Bisiklet Sürmeye Başladım Fakat Çabuk Yoruluyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BesLand Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,446

BesLand

Yeni Üye
Merhabalar,

Arkadaşlar sizden heveslendim yavaştan başlıyayım dedim. 7-8 Senelik normal bir bisiklet vardı. Bildiğimiz bisiklet. Çıkardım bakımını felan yaptım. Fakat sürerken kondisyon 0. Çok çabuk yoruluyorum... Bisikletten de kaynaklanıyor tabi ama akıcı bir şekilde gidiyor. İlerde yeni bir bisiklet alacağım şimdilik bununla idare etmem gerek.

Arkadaşlar 1 günde 80 Km yapmayı düşünüyorum. 40 gidiş 40 dönüş. Fakat bu akşam bir test sürüşü yaptım 50 dakika sürdüm ve yoruldum. Gerçi devam edebilirim ama bisikletten indiğimde yorulduğumu farkettim.

Arkadaşlar kaçıncı viteste sürmeliyim sizce? Bide çok hızlı gidiyorum daha yavaş gitmem gerekir değil mi? Enerjimi mesafeye göre kullanmam gerek ama pek başaramıyorum.

Bu akşam 5 Kilometreyi 9 dakikada gittim.

Bide tekerlerin havası ile ilgili önerileriniz varmı? Yada başka birşeyler. Şimdilik yeni bisiklet alacak durumum yok.

Teşekkürler.

Etiketler
bisiklet
Ynt: Bisiklet Sürmeye Başladım Fakat Çabuk Yoruluyorum.

:smiley: ilginç bir başlık olmuş. aslında konu ile ilgili detaylı yorumlar alabilmeniz için daha fazla bilgi vermelisiniz.

Örneğin parkurunuz neresi?
Asfaltmı, toprak yolmu?
Engebeli mi?
Cinsiyetiniz, yaşınız, kilonuz nedir?
Kaç yıldır bu tür bir aktivite yapıyorsunuz yada yapmıyorsunuz?
Sigara vb alışkanlıklarınız varmı?

Bunlar bisikletinizin modelinden daha önemli bence.

Kısaca değerlendirmek gerekirse saatte yaklaşık 34 km hızla gitmişsiniz. Parkurun ortalama düz olduğunu düşünürsek fena bir hız değil.
Aktiviteye yeni başladığınızı varsayarak 50 dk'lık sürüş fena sayılmaz. Zamanla dahada alışacaksınız.
Vitesi yolun şartlarına göre siz belirlemelisiniz. Ki bu sizin performansınızlada doğrudan alakalı. Ama yaklaşık şunları yapın. Çok dik yokuşlarda megarange vb vitesiniz varsa onu yoksa, en düşük vitesi kullanın. Rampa aşağı hız yapabileceğiniz durum varsa en yüksek vitesi kullanabilir yada dinlenebilirsiniz. Düz zeminde hızınıza göre en rahat vitesi seçin.

Size bu aşamada nacizane tavsiyem;

Bisiklet almadan kesinlikle bir başlık açıp, fikir alın,
Mevcut bisikletinizin selesini olabildiğince yükseltin. Bacaklarınızdaki kan akışınız rahatlar daha az yorulursunuz. Bu pozisyonu ilk başta yadırgarsınız, ama deneyin farkı görürsünüz.