Bolu Aladağ Göleti Çadır Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,540

xder

Yeni Üye
Bolu Aladağ Göleti çadır kampı açısından doğası ve sakinliğiyle gerçekten çok güzel bir yer.

Ankara-İstanbul otoyolu üzerinden gişelerden itibaren yaklaşık 170 km. Otoyoldan Çaydurt çıkışından çıkıyorsunuz. Hemen Ankara-Bolu yoluna çıktıktan sonra sağa doğru 1 - 1.5 km gittikten sonra sağ tarafta Kartalkaya tabelasını görüyorsunuz. Kartalkaya yönüne dönerek yola devam ediyorsunuz. Buradan itibaren dar, virajlı, yokuş yukarı, 2 ve 3. viteslerde cirit atacağınız 18 km uzunluğunda asfalt bir yol sizi bekliyor. Bu bölüm esnasında çok kesişen yol var,
doğru yönde ilerlemek için Hotel Gölevi tabelalarını takip edebilirsiniz. 18 km sonra karşınıza ufak bir göl çıkıyor. Bu kavşakta Hotel Gölevi sol tarafta gösterilirken, sağ tarafta toprak, yapım aşamasında (Mayıs-2014 tarihinde bu şekildeydi yol) bir yol karşınıza çıkıyor. Kavşaktan sağa dönerek bu yola sapıyorsunuz. Burada yol biraz bozuk. 12 km kadar bu yoldan devam edince Aladağ Göleti'nin kıyısında yer alan Gölcük Tabiat Parkı karşımıza çıkıyor. Otoyoldan ayrıldıktan sonraki bölüm yaklaşık 40 dk sürüyor.

Sonunda çadır kurulacak parka geldik. Giriş fiyatları şöyle; otomobil 10 tl, çadır kurulacaksa gecelik 15 tl.

Şehirden uzakta olduğu için "Ya şimdilik şunları bunları alalım, yetmezse bir yere gider yeniden alışveriz yaparız" demeyin. Tam bir keşif yapmadım ama büyük ihtimal böyle bir yer bulamayabilirsiniz.

Yalnız ilk gecenin sonunda uyandığımızda arabamın sol ön camını patlamış olarak bulduk :( Arabanın bulunduğu yer olarak kesinlikle yol üstü değil, kimsenin geçeceğini düşünmediğim kampın en dibinde bir yer. Biz çadırımızı göl kenarında kurduğumuz için arabayı yakınımıza çekememiştik, bizden yaklaşık 100-150 mt uzaklıktaydı. Yakın çevremizde de hiç kimseler yoktu. Bizden 200 - 300 mt uzaklıkta kamp atan bir ikili vardı sadece. Sonuç olarak kim neden yapmış anlayamadık. Görevlilere bilgi verdiğimizde burada böyle bir olayla hiç karşılaşmadıkları cevabını aldık, camın kendiliğinden patlamış olabileceğini söylediler :smiley:

Neyse amacım ortada somut bir şeyler yokken kimseyi suçlamak, zan altında bırakmak değil. Ha buraya tekrar kamp yapmaya gelir miyim? Gelirim, ama bu sefer arabayı çadırın içine park ederim herhalde.

Velhasıl bu nahoş olaya rağmen; 2 gece kaldık, güzel bir faaliyet yaptık.

photo1.jpg

photo2.jpg

photo3.jpg

Ynt: Bolu Aladağ Göleti Çadır Kampı

Geçmiş olsun ve foruma hoş geldiniz.
Sizin kamp yaptığınız yerin 200-300 metre kadar uzağında Gençlik spor bakanlığının tesisleri var. Önceki kış oraya gidip kalma fırsatı bulmuştum. O zaman her yer kar ve sizin göl tamamen donmuş üzeri de kar kaplıydı. Tesislerin tam tersi yönünde köy vardı. biz tesislerden oraya kadar diz boyu karda yürümüştük.

Köyde gördüğümüz tek aile ile muhabbet etmiştik. Genelde kışın kimse kalmazmış köyde. Yazın gelir herkes dediler. Son yıllarda hırsızlık oluyor biz de arada bir gelip kontrol ediyoruz dediler. Köylünün evine girip musluklara kadar çalıyorlarmış. Bu konuda çok dertliydiler. Eskiden hiç böyle şeyler olmazdı diyorlardı.
Kamp yerleri de biraz riskli hal aldı demek ki...

Teşekkürler, hoşbulduk.

Orada olduğum vakit ben de düşünmüştüm buraya bir kış kampı atılabilirliğini, güzel olabilir.

Açıkçası benim başıma gelenleri teyit edecek bir açıklama geleceğini düşünmemiştim hiç. Demek ki neresi olursa olsun, ilk bıraktığı intiba ne kadar güzel, güvenilir olursa olsun dikkati azaltmamakta fayda var.

Yalnız caminiz kendiliginden patlayabilir cok hizli basinc farki olmus ise. Genelde yol alirken camlar kapalıyken olur ki basima da geldi. Belki siz yoldayken cam epey bir zayifladi gece de ani isi değişikliği nedeniyle patladi. Cam tuzla buz oluyor bu durumda her yerde esit dagilarak.

Evet oradayken o ihtimali de çok düşündüm, hava şartlarındaki değişiklikten dolayı kendiliğinden patlaması. Fakat yaptırdığım camcı öyle bir ihtimalin çok düşük olduğunu söylemesinden sonra aklıma şüphe düşmeye başladı.

Neyse, olan oldu. Nedeni herşey olabilir. Bu durumu sonraki faaliyetlerde dikkati elden bırakmamak için bir işaret olarak algılayıp, fazla kafa yormamak en sağlıklısı :smiley: .

Herşeye rağmen güzel bir haftasonuydu ve hiç çekinmeden tekrar aynı yerden kamp atarım. ;)

Arabada herhangi bir eksik var miydi camin patlamadi dışında. Bizimde ayni bolgede kamp planimiz var ancak boyle bir ihtimalde eşim ile gideceğim için risk almak istemem açıkçası

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göletin ilerisinde gençlik spor bakanlığının tesislerine yakın yere kamp yapın. Orası güvenlikli ve faaliyette olan biryer.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aracı gözümüzün önünde bir yere çekemediğim için içinde hiç bir şey bırakmamıştım.

Araba 98 model Reno19. İçinde fabrika çıkışı çok eski teyp var. Oda yerindeydi. Ayrıca bartek in bahsettiği gibi cam tuzla buz olmuştu. Bu detaylarda fikir vermesi açısından önemli olabilir.

Daha önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi bu olayın yaşayan biri olarak ben şahsen tekrar gitmekten çekineceğimi düşünmüyorum. Doğası ve sakinliği açısından gerçekten görülmeye değer bir yer. Ayrıca bizim çadır kurduğumuz yer kamp alanının en sonu. Kamp alanının girişinde ufak bir tesis var. Orada muhtemelen görevli insanlar kalıyor olabilir. O civarda, göz önünde konaklamak daha rahatlatıcı olabilir.

Ayrıca burakuysal ın dediği gibi bakanlığın kamp yerine yakın, hatta ihtimal varsa belki tesislerinde bile kalınabilir.

Bence yaz gelmeden gidin. Biz bi yaz gitmistik..herkes silah sikmaya baslamisti.

Yaklaşık 8-10 yıldır her doğum günümde Aladağ'dayım. Şimdiye kadar herhangi olumsuzluk ile karşılaşmadım.
Anlattıklarınız gerçekden ilginç.

başınıza gelen talihsiz olay için üzüldüm. ben 2000 ile 20005 yılları arasında çok gittiğim bir bölgedir. isoff offroad oyunları ile gidip gördüğüm ve çok sevdiğim yerlerden biridir. yine İnşallah arazi aracı tekrar alırsam kış ve baharlarda orda olmak istiyorum paylaşım için teşekkürler

selam geçen sene kurban bayramında bir gece kamp atmıştım sakin bir yerdi görevliler babacan ve ilgiliydiler kışın sonbaharda kapanıp ilkbaharda faaliyete geçtiklerini söylemişlerdi izci kampının orada ufak bungolovları kiralıyorlarmı bilmem ama çok şirin görünüyorlardı 25 -30 kadar vardı galiba olumsuzlukla karşılaşmadık sadece oradaki görevliler kaçak balık avına geldiklerinden bahsetmişti olumsuzluk adına bir daha gidermiyim alternatifleri gözden geçirebilirim ama gidilebilir :smiley:

Bungalowlar, kiralanabiliyor. Bu hafta sonu için 15 tanesini öğrencilerimle mezuniyet töreni yapmak için kiraladık.

Kışları kar yağdığında da muhteşem oluyor. Ana binada otel gibi kalabiliyorsunuz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ImageUploadedByTapatalk1402035726.312254.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.