimdiden teşekkürler