ismail aksu
Ana Kamp
bana bu taştan lazım bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim bobinin üstüne elektiriği emiyor 05326522641
ismail aksu' Alıntı:şimdi arkadaşım bu fotorafda dağda bayıra gittinmi bilmiyorumda onlara foto pek bezemiyorda elektirikçilere gelince niğde sanayisini komple gezdim bulamadım o yüzden buraya FOTORAFINI koydum anlayan arkadaşlarımdan bilgisi olan arkadaşlarım yardım için buraya baş vurdum umarım aradığımı bulurum araç pilatinli olduğu için pilatini yakmaması için emiyor elinde olan veya bilen varsa yardımcı olursa sevinirim sonuçta burası bir aile gibi
navaraextreme' Alıntı:Sayın Halil bey bende bir kaptan ve bir tekne üreticisi olarak neden bahsettiğinizi çok iyi anlıyorum fakat arkadaşımızın bahsettiği parça sizin bahsettiğiniz tutyayla uzaktan yakından bir alaka ve işlev benzerliği taşımaz. Tutya paslanmayı değil tuzlu sudaki elektrik yükünün metaller arası transferini kendi üzerinde toplayarak statik elektriklenmeyi alır ve erir. Resimde görünen taş eski tip bobinli ve platinli araçların ateşleme sistemine takılan basit bir devredir. Resimdede görüldüğü gibi bobin üzerindedir.. Devre taşın içindedir taş diğer akımların alınmasını engeller ve soğutucu izolasyon olarak görev yapar işlevi gerçekleştiren içindeki devredir saygılar.. Taş kısım seramik karışımdır..