Biz mi Haylaz ? Onlar mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,921

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Sizce onlara uymuyormuyuz biraz... ;) :

[attachment=2]

haylazlar.jpg

Etiketler

Ynt: Biz mi Haylaz ? Onlar mı ?

En soldaki Stinger'lı tamponun markasını bilen varmı ? Kendi Fairlead 'i var gibi, çok beyendim .

beatrix' Alıntı:
Hadiiiiiii....! Tüm XJ ve CJ'ler bunu yapabilir...:smiley:

bir şey merak ettim.
neden tüm XJ ve CJ ciler?
ben şu ana kadar bir araç alamadım, en çok XJ düşünüyorum. ama ani bir kararla bu pajero yada LC VX de olabilir.

eğer LC olursa bu resimdeki XJ lerin arasında bir de LC olursa fena mı olur?
yada bana "sen jeep kullanıcısı değilsin, olmaz! git buradan! " mı nedir?

şaka bir yana bu sorunun cevabı benim için önemli.
bir otomobil hastası olarak ve şimdi de 4*4 olayına ısınmış ve yakın zamanda aranıza katılacak biri olarak bu olayada marka seçiminde önem veriyorum.

cevaplarınızı bekliyorum...

gunayg' Alıntı:
bir şey merak ettim.
ben şu ana kadar bir araç alamadım, en çok XJ düşünüyorum. ama ani bir kararla bu pajero yada LC VX de olabilir.

bir otomobil hastası olarak ve şimdi de 4*4 olayına ısınmış ve yakın zamanda aranıza katılacak biri olarak bu olayada marka seçiminde önem veriyorum.

tüm XJ ve CJ ciler

bunu kım demısse hata yapmıs bence.

sadece CJ :smiley:

gunayg' Alıntı:
bir şey merak ettim.

o geziye zaten gidemezsiniz de
hadi gittiniz eminim alttaki sizin araç olur. (marka vermedim bakın) (yani land demedim demem de)(hem niye diyim ki)(yok canım kesinlikle öyle bişi yapmam)(üste çıkanlarda eminim sadece şaka amaçlı yapacaklardır.)

o halde biz de büyük bir çember oluştururuz, herkesin bir tekeri altta diğer tekeri üstte olur.
hem görüntü daha güzel olur, hemde herkesin gönlü olmuş olur ?

amaç' Alıntı:
tüm XJ ve CJ ciler

bunu kım demısse hata yapmıs bence.

sadece CJ :smiley:

Ergun Abi demiş , Sağolsun :D

Gunay hocam , marka temelde hiç önemli değil . Doğayla ilgili tüm aktivitelerde ki gibi offroad da da paylaşım , yardımlaşma , saygı herşeyin temeli , kimin ne markayı kullandığının hiç önemi yok olmamalı . Sitede gördüğünüz land-jeep çatışması (ve kamikazelerin kenardan sakin izleyişi :D ) sadece hoş bir sıhbetten ibarettir . Yola çıkıldığındn önce dostluk gelir . Bu sebeple önceliği istek ve ihtiyaçlarınıza vermenizi öneririm . Özetle kimse kimseye git buradan demez .

Yalnız zaman zaman Marka gezileri düzenleniyor , jeep gezisi , landrover gezisi vs gibi ... Bunlara sadece marka araçlarla katılım yapılıyor . Ama bu bahsettiğimizin marka ayırımı yada dışlama gibi şeylerle tabi ki hiçbir ilgisi yok .

Şöye bir teknik bakış açısı söz konusu olabilir . bir pajero yada Toyotayı resimdeki XJ ler ayarına getirmek türkiyede pek mümkün olmaz sanırım . Olsada heralde XJ nin masrafını 3 e katlar . Ne yazık ki Japonların modifiye ekipmanlarıoldukça zor bulunuyor :-\

ssbman' Alıntı:
Ergun Abi demiş , Sağolsun :D

Gunay hocam , marka temelde hiç önemli değil . Doğayla ilgili tüm aktivitelerde ki gibi offroad da da paylaşım , yardımlaşma , saygı herşeyin temeli , kimin ne markayı kullandığının hiç önemi yok olmamalı . Sitede gördüğünüz land-jeep çatışması (ve kamikazelerin kenardan sakin izleyişi :D ) sadece hoş bir sıhbetten ibarettir . Yola çıkıldığındn önce dostluk gelir . Bu sebeple önceliği istek ve ihtiyaçlarınıza vermenizi öneririm . Özetle kimse kimseye git buradan demez .

Yalnız zaman zaman Marka gezileri düzenleniyor , jeep gezisi , landrover gezisi vs gibi ... Bunlara sadece marka araçlarla katılım yapılıyor . Ama bu bahsettiğimizin marka ayırımı yada dışlama gibi şeylerle tabi ki hiçbir ilgisi yok .

Şöye bir teknik bakış açısı söz konusu olabilir . bir pajero yada Toyotayı resimdeki XJ ler ayarına getirmek türkiyede pek mümkün olmaz sanırım . Olsada heralde XJ nin masrafını 3 e katlar . Ne yazık ki Japonların modifiye ekipmanlarıoldukça zor bulunuyor :-\

çok teşekkürler...
bende Jeep markasında böyle bir artı durumun yavaş yavaş farkına varıyorum. hem parça bolluğu, hemde fiyatlarının nispeten ucuz olması diğer markalara göre bir avantaj.
Ancak diğer taraftan işi aceleye getirmekte istemiyorum.

sadece 2 sorum olacak.

1- Jeep markasında XJ yanısıra mesela WJ, yada özellikle KJ modellerinde de durum aynımıdır? parçaları bulunabilirmi? monte edecek ustalar kolay bulunabilirmi? 3.7 V6 benzinli ve lpg li araçlar mevcut ve fiyatlarıda uygun aslında. sanırım KJ serisi XJ serisinin yerini almış. doğrumu acaba bu tespit ? XJ lerde olduğu gibi 2 çeker özelliği de mevcut.
KJ yi sadece yükseltip MT lastikleri taksam, ve belki bir de kilit acaba ne kadar yeterli olur ? KJ lerin dış görünüşleri hoşuma gidiyor aslında...

2- Belki bu soruyu Toyota kullananlara sormam gerekebilir ama yine de sormak istedim. LC WX100 98-99-2000 model araçları 97-98 model off road içlin hazır durumdaki XJ araçlarla aynı fiyatlara alabilmek mümkün. LC WX lerde kilit standart ve araçta yükseltme de var, on road kullanım içinde alçaltma var. ve kalite olarakda zaten çok iyiler.
acaba off road için hazır bir XJ yerine LC WX 100 standart tercih edilebilirmi? aracın standart özellikleri arazi için ne kadar uygun olabilir? araca yükseltme uygulamadan, metal ön ve arka tamponlar olmadan.

teşekkürler.

vx100 ün fiyatı temizi 45 civarında 99-01 model arası. arabanın performansı da dehşet onun da hakkını yememek lazım.çoğu yapılı arabayı sadece aynı lastikleri kullanarak epey hırpalar. canlı canlı şahit olduğum durumlarda ağzımızı açık bıraktı. (yapılı arabanın lastik diş yapısının aynısı)
ama parça ve servis konusunda fkrim yok. jeep kadar kolay ulaşılabilirmi bilmiyorum. geçen sene ben de sadece parçası ve işletim maliyeti pahalıdır diye cherokee zj-xj almamıştım, vitara almıştım şimdi keşke alsaydım diyorum.

selamlar.

vx100 2,5 yükseltme 2000 tl.(1 ayda teslim)
4 adet bf at veya cooper stt 1500-1750
ön arka demir tampon +lastik taşıyıcı 2000 tl.
şnorkel+montaj 1000 tl
vinç (tabor 12k) 1650 tl

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri