Boreal Bulnes ve Boreal Cayenne - Boreal kaliteyi bozmuş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan belgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,239

belgen

Kamp I
Yer
Yalova
Web
www.facebook.com
Tabanı açılmış Boreal Cayenne ve içi parçalanmış Boreal Bulnes
Aşağıdaki resimde en solda yer alan ayakkabı gene Boreal. 12 yıl önce aldım ve taş gibi. Boreal Cayenne ve Bulnes'i 2011 yazında aldım. Cayenne ikinci ay patladı. Bulnes ilk ay içi mahvoldu. Astarı paramparça olunca su geçirmezlik özelliğini yitirdi. Ön ve arkadan şakır şakır su alıyor. Astarın arkasındaki sert malzeme ayaklarımı paramparça ediyor. (Bu arada tırnaklarımı muntazam keserim.)

12 yıl giydiğim aynı marka ayakkabının tabanı ve iç astarı hala sapasağlam. 2011'de aldığım iki boreal maalesef paramparça. Demek ki firma satışlarını artırdıkça kaliteyi azalttı.

Bulnes'in tabanı da mahvoldu. Satın aldığım firmaya tabanlık almak istediğimi, boreal tabanlarını parasını ödeyerek bana satmalarını söyleyince birbirlerine baktılar ve satılmadığını söylediler. Üşenmedim ispanyada Boreal merkezine email attım. 1 ay sonra cevap geldi bana gerekli bilgileri ileteceklerini distribütör firmaya bilgi verdiklerini söylediler. Ancak sonrasında ne arayan oldu ne soran.

Bir diğer husus satın aldığım firmanın ilgisiz tavrı. iki ay giydiğim altı açılan ayakkabıyı boşuna distribütöre göndermeyelim geri gelir dediler. İçi parçalanan ayakkabıya da aynı yorumu yaptılar. Belki haklılar; distribütör firma (bildiğim kadarı ile denizcilik malzemeleri satan bir firma) gerçekten bu tip iadeleri sallamıyor olabilir. Ancak satarken 2 yıl garantiden bahsetmeleri komik. Ben bu ürünleri vitrinde sergilemek içinmi alıyorum?

En soldaki 12 yıllık ayakkabım. Diğer ikisi de sırayla bulnes ve cayenne
[attachment=1]

Tabanı açılan cayenne
[attachment=2]

iç astarı hem ön hem arkadan yırtılan bulnes (arka topuk kısmı)
[attachment=3]

iç astarı hem ön hem arkadan yırtılan bulnes (ön burun kısmı)
[attachment=4]

20_ucubirarada.jpg

20_cayenne.jpg

20_bulnesarka.jpg

20_bulneson.jpg

Etiketler
Ynt: Boreal Bulnes ve Boreal Cayenne - Boreal kaliteyi bozmuş

Gerçekten ilginç. Ayakkabıları kullanım sıklığınız yada kullandığınız aktiviteler nelerdi acaba? Bayağı iyi kullanılmış gözüküyor ( Yıpranma kalitenin düşüklüğünde olduğu belli) Benim eşiminde Salomon botu ilk suya girdiğinde su almıştı. Ancak firmaların bu konudaki tavrı belli. Kullanım hatası deyip işin içinden sıyrılıyorlar...

Merhaba Çağatay, sen Bursa'da mı oturuyordun? Tanıdık geliyorsun ama emin olamadım...

Ayakkabılar haşat olmuş gerçekten, Boreal gibi çok para vermeyi göze aldığımız markaların böyle ürünleri sunması hiç hoş değil. Biraz alakasız da olsa ben de 160 lira verip aldığım Millet marka pantolonu 3-4 kez giydim ve bütün kumaşı nasıl olduysa birbirine girdi. İade etmek için afedersiniz bir taraflarımı yırtıyorum şu an, 3 haftadır haber alamadım. Buradan ürünü aldığım Macera Cumhuriyeti / Adventure Republic firmasına da selamlarımı iletiyorum.. Benim gibi, Çağatay gibi doğa sporlarını hayat tarzı haline getirmiş insanları mutsuz ederek işinizi sadece kötüye götürürsünüz. Sattığınız ayıplı malları kullanıcı hatası diye kakalarsanız biz de tüketici olarak buralarda yayınlar, gereğini yaparız. Yeni bot almayı düşündüğüm şu günlerde Boreal markasını listemden çıkarttım bile.

Gerçekten ilginç ve ciddi anlamda deformasyon var botlarda.. sizin paylaşımınızdan borealın kaletiye düşürmüş olduğunu çıkarabiliriz..

Arkadaşlar 15-20bin TL sermayesi olan bir web sitesi döşüyor, 30 m2 dükkanı açıp başlıyor ürün satmaya. Bunların hepsi küçük esnaf. Sermayeleri kuvvetli değil. 300-400 TL'lik botu, arkadaşın belirttiği gibi 150 TL'lik pantolonu geri alma lüksüne sahip değiller. Satarken hepsi uçuyor o ayrı...
Ayda 3-5 parça ürün çektikleri distribütörlerin başına bizim hatalı ürünler için ekşirlerse, distribütör bunlara mal vermeyi kesebilir. Hiçbiri bu riske girmek istemiyor.

Distribütör denince aklınıza büyük firmalar gelmesin. Karaköy'de ufacık dükkanlar outdoor malzemelerinin distribütörlüğünü yapıyor. Distribütör de bir nevi küçük esnaf. ince hesaplar peşinde. herkesi kendisi gibi zannediyorlar. o zihniyeti değiştiremiyorsun işte. Hiçbiri bu malzemenin yerlisini üretebilirmiyim gibi konuların derdinde değil. Alışmışlar gümrükten 50ye gelen malı 100e satmaya... suya sabuna dokunmamaya.. bir de işi yok ürün değişimi mi yapacak?? hhahaha güldürmeyin beni. dağ ayakkabısını belki k###ıma sokmuşumdur kullanıcı hatası oluşmuştur cevap hazır.

Ne olur? Gelir avrupadan boru gibi bir spor/outdoor malzemeleri firması. Dayar büyük şehirlere mağaza zincirlerini. Bende gider o mağazadan alırım ürünü. Nasıl bilişim sektöründe media markt geldi dengeler değişti müşteri memnuniyeti ön plana çıktı.. Eskiden 10 yıl önce ürün iade etsen adamı döverlerdi. Şimdi öylemi?

Sonra ağlarlar küçük esnaf şöyle böyle zor durumda diye. Daha beter olsunlar.

icman' Alıntı:
Gerçekten ilginç. Ayakkabıları kullanım sıklığınız yada kullandığınız aktiviteler nelerdi acaba? Bayağı iyi kullanılmış gözüküyor ( Yıpranma kalitenin düşüklüğünde olduğu belli) Benim eşiminde Salomon botu ilk suya girdiğinde su almıştı. Ancak firmaların bu konudaki tavrı belli. Kullanım hatası deyip işin içinden sıyrılıyorlar...
likya yolunda ve kızlarsivrisinde kullandım. likya yolunun 2/3 bölümünü keen marka sandaletle yürüdüm sandalet taş gibi çıktı bot açıldı :smiley: bulnesi de uludağda kullandım birkaç kere.
aynı markanın botunu 12 sene kullandım ne bir açılma ne bir sıkıntı, bende bir anormallik olsa bu bot 12 sene nasıl dayandı.
İyi marka dedik gittik iki değişik model bot aldık 2 ayda botmu dağılır. Öyle ağrı, erciyes, demirkazık gibi yerlere de gitmedim.

janissary' Alıntı:
Merhaba Çağatay, sen Bursa'da mı oturuyordun? Tanıdık geliyorsun ama emin olamadım...

Ayakkabılar haşat olmuş gerçekten, Boreal gibi çok para vermeyi göze aldığımız markaların böyle ürünleri sunması hiç hoş değil. Biraz alakasız da olsa ben de 160 lira verip aldığım Millet marka pantolonu 3-4 kez giydim ve bütün kumaşı nasıl olduysa birbirine girdi. İade etmek için afedersiniz bir taraflarımı yırtıyorum şu an, 3 haftadır haber alamadım. Buradan ürünü aldığım Macera Cumhuriyeti / Adventure Republic firmasına da selamlarımı iletiyorum.. Benim gibi, Çağatay gibi doğa sporlarını hayat tarzı haline getirmiş insanları mutsuz ederek işinizi sadece kötüye götürürsünüz. Sattığınız ayıplı malları kullanıcı hatası diye kakalarsanız biz de tüketici olarak buralarda yayınlar, gereğini yaparız. Yeni bot almayı düşündüğüm şu günlerde Boreal markasını listemden çıkarttım bile.
evet bir dönem bursada oturdum tanışıyormuyuz? isveçte yaşadım birkaç sene, mis gibi büyük mağazalar vardı. devlet bu mağazaları denetlerdi. haddine mi bozuk ürün satsın. giderdin kasada bu üründen memnun kalmadım şu sebepten derdin adamlar alıp kendin parçalamadıysan değişim yaparlardı. birgün burada da öyle olacak. bize bu huzursuzluğu yaşatanlar kendilerine iş arayacak !!

