Bosch Pompa Kullanımı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ACatlıkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,457
Ynt: Bosch Pompa Kullanımı Hakkında

Burada yapan 2 kişi gördüm. Biri motoru yedi (gerçi şantiyede çalışıyordu araç, düz motoruda yemişti). İkincisi 2,5 yıldan beri kullanıyor aracını motorla ilgili herangibir sıkıntısı çıkmadı.
Bildiğim kadarıyla 200 tdi ve düz motor blokları aynı.

Etiketler

Benim bildiğim de:

2.5 düz dizel motor: 200tdi'a çevriliyor ve Bosch pompa buna elverişli, Lucas pompa ile bu işlem yapılamıyor.
( Turbo kaşıntım sebebi ile konu hakkında çok araştırma yapıyorum :D ) Eğer konuya hakim, daha önce bu uygulamayı gerçekleştirmiş bir motor ustası uygular ise gerçek bir 200 tdi oluyor Defender.

suyabatmaz' Alıntı:
Benim bildiğim de:

2.5 düz dizel motor: 200tdi'a çevriliyor ve Bosch pompa buna elverişli, Lucas pompa ile bu işlem yapılamıyor.
( Turbo kaşıntım sebebi ile konu hakkında çok araştırma yapıyorum :D ) Eğer konuya hakim, daha önce bu uygulamayı gerçekleştirmiş bir motor ustası uygular ise gerçek bir 200 tdi oluyor Defender.
200tdi ın özellik nedir?
hp olsun tork olsun?

Selamlar
benim bildigim kadarı ile aynı blok degil ayrıca, 200tdi ile değil , tdi ile "benzer" .. tdi blok da, extra yağ kanalları var. Bu blokta, bahsettigim yağlama kanalları olmadığı için "turboya uygun değil" deniyor ama.. yukarıda belirtildiği üzere, yapan olmuş. reha

göktu' Alıntı:
200tdi ın özellik nedir?
hp olsun tork olsun?
200 tdi benim motor. 110 ps torku net hatırlamıyorum ama 260 olması lazım.
reha' Alıntı:
Selamlar
benim bildigim kadarı ile aynı blok degil ayrıca, 200tdi ile değil , tdi ile "benzer" .. tdi blok da, extra yağ kanalları var. Bu blokta, bahsettigim yağlama kanalları olmadığı için "turboya uygun değil" deniyor ama.. yukarıda belirtildiği üzere, yapan olmuş. reha
Net bilgi değil kulaktan dolma bilgilere sahibim. Parça aldığım yere bir arkadaş için sordum bloğu düz dizel 200 tdi ile aynı dedi, 300 tdi farklı dedi. Ayrıca 2 usta var burada aynı diyor tabi onlarında yanlış bilgiye sahip olmaları muhtemel. Belirttiğim gibi yaplan iki uyglama var biri sorunsuz çalışıyor. Sorunsuz çalışan araca tamirhanede tekrar rastlarsam resimleyip sizinle paylaşırım.

Doğrudur Reha bey. 200 ve 300 tdi ın da dez avantajı düşük devirde performansı düşük. Benim araştırmalarımda bu dezavantajı gidermek yönünde. Bu konu hakkında bir bilgiye sahip misiniz?

wikipedia araştırması sonucu:

farkları:
including a re-designed crankshaft, teflon-coated pistons and nimonic steel exhaust valves to cope with the higher internal temperatures.

bu da benzerlikleri:
the 2.5 diesel, 2.5 petrol and Diesel Turbo engines all shared the same block castings and other components such as valvegear and cooling system parts, allowing them to be built on the same production line.

tahaozak' Alıntı:
Doğrudur Reha bey. 200 ve 300 tdi ın da dez avantajı düşük devirde performansı düşük. Benim araştırmalarımda bu dezavantajı gidermek yönünde. Bu konu hakkında bir bilgiye sahip misiniz?
Selamlar
açıkcası ben "motoru modifiye etmek" yerine, toptan Puma ya geçmeyi seçtim. Ayrıca, internette biraz araştırısanız, bu motorlar da çok modifikasyon yapılmadığını göreceksiniz (ya da benim kanaatim bu yönde idi) .. reha

Selamlar,
motor blokları aynı değil benim bildiğim kadarı ile. Sadece benzinlik, dizel aynı bloğu kullanıyor. Bir de şöyle düşünün, dizel motorlar blok aynı kalarak turbo dizele dönüşbiliyor olsa idi, bugüne kadar öevreniz bunun örnekleri ile dolmaz mıydı? Yoksa, bu saydığınız parşaların hepsi bir şekilde hallolur idi.. Tabii bunlar benim şahsi düşüncem ve bugüne kadar LR sohbetlerindeki tartışmalar. reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,013
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler