ülkemizdeki hayaller harika 4x4 camper olur ama edinmek nerdeyse imkansız burada çekiş dönüşümü yapabilsek kanunen oda imkansız ama yapılabilse belki çözüm üretebiliriz bu tarz araçlar için
Merhaba,ülkemizdeki hayaller harika 4x4 camper olur ama edinmek nerdeyse imkansız burada çekiş dönüşümü yapabilsek kanunen oda imkansız ama yapılabilse belki çözüm üretebiliriz bu tarz araçlar için
Hocam pes, kia besta ile mazda e 2200 vidasina kadar ayni araç git hurda belgeli olmayan kia besta al 4x4 ,sendeki fikir de bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirtecek kadar varMerhaba,
Bu cevap biraz geç oldu ama ne yapalım yeni gördüm .
L300 aktarma organları değişimi yapmak, masrafına katlanabilirseniz kanunen mümkün.
Aktarma organları modifikasyonunda aracın modifikasyon sonrası 3 ayrı teste tabi tutulması gerekiyor. Bu testlerin herbirisi geçtiğimiz yıl 1800,00 TL+KDV idi. Şu andaki fiyatı ne bilmiyorum. Ancak ben önümüzdeki 1 ay içinde Mazda E2200 panelvan aracımı 4x4 hale getireceğim.Bunun için 2 ay kadar önce hurda belgeli Kızılay çıkması 84000 Km de bir Kia Besta aldım. Değişimi Ankara'da yapacağız. Haliyle Mazda sınıfındaki en uzun yükleme alanına sahip olduğu için(Yükleme alanı yani arka kısmı 3.07m) ben Mazda tercih ettim.
Yani aktarma organları tadilatı kanunen yasak değil ancak masraflı.
İyi günler dilerim.
Merhaba,Hocam pes, kia besta ile mazda e 2200 vidasina kadar ayni araç git hurda belgeli olmayan kia besta al 4x4 ,sendeki fikir de bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirtecek kadar var
ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben yaptim torsiyona dokunmadan yuksetmeyi , kia besta sayfasında resimli sekilde var , ustalarin elinde oyuncak olursun bi de cok da parani almislardir neticede hurda belgeli kia da aldin, ona da para gitti, valla bilemedim murat 124 den serce cikarmanin anlaminiMerhaba,
1)Mazda E2200 Kia Besta'dan yaklaşık olarak 30 cm daha uzun.Bu ise, arka koltuğa dokunmadan rahat bir yatak anlamına geliyor.
2)İşlem 2007 Model Mazda E2200 e uygulanıyor. Daha yeni bir model olması tercihim oldu.
Motorlar arasında fark yok gibi görünse de, yeni model motora sahip olan 2007 Mazda E2200 ile 94 Kia Besta arası bayağı bir fark var.
İşlem Ankara'da devam ediyor.(Haliyle Ustanın boş kaldığı zamanlarda)
Sanırım Kasım 5-7 arası bitecek.
Aracın torsiyon ayarlarına dokunmadan 7 cm kadar yükselteceğiz.
Bakalım nasıl olacak, bitince göreceğiz.
Saygılar,
MKARALAR
Ben yaptim torsiyona dokunmadan yuksetmeyi , kia besta sayfasında resimli sekilde var , ustalarin elinde oyuncak olursun bi de cok da parani almislardir neticede hurda belgeli kia da aldin, ona da para gitti, valla bilemedim murat 124 den serce cikarmanin anlamini
ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mazda 2007 modelin 1 göğsü farklı 2 kapı döşemesi ve koltuklar, bunlar çok büyük fark değil motor kalmıştır , bestadan şanzımanı ve on yürüyeni alıp koydunuz, 2007 mazda nin bir katkısı motoru olmuş, mazda 2007 den motoru alıp bestaya atsaydınız daha iyi olurdu 30 cm için değecek bir tadilat değil , bu tadilat isi bilen bir ustada 4 gun ,bilemedin 1 hafta sürer di ornek kromodi Ahmet, İnşallah sizinki de daha fazla uzamaz ,Merhaba tekrar,
Amaç, başarılırsa Murat 124 ten Doğan SLX çıkartmak.
Para, eğer varsa gider, üzülmezsin biter, geçer.
Zannetmemekle beraber, kaderde varsa "Usta Elinde Oyuncak Olmak" ne yapalım, katlanırız.
Bekleyelim ve görelim derim.
Saygılar,
MKARALAR
Bunu daha önceden bilseydik sizinle görüşürdüm. Yine de görüşelim . Bana mkaralar@dmaak.com adresinden ulaşarak tlf numaranızı verin, sizi ararım.Merhabalar bende trafikten çekme belgeli kazalı 4x4 besta mevcut motor şanzıman diferansiyel inik vaziyette isteyen var ise satayım