Geçtiğimiz kış Keramet'teki açık hava kaplıcasında yüzerken siz de gelmiştiniz oraya. Biz Yalova'dan (Sugören) yürümüştük, siz de heralde Bursa tarafından yürüyordunuz. Orada tanışmıştık galiba?

Sayın Cağatay Belgen :Ayakkabılarda uğradığınız şanssızlık için üzüldüm.Boreal Cayenne ayakkabıyı 2 yıldır kullanıyorum,bende böyle bir şikayet olmadı.Ayakkabılarımı ,İsparta dedegöl dağları,Medetsiz ve uludağ gibi dağlarda ve sakaryada en az 20 yayla ve irili ufaklı tepe rotalarda (400 km ) ye yakın 2 yıl içinde yaz kış,yağmur yol yaptım.Aşağıda bu kadar yol yapmış Boreal Cayenne lerin fotosunu ekledim.Benim gibi aynı anda aynı marka ve modeli alan ve beraber aynı faaliyetlari yaptığımız arkadaşlardan birinin ayakkabılarının yanında açılma oldu ,o arkadaşta 100 kg civarında olduğundan açılmayı aşırı kilodan ayakkabının deforme olduğu sonucuna vardık.Karaköy everest outdoor problemimizi hemen çözmüştü ilk 1 yıl içinde.Her faaliyet sonucunda ılık su ile çamurunu yumuşak bir fırça ile yıkattırıp oda sıcaklığında güneşsiz bir ortamda kurumaya bırakıp 6 ayda birde verilen spreyi sıkarak ayakkabılarıma bakıyorum.Fotolardanda anlaşılacağı üzerine 2 yıldır bir sıkıntım oluşmadı.Aldığınız mağazanın ismini belirtirseniz malzeme alımında şikayetlerinizi göz önünde bulundurarak mağazayı tercih etmeyiz.Tekrar geçmiş olsun.

boreal.jpg

hasan110' Alıntı:
Sayın Cağatay Belgen :Ayakkabılarda uğradığınız şanssızlık için üzüldüm.Boreal Cayenne ayakkabıyı 2 yıldır kullanıyorum,bende böyle bir şikayet olmadı.Ayakkabılarımı ,İsparta dedegöl dağları,Medetsiz ve uludağ gibi dağlarda ve sakaryada en az 20 yayla ve irili ufaklı tepe rotalarda (400 km ) ye yakın 2 yıl içinde yaz kış,yağmur yol yaptım.Aşağıda bu kadar yol yapmış Boreal Cayenne lerin fotosunu ekledim.Benim gibi aynı anda aynı marka ve modeli alan ve beraber aynı faaliyetlari yaptığımız arkadaşlardan birinin ayakkabılarının yanında açılma oldu ,o arkadaşta 100 kg civarında olduğundan açılmayı aşırı kilodan ayakkabının deforme olduğu sonucuna vardık.Karaköy everest outdoor problemimizi hemen çözmüştü ilk 1 yıl içinde.Her faaliyet sonucunda ılık su ile çamurunu yumuşak bir fırça ile yıkattırıp oda sıcaklığında güneşsiz bir ortamda kurumaya bırakıp 6 ayda birde verilen spreyi sıkarak ayakkabılarıma bakıyorum.Fotolardanda anlaşılacağı üzerine 2 yıldır bir sıkıntım oluşmadı.Aldığınız mağazanın ismini belirtirseniz malzeme alımında şikayetlerinizi göz önünde bulundurarak mağazayı tercih etmeyiz.Tekrar geçmiş olsun.
merhaba,
ben aynı markanın başka bir modelini 12 yıl kullandım. ne bir açılma ne bir yırtılma oluştu (en üstte en solda yer alan ayakkabı). Zaten aynı markaya devam etmemin başlıca sebebi buydu. İlk satın aldığım ayakkabı açılsaydı gider aynı markadan almazdım.
Ben 95 kiloyum. Kilo ile ilgili olsaydı ilk ayakkabım da açılırdı. Aslına bakarsanız bugüne kadar spor ayakkabılarım, hatta terliklerim de dahil hiçbir açılma ile karşılaşmadım. Ayakkabılar açılana kadar bakımlarını yapıyordum. dağıldıktan sonra takdir edersiniz ki bakım yapacak istek kalmadı.
Boreal'in facebook sayfasına da yazdım. Hatta bu fotoğrafları da koydum. Firma problemi çözme yoluna gideceğine ürünlerini anlatmaya, çok güzel modeller olduklarını söylemeye başladı. Yapılacak tek şey taksim meydanında ayakkabıları benzinle yakmak olsa gerek :smiley:
Türkiye'de bağımsız bir outdoor/kampçılık malzemeleri inceleme sitesi kurulmasının vakti çoktan geldi. Öyle bir platform olacak ki ifşa edeceksin.

belgen' Alıntı:
merhaba,
ben aynı markanın başka bir modelini 12 yıl kullandım. ne bir açılma ne bir yırtılma oluştu (en üstte en solda yer alan ayakkabı). Zaten aynı markaya devam etmemin başlıca sebebi buydu. İlk satın aldığım ayakkabı açılsaydı gider aynı markadan almazdım.
Ben 95 kiloyum. Kilo ile ilgili olsaydı ilk ayakkabım da açılırdı. Aslına bakarsanız bugüne kadar spor ayakkabılarım, hatta terliklerim de dahil hiçbir açılma ile karşılaşmadım. Ayakkabılar açılana kadar bakımlarını yapıyordum. dağıldıktan sonra takdir edersiniz ki bakım yapacak istek kalmadı.
Boreal'in facebook sayfasına da yazdım. Hatta bu fotoğrafları da koydum. Firma problemi çözme yoluna gideceğine ürünlerini anlatmaya, çok güzel modeller olduklarını söylemeye başladı. Yapılacak tek şey taksim meydanında ayakkabıları benzinle yakmak olsa gerek :smiley:
Türkiye'de bağımsız bir outdoor/kampçılık malzemeleri inceleme sitesi kurulmasının vakti çoktan geldi. Öyle bir platform olacak ki ifşa edeceksin.

Merhabalar Çağatay bey:Bu marka ayakkabıyı 2 arkadaş aynı aldık,Benimkiler sağlam dururken arkadaşınki yanından hafifçe açılmıştı biz bunu kiloyla alakalı olduğu sonucuna vardık çünki ben 75 kg 40 numara ayakkabı idi arkadaş 105 kg ve 46 numara idi .Tabi o zaman sizin ki gibi deforme olmuş bir ayakkabı örneği yoktu.Fakat aldığımız everest outdoor mağazası ilk açılan ayakkabıyı tereddütsüz değiştirmişlerdi.Arkadaşın 2.ayakkabısının durumuda sizinkilerden biraz daha hallice.Valla ne diyeceğimi şaşırdım.İnsanın canını sıkan konular .

Dün başımdan geçen komik bir olayı paylaşayım. Sırt çantası almaya niyetim var. Husky'nin sulphur modelini internette uygun fiyata arıyorum. fiyatlar peşinde 260 - 270 TL seviyelerinde. Sahibinden.com'da 300 tl'ye satıldığını gördüm. Dedim bir mesaj atayım internette 260 tl'ye var sizinki neden 300 tl diye sorayım. Almayı beklediğim cevap "sahibinden.com satışlarda komisyon alıyor, o farkı koymak mecburiyetindeyiz" , "bizde bu fiyata işine gelirse kardeşim" bunlardan bir tanesiydi.
Oysa ki satıcının verdiği cevap Husky çantaların amerikan, çin ve tayvan üretimleri olduğu; aralarında kalite farkı olduğu yönündeydi. :smiley: Firma Çekoslovak firması, üretimi sadece çek ve çin. Yalana bakarmısınız :D
İşte bu piyasanın ne kadar yalan dolanla döndüğünün kanıtı.
[attachment=1]

jackal_satici.jpg

janissary' Alıntı:
Geçtiğimiz kış Keramet'teki açık hava kaplıcasında yüzerken siz de gelmiştiniz oraya. Biz Yalova'dan (Sugören) yürümüştük, siz de heralde Bursa tarafından yürüyordunuz. Orada tanışmıştık galiba?
valla abi fotoğraf olsa kesin çıkarırdım :smiley: doğrudur o taraflara yürüyoruz.

İyi akşamlar arkadaşlar çok güzel bir konu açmışınız hani ben şikayetçi olmayayım diye yazmıyodum ama benimde sorunum Borael cayenne botum var hiç dağda giymedim şehir içi giydim alalı 2 ay kadar oldu bağ ipleri iki katman ipek kısmını yırtı demir olan kısım şimdi buradaki ayakkabıcılardan bağ ipi bulamıyorum ipsiz giyiyorum asıl sorun ayakkabının ön kısmındaki kauçuk kısmı sağ ayağı içtarafı açılıyor sanki sökülecek gibi su alıyor zaten aldığım zamandan beri problemli yazın kampanyadan almıştım ayakkabıyı ozaman ayağıma olmuştu bende pek kaale almamıştım 3 aysonra giymeye başladım ayağıma vurmuştu nitekim ayakabıyı mağazaya geri gönderdim 100 tl daha ceza verdi ayakkabım değişti ama sorunlar bitmedi .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri