BMW F650 GS için Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,099

Ynt: BMW F650 GS için Teknik Yardım

Murat hocam akü sorunu sık sık bende yaşıyorum.. Uzun süreli yatışlardan dolayı akü zayıflıyor, sonra basmıyor.
Daha önce her yıl bir akü alıp tazeliyordum fakat boşu boşuna almışım diye düşünüyorum şimdi..
Akü şarj ve koruma aleti ile kurtuldum sayılır, 2 yıldır akü almıyorum, böylece akülerimden maximum süre verim alabileceğim.
Geçtiğimiz hafta İstanbuldaydım, Hasanpaşa'da Motomax'da akü şarz ve koruma cihazı gördüm
fiyatıda 24,90-TL. gayet uygun tavsiye ederim

5,5 amperlik akü zayıf kalırmı emin değilim zira 2 x 55w ampül çalıştıracak,
ama ustasına bir sormak lazım tam olarak bilmiyorum, konjöktör koyup verimli çalıştırabilirler sanırım..

Ben motorumu pek yatırmıyorum fakat anide basmamaya başladı. Akü şarj cihazı aldım, dün şarj ettim. Orijinal aküsü 5 yıl çalıştı, bu aküyü geçen sen aldım 1 sene de cır cır cır .. tırt.. bitti. Eğer şarj ile idar edeceksen bi süre böle gidelim bakalım.

Motosiklet elektriğinden pek anlamıyorum tesisatı kendim yapmadığım için de güvenemiyorum. İşi bilen birilerine danışıp ona göre hareket etmek lazım eğer olmaz sa mevcut farımı değiştirip daha büyük taslı ve camlı bir far takıcam, kafayı da kendim uyduracam polyester-fiberden.

Herkese merhaba. Bu lambalar sizim motor için büyük gelir. Hatta bunun bir hesabı var. Bunlar 12 volt ile çalışıyor. Sizin akü 5 volt. Lambalar sadece yanar ama ışık vermez. Ampuller parlamaz bile. Ama 5 volt ile çalışan ampul buna uygulanır mı bilemem.

mrtvural' Alıntı:
Benim akü 12 Volt, 5.5 Amper..
Özür dilerim. Yanlış anlamışım. 12 voltX 5.5. ampere=66 watt/hour. Sizin batarya bu aydınlatmayı yaklaşık yarım saat taşıyabilir teoride. Birşekilde akünün dolması gerek yoksa bir müddet sonra motor marşa basabilecek elektrik bile bulamaz. Bu süre kurşun asit bataryalarda daha da düşer.

the venturer' Alıntı:
Dediğim gibi fırınlık işi yok. Ben motosikleti götürdüm. Sizin şu andaki cam resimdeki cam mı? Sanki vida yerleri kırık, çatlak gibi duruyor.
Ben resimdeki lambalardan taktıracağım. Hella Micro De.

Çatlak yok, sadece girinti var, ön grenajı vidalar kısa geldiği için çıkartmak zorunda kaldım. Uzun vida alıp öngrenajı da tekrar takacağım, daha sağlam olur gibi geliyor. Bu farlar da güzel.

mrtvural' Alıntı:
Hocam benim motosikletin aküsü bunları kaldırır mı. Şu an 5.5 Amp'lik akü var üzerinde ama göçtü galiba bu yoklukta yeni akü almak durumunda kalıcaz.

Motosikletimin farı küçük, tası ufak, 35W H4 ampül var. istediğim aydınlatmayı pek sağlamıyor. Farı ve ön plastik kafayı söküp, kendim bir tasarım yapmayı düşünüyordum.

Bu farları eğer benim makinaya uydurabilirsem sorun kalmıyacak herhalde. Ayrıca fiyatları nedir, uçuk ise başka yollar deniyecez.

Selamlar
Murat

Normal far için daha iyi aydınlatma olsun diye Osram Night Breaker veya Vision gibi modelleri kullanmayı deneyin. Ben kullanıyorum, hem aküyü yormuyor hem de daha iyi aydınlatma sağlıyor.

Senin motosiklet bu farları kaldırmaz Murat abi.Burda önemli olan akü değil alternatörün kapasitesi zaten.
XL 200 ün alternatörüde 200 wattın üstüne çıkamaz maksimum kapasitede çalışsa bile tahminimce.
Benim motorda normal far harici bir tane 50 wattlık ekstra aydınlatma var.Onu açtığımda bile alternatör beslemekte zorlanıp aküden çekmeye başlıyor elektriği.
Sen en iyisi GEzenGen arkadaşın tavsiye ettiği gibi daha kuvvetli bir ampül tak.Night Breaker ın aydınlatması çok iyi bence.

Gece çekim yapabilirsem gösteririm aydınlatma gücünü ama önceki halinin fotoğrafı yok, o yüzden tam da kıyas olmayabilir.

Birgün lazım olur diye...
Referans olarak kullanılabilir akülerimizin güçleri hesaplanırken
Volts = V (voltage)
Watts = W (Power)
Ampere = A (Current)

V = W / A
W = V x A
A = W / V

Sayın GezenGen; ısıtmalı elcikler ile buraya bakabilirsiniz. Umarım faydası olur. Takıldığınız birşeyde sorabilirsiniz.
http://faq.f650.com/FAQs/HotGripsInstallationFAQ.htm

Çok teşekkürler ;) Binek aracımda da marş zor basma problemi var, onu çözeyim motorla ilgileneceğim. Detayları da paylaşırım :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,693
Kaydolan Son Üyemiz
caglacinarm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR