Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ytansug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,428

ytansug

Kamp II
Mesajlar
222
Tepkime Puanı
1
Yer
İstanbul
Web
www.adrenalinoutdoor.com
Merhaba,
Foruma yeni üye sayılırım. Forumun malzemelerle ilgili yorumları paylaşmak için ideal bir platform olduğuna inanıyorum fakat sanırım bu bölüme biraz hareket getirmek iyi olacak. Bu yüzden fırsat buldukça kendi kullandığım ürünlerle ilgili yorumlarımı paylaşmaya çalışacağım.
Kendimi kısaca tanıtayım, 1990 da dağcılığa başladım, 96-7 de Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü başkanlığı yaptım. 97'de 2 dağcı arkadaşımla Adrenalin'i kurdum ve halen ortağıyım. Yorum yaptığım ürünleri aynı zamanda satıyor olmamızın reklam olarak algılanmamasını dileyerek Boreal Atlas ayakkabı ile başlıyorum :smiley:

[attachment=1]

Boreal Atlas

Boreal Atlas modeli tahminimce Türkiye'de en uzun süredir aynı isimle ve neredeyse hiç değişmeden satan ayakkabı modeli. 1999'da Vibram tabana geçmesi dışında o tarihten beri hiç bir değişiklik yapılmadı, o yüzden Boreal'in klasik modeli diyebiliriz. 10 senedir Türkiye'de satışta olduğu için büyük ihtimalle bu sınıfta Türkiye'de en çok satan ayakkabı modelidir. 2002-5 arası tepe tepe kullandığım bir model.

Ayakkabı ile ilgili kendi yorumlarım
- Ayakkabıda tek parça deri kullanılıyor, yani açıkta duran dikiş yok. Bu sayede dikişlerin bir yerlere takılması ve hızlı aşınması durumu söz konusu değil. Bu deri ayrıca oldukça kalın ve sağlam bir deri, sürekli çarşakta ağır çanta ile yürümüyorsanız ayakkabının derisini hırpalamanız oldukça uzun zaman alacaktır. Tek parça deri olmasının tek bir dezavantajı var, deri başlangıçta daha az esnediği için ayakkabıya alışma süresi daha uzun. Fakat alıştıktan sonra oldukça rahat bir kullanım sunuyor.
- Su geçirmezlik: Boreal Dryline sistemi Gore-tex kadar tanınmış değil fakat dağ ürünlerinde mümkün olduğu sürece seçimimi her zaman Dryline astardan yana yaparım. Her iki astarın da nefes alabilme ve su geçirmeme düzeyleri yeni iken aynı fakat Dryline astar Gore-tex e göre daha esnek bu yüzden astarın içeriden tırnak ile ya da sürtünme ile yıpranma şansı daha düşük. O yüzden daha uzun süre su geçirmez kalıyor. Deriye sadece su bazlı su geçirmezlik spreyleri ile bakım yapmak gerek, krem tarzı bir ürünü çok sık kullanırsanız derinin nefes almasını azaltırsınız ki o zaman terleme yapıyor.
- Bu ayakkabıyı mutlaka sentetik/yün bazlı çoraplar ile kullanmanızı öneririm. Pamuk dokusunda nem tuttuğu için uzun süreli kullanımda ayaklarınız terden ıslanıyor. (bu tüm su geçirmez nefes alabilir astarlı ayakkabılar için geçerli)
- Ayakkabının tabanı orta sertlikte, patika ya da daha ağır çarşak olmayan zeminlerde çanta ile kullanılabilir ama ağır çanta, çarşak derseniz daha sert tabanlı bir ayakkabı öneririm. Tabandaki Vibram özellikle çamurlu zeminlerde iyi tutunma sağlıyor, orta sertlikteki kar için de yeterli. Karda kısa süreli iz açabileceğiniz bir model ama sürekli iz açmanızı önermem. Kış dağcılığı için düşünüyorsanız biraz daha ağır ve sert bir model daha rahat olacaktır.
- Ayakkabıyı 2 kez bağlamalı krampon ile kullandım, fazla eğimli olmayan yerlerde bir sorun çıkmıyor fakat 25 derece ve üstü bir eğime girip ön diş kullanmaya çalışırsanız ayakkabının esnekliği nedeniyle sorun yaşıyorsunuz.
- Ayakkabının İspanyol malı olması fiyatını Çin menşeli ürünlere göre biraz daha yüksek tutsa da dayanıklılık açısından aradaki farka değer. (özellikle doğada kullanım için Avrupa üretimi trekking ayakkabılarını daha fazla öneririm) Boreal ayakkabılar genel olarak ürün yelpazemizdeki en düşük geri dönüşü olan model.

Kullanıcı sorunları:
- Kullanıcı sorunlarının başında numara seçiminde hata yapılması var. Bu sınıf ayakkabılarda ayak numaranızdan 1-1,5 numara daha büyük seçmeye özen göstermelisiniz. Doğru ayakkabı numarası seçimi ile ilgili http://www.adrenalin.com.tr/texts.asp?TextID=801 adresinde bilgi bulabilirsiniz.
- Ayakkabıda kullanılan tüp bağcıklar yassı bağcıklara göre çok daha dayanıklı. (diken vs. takılma sorunu daha az) fakat bu tip bağcıkları çok sıkı bağlamak lazım yoksa kendi kendilerine açılma huyları var.
- Tek parça deri başlangıçta oldukça sert. Alıp doğrudan faaliyete giderseniz sorun yaşama şansınız yüksek, mümkünse önceden şehirde giyip derinin katlanma noktalarının esnemesi için zaman tanıyın.
- Ayakkabının sağlam bir derisi olsa da ara sıra temizlenmesi gerekiyor :smiley: Çamurlu bıraktığınız ayakkabılarda çamur zamanla deride çatlaklara neden oluyor, mümkünse çamur sonrası su altında temizlemeyin.



Ürün açıklaması aşağıda, ürün sayfası http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=18

Boreal Atlas

Kullanım - Orta zorlukta yaz dağcılığı, trans geçişler, kış kampçılığı, bozuk arazi yürüyüşleri, kış şehir kullanımı
Üst Kısım - 2,6 mm tek parça yarma deri
Astar - Boreal DRY-LINE®
Orta Taban Yapısı - Boreal PB 60
Taban - Vibram Bifida
Ağırlık - 1416 gr. (UK7 numara tek ağırlığı)

Numara Aralığı
3,5 - 12 UK (36-47)

Boreal`den yaz dağ aktiviteleri, kar yürüyüşleri, bozuk arazi ve uzun süreli faaliyetlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ayakkabı.
Ürün yelpazemizin en çok satan modeli olan Boreal Atlas, Trans geçisler gibi günler sürecek bozuk arazi yürüyüslerinde bile konforludur.

-Ayakkabıda tek parça deri kullanılmıştır. Bu sayede dikiş noktası içermediği için sürtünmeye karşı ekstra dayanıklıdır.
-Kullanılan 2,6 mm. kalınlığındaki deri su geçirmezdir.
-Boreal PB-60 orta taban yürüyüş sınıfı ayakkabılar için tasarlanmıştır ve yürüyüş konforu ile ayağa gerekli desteği verme arasındaki ideal dengeyi sağlar. Bu sayede uzun yürüyüşlerde ayağınıza gerekli desteği sağlar ve yürüyüş konforunuzu azaltmayarak daha az yorulmanızı sağlar.
-Vibram Bifida taban bozuk arazide en iyi tutuşu sağlar.
-Boreal Dry Line sistemi ayaklarınızın her koşulda kuru ve konforlu kalmasını sağlar.

Boreal Dry Line® sistemi:
Boreal dağcılar ve doğa yürüyüşçüleri için en rahat ve teknik olarak en gelişmiş ayakkabıları geliştirmeyi bir tutku haline getirmiştir.
-1984 yılında dünyanın ilk su geçirmez membranlı (New-tex) ayakkabısını üretmiştir.
-1986 yılında Gore firmasıyla ortak çalışması sonucu dünyanın ilk Gore-tex astarlı ayakkabısını üretmiştir
-1995 yılında DRY Line sistemi ile ayakkabı teknolojisinde büyük bir adım atmıştır.

Dry Line sistemi emici yapıya sahip mikrofiber doku ile Sympatex 337 Professional membranın bir araya gelmesiyle oluşur. Bu malzeme rakipsiz su geçirmezlik, nefes alabilirlik ve dayanıklılık sağlar.

Dry Line ın nefes alabilirliği, mikrofiber dokunun Sympatex membrana birleştirilme metodu sayesinde arttırılmıştır. Membran ve ayakkabının iç astarı arasında hava boşluğu yaratan bu metod ayakkabının su buharını dışarı atabilme yeteneğini büyük ölçüde arttırmaktadır.

Dry Line sistemi su geçirmez, nefes alabilir bir astarın çok ötesindedir. Bu sistem Boreal ayakkabılarını giyeceğiniz en rahat ve en iyi nefes alabilen ayakkabılar haline getirir.

Sympatex 337 Professional:
-Bu ince zar tabakası (0,015 mm.) %70 Polyester ve %30 Polieter den oluşur.
-Sympatex membran piyasadaki en esnek su geçirmez nefes alabilir zardır. Yırtılmadan önce normal uzunluğunun 3 katına kadar esneyebilir. Bu da özellikle ayakkabı kullanımında bu astarın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
-Diğer membranların aksine Sympatex tıkanabilecek gözenekler içermez, bu yüzden ayakkabınız kirlendiğinde performansı düşmez.

Umuyorum ayakkabı ile ilgili bilgiler faydalı olmuştur :smiley:
Sevgiler,
 

Etiketler
Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

bilgiler için çok sağolun
buraya aktardığınız bilgilerin amacının ticari değil doğa'ya gönül verenlere malzemeler konusunda ışık tutmaya çalıştığınızı düşünerek;

kullanıcı olarak verdiğiniz bilgiler seçim yapmakta zorlanan özellikle yeni kullanıcılara ciddi yardımcı olacaktır
ürün tanıtım yelpazenizi özellikle giyim (basit ama tutarlı) ve çadır/uyku tulumu/bivak/kamp malzemesi gibi genişletmenizin yaşamsal karşılıkları olacağını düşünüyorum

ilaveten madem konuyu açtınız doğa'da yer almanın bir yaşam biçimi olduğunu gözeterek yani hobi değil, ürünlerin pazarlanmasında ticari (yaşamsal değil) kaygıları öteleyerek
maddi kaygılarla yanlış malzeme temininin önüne geçmekte öncü olabilirsiniz diye düşünüyorum

selamlar
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Nejat bey, ilginiz ve öneriniz için teşekkürler, sonraki ürünleri mümkün olduğunca bahsettiğiniz ürün gruplarından seçmeye çalışacağım.
Aslında mevcut yapımız içinde ürünlerin çoğu Adrenalin ekibinden bir ya da bir kaç kişi tarafından kullanılıyor. Bu kullanımları yurtdışı dergi ve site örneklerinde olduğu gibi karşılaştırmalı saha testi haline getirmek gibi bir niyetim var. Tabi aynı zamanda ürünleri satıyor olduğumuz için öncelikle bunun formatını mümkün olduğunca objektif hale getirmem ve elimden geldiğince satmadığımız diğer markaları da içerebilir hale getirmem gerekiyor.
Daha rahat takip edilebilmesi için ürün yorumlarını ürün ismi ile farklı konu başlıklarında açma niyetim var. Bu şekilde diğer kullanıcılar da aynı ürünle ilgili yorumlarını paylaşabilirler.
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Yankı Bey aramıza Hoşgeldiniz

Ofroad bölümündeki arkadaşlar araçlarını çamur ağırlıklı zeminlerde kullanıyorlar tamam batak çamur varsa çizme taşınıyor ancak hem arazide iyi hem su geçirmeyen hem de kalın tabanlı olmayıp gazı freni hissedecek hafif yüksek bileklikli bir ayakkabı desek ne dersiniz ?
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Güzel özetlemişsiniz Yaşar bey :smiley:
Atlas'la araç kullanmakta sorun yok fakat benim gibi gazı freni hassas hissetmek isterim derseniz daha yumuşak tabanlı bir bot daha iyi olacaktır. İster istemez daha yumuşak tabanlı botun bozuk arazi dayanımı ve desteği azalıyor fakat temel sıkıntı çamur ve su ise o zaman dayanım ve bileği destekleme özellikleri pedalları hassas hissetmeye göre ikinci planda kalabilir.
Bu arada genel olarak Atlas sınıfı ayakkabılar sorun yaşamadan araç kullanabileceğiniz en ağır sınıf ayakkabılar. Bundan daha ağır ve sert modellerde pedalları hissetmek oldukça zor, ayakkabı hacmi büyüdüğü için fren gaz fren geçişleri daha yavaş oluyor ve bilek kısmı daha sert olduğu için tüm pedal hareketlerini bilekten değil bacaktan yapmak gerekiyor.
 



Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Atlas modelinde bir süredir Adrenalin stoklarındaki numaralar oldukça eksikti. Soranlar için 16 Mart gibi Atlas ve diğer Boreal modellerindeki eksik numaralar tamamlanmış olacak.
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Selamlar ,

Adrenalindeki arkadaşları karar verene kadar çıldırttıktan sonra 42 numara atlas bulamadık malesef :smiley: ama yerine Boreal Moab aldık 3 arkadaş , ülkenin dört bir yanında test edilecek en kısa zamanda sonuçları paylaşırım ,
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Atlas modelini bugün aldım... Aklım aslında Cayenne modelinde kalmadı değil.. Sanırım yüzeyinin süetimsi olması biraz aklımı kurcalıyor ama adrenalin mağazasında 3 arkadaşında Atlas kullanıyor olması ve tavsiyeleri üzerine bu modeli tercih ettim.. Umarım memnun kalırım...
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Yankı Beyin atlas ile ilgili yorumlarına katılıyorum, ticari düşünce ile yorum yaptığını da düşünmüyorum. Çünkü en iyi outdoor ekipmanlarını satıyorlar ve sattıkları ürünün arkasında da duruyorlar. Ben daha önce bot tavsiyesi bölümüne yazmıştım. Benim Asolo fugitive botlarımı su geçirdiği için 1 yıl sonra değiştirdiler. Değiştirdiğim bot yerine Boreal Atlas aldım.
Atlası 3 aydır kullanıyorum ve yorumlarım şöyle;
* Çok rahat bir bot.
* Orta sınıf bir bot olmasına rağmen ayakta küçük duruyor. Şehirde bile giyiyorum.
* Bir gün boyunca karda kullandım hiç su çekmedi. Özellikle kutusundan da çıkan su geçirmezlik spyeyini kullanırsanız su, kar botun üzerinde durmuyor akıp gidiyor.
* Bağcıklarının gevşediği ve söküldüğü şikayetini okumuştum ama böyle bir duruma rastlamadım. Bence bağcıkları çok sağlam ve sökülmüyor.
* Çarşak bantlarının olmaması belki dezavantaj olabilir ancak derisi kalın ve deri sürtünmeleri hissetmiyor bile.
* Vibram taban yeri iyi tutuyor, kaymıyor.
 

Ynt: Boreal Atlas ayakkabı - Ürün değerlendirmesi

Atlas modelinin dış yüzeyi deri tersi, çok iyi sürtünme dayanımı vardır bu yüzden endişe etmenize gerek yok. Bu arada Boreal Atlas modeli Adrenalin ekibinin resmi ayakkabısı gibi bir şey oldu :smiley:
 



Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

Yankı Bey,

Boreal atlas modelini almayı düşünüyorum. Gezenbilir üyeleri için Adrenalin firmasında herhangi bir indirim uygulanıyor mu? Eğer böyle bir uygulama varsa bunun için nasıl bir yol izlememiz veya Gezenbilir üyesi olduğumuzu nasıl ibraz edebiliriz?

Teşekkürler,
 

Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

Selamlar,

Geçen yılsonu Adrenalin Sahrayıcedit mağazasında 12 numara Boreal Atlas modeli bir ayakkabı defolu diye yarı fiyatına idi. Gittim inceledim, ufak bir çizik var demişlerdi ama çiziği göremedim, sadece bir tekinin tabanlığı yoktu. Bu da dışarıdan tamamlanacak birşey. İlgilenen olursa, bir de hala satılmadıysa bir gidip bakmakta yarar var.

Saygılar,
 

Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

Selam 45 numara Yakupoğlu askeri postal giyiyorum Boreal Atlas 46 mı almalıyım ?
 

Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

bu yaz aldığım atlas'ın tabanı açıldı. yaz başında aldığım bulnes'in ise içi paramparça oldu.
2000 yılında aldığım boreal'i hala giyebiliyorum. zannediyorum kaliteyi bozdular ve çin malı mamül kullanıyorlar.
bir daha boreal'e son.
bu arada satarken şöyle garanti böyle garanti diyen satıcı arkadaşların kıvırmalarını görmeliydiniz...
ayrıca su geçirmezlik felan da hikaye.. sprey aldım orjinal boreal marka.. baya şakır şakır su geçirdi her iki model de.
 

Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

belgen' Alıntı:
bu yaz aldığım atlas'ın tabanı açıldı. yaz başında aldığım bulnes'in ise içi paramparça oldu.
2000 yılında aldığım boreal'i hala giyebiliyorum. zannediyorum kaliteyi bozdular ve çin malı mamül kullanıyorlar.
bir daha boreal'e son.
bu arada satarken şöyle garanti böyle garanti diyen satıcı arkadaşların kıvırmalarını görmeliydiniz...
ayrıca su geçirmezlik felan da hikaye.. sprey aldım orjinal boreal marka.. baya şakır şakır su geçirdi her iki model de.
Ben Bayadır Formlardan Boreal atlas kullananların yorumlarını takip ediyorum ama hiç bukadar olumsuz yorumla karşılaşmadım açıkçası size sahte ürün satmış olabilirlermi acaba ?
 



Ynt: Boreal Atlas Ayakkabı - Ürün Değerlendirmesi

herakol' Alıntı:
Ben Bayadır Formlardan Boreal atlas kullananların yorumlarını takip ediyorum ama hiç bukadar olumsuz yorumla karşılaşmadım açıkçası size sahte ürün satmış olabilirlermi acaba ?
yok sahte değil %100 eminim bunun sahtesi yapılamaz adidas pabuç değil neticede kazık gibi bot :smiley:
satıcıların tavrı insanı sinirlendiriyor. satarken 2 yıl garanti, altı açıldı diyince bunu göndersek yapıştırıp geri gönderirler diyor adamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,196
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

SON KONULAR



Geri
Üst