blazer hızlandıkça sarsıntı çok artıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cembay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,838

cembay

Ana Kamp
Yer
Ankara
Merhaba,

Arkadaşlar 97 blazerimla biraz çamura girdim arazide yol yaptım. Daha sonra aracı yıkattım. Sonra araçla asfalta çıktın ve aracın hızlandıkça sarsıntı olduğunu ve bunun 80 90 km hızlarında sanki araç dağılacakmış boyutuna ulaştığını gördüm. Arazi kullanımından önce bu sorun yoktu. Daha sonra durdum araca boşta gaz vererek 4000 5000 devirlere çıkardım sorun yo k gayet güzel gaz yiyor. Bundan sonra sorunum motordan olmadığını düşündüm. Fakat sorunu bulamadım jantın eğildiğini sanmıyorum. Öğle sert bir darbe olmadı. Arabanın bir yerlerinde çamur mu kaldı diye baktım bulamadım. Fakat aracı lifte kaldırmadım. Sizce neden olabilir. Buna benzer bir şey yaşayan oldu mu?

Etiketler
Ynt: blazer hızlandıkça sarsıntı çok artıyor

Gunaydin,once lifte kaldirip gercekten goremediginiz bir yerde camur,tas vs var mi onu eleyin.
Eger yoksa sadece jantta degil diger aktarma organlarinda da egrilik veya kirik olup olmadigina bakin.
Ornegin rot kolu,saft yada salincak gibi bir noktada yillara bagli yaslanma sebebiyle zayiflama olabilir.
Bir de fisek,bara kaucugu gibi elastik malzemelerin yerinde durdugu halde yirtilmis olmasi mumkun.
Son olarak zorlamadim deseniz de dal veya tas surtmesiyle bir balans agirligi janttan dusmus olabilir
Dikkatli bir goz,kulak veya ustanin kriteri neyse liftte o baksin.
Nacizane hemen aklima gelenler bunlar,yardimci olmasini umarim.

Merhaba,

Yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Aracı lifte kaldırıp dediğiniz gibi aktarma organlarını kontrol edeceğiz. Benimde tahminim bu yöndeydi. Sonucu sizlerle de buraya yazarak paylaşırım.

çamura girdikten sonra yıkasanızda jant içlerinde çamur kalabiliyor.
buda belli süratten sonra blans dengesizliği yapar ve aracı sallayabilir.
bende bunu ilk yaşadığımda durup bijonları kontrol etmiştim.sonrasında janttaki bütünleşmiş çamuru farkettim.sopa yardımıyla döktüm ve sorun bitti...

Merhaba,

Dediğiniz doğru olabilir açıkçası jantların içlerini çok iyi incelemedim eve gidince bakacağım. Teşekkürler.......

Sadece soru sormayın.............Tavsiyeler neticesi neler yaptığınızı, tespit ve teşhisin ne olduğunu, burada verilen tavsiyelere uygun olup olmadığını, varsa farklı işlemler, bunların neler olduğunu ve sorunun çözülüp çözülmediğini de yazın ki biz de meraktan kurtulalım........Nasrettin Hoca damdan düşer....komşular hemen yanına üşüşürler.... Aman hocam kıpırdama sana bir hekim bulalım.........Hoca gözünü aralar ... bana daha önce damdan düşen birini bulun........ der..........Anlaşıldı sanırım.........:smiley:)))))

Merhaba,

Tabi ki sonucu yazacağım. Zaten üstteki mesajda söyledim yazacağım. Fakat henüz önerileri deneme şansım olmadı. Ancak akşam eve gidince bakabileceğim çamur olayına. Malum iş var ;D Sonucu da burada paylaşacağım. Olmadı aktarma organlarını kontrol için Volkan ustanın yolunu tutacağım fırsat bulunca. :mad: İlk mesajda dediğim gibi sorunun motorda olmadığı kesin gibi çünkü hangi devirde olursam olayım hızlanınca başlıyor yavaşlayınca kesiyor.. O yüzden jantın içinde çamur kalmış olabilir diye düşünüyorum. Akşam eve erken gidebilirsem iyi bir temizlicem. Bakalım........

buyuk ıhtımal rotlar rotıller esrot burcu deve boynu gıbı aktarma organlarındadır sorun.gecmıs olsun..

düşük bir ihtimalde olsa lastikleri kontrol edin balon yapmış olabilir süratlendikçe sarsılmayı arttıran etkenlerdendir

Merhaba,

Nihayet bu gün zaman buldum ve arabayla ilgilenebildim. Sorun sadece çamurların jantların içine kadar dolmasıymış. İyice temizleyip denediğimdi sorun kalmamıştı. Hepinize yardımınız için teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR