Ynt: Bisiklet Turu (tüm Sahil Şeridi)
Çok güzel bir plan, ben de vaktinde bisiklet grubuyla kısa yerlere gitmek istiyordum ama iş grupta bitiyor tabi. Çoğu grup yeterli sayı bulamıyor iptal ediyor. Şimdi yeni yeni birşeyler yapılmaya başlandı. Facebook'da tanınmış belli başlı gruplar var, ayın belli bir vaktinde buluşup gidiyorlar, çokta keyifli. Bisiklet kültürü, Pedal sesi, Bisikletli gezginler vs, buralarda irtibata geçersen çok sayıda kişi katılmak isteyecektir. Akdeniz'in de bisiklet öğrenci grubu var diye biliyorum, Eskişehir'de eyleme katılmışlardı hatta yamulmuyorsam.
Kondisyonun nasıl bilmiyorum ama 1 aylık bir sürüş tecrüben varsa bu liste bana birazcık fazla geldi, zaman açısından da az bence tüm liste için. Benim kişisel önerim Antalya-Ayvalık/İzmit ideal. Hem bol bol gezersin keşfedersin gittiğin yerleri, zaman sıkıntın olmaz hem de bünye sonraki turların için kendini toparlar. Karadeniz turu zordur, bisikletçilere sorup araştırabilirsin aynı şeyi söyleyeceklerdir. Bence Karadeniz'i ikinci çıkışına bırak. Ayrıca yola çıkmadan evvel işinin ehli bir sürücüyle görüş, bisikletin o kadar yolu kaldırabilir mi. Kabataslak hesabıma göre 1400 km civarı bir şey senin yolculuğun. Karadeniz turun bunun 2,5 katı oluyor
Keyifle çıkarsın bir de araçla uğraşma diye her türlü önlemini al derim. Zaten sen araştırmışsındır yeteri kadar da bisiklet bu belli olmuyor işte.