14 yıl önce aldığım Sprinter’de sürücü yanında iki kișilik koltuk vardı. Bu iki kișilik koltuğu söktüm ve orijinal sprinter tek kișilik koltuk taktım. Tek kișilik koltuğun altındaki kasanın araca vidalanacağı yerler hazırdı. Yani araҫta hem tek hem de iki kișilik koltuk iҫin vidalanacak yerler vardı. Almanya’da TSE ve proje iҫin mühendislere gitmek gerekmediği iҫin doğrudan TÜV’e gittim. TÜV görevlisinin elinde aracın ruhsatı olduğu iҫin önde daha önce iki kișilik koltuk olduğunu gördü ve sadece nasıl vidalandığına baktı ve raporuna tek kișilik koltuğu aldı. Almanya’da TÜV aracın karavana dönüșümü hakkında bir uzman raporu yazar ve araҫ kayıt bürosu da bu rapora göre karavan ruhsatını verir. Benim aracında karavana dönüșümü sırasında iki kișilik koltukta kolaylıkla tek kișiliğe ҫevrilmiș oldu.
Anladığım kadarıyla sizin aracınızda tek ve iki kișilik koltuk konulabilecek șekilde yapılmıș. Bir orijinal koltuğu ҫıkarıp bașka bir orijinal koltuğu takmak iҫin proje istenilmesini anlamak zor, yoksa yanılıyor muyum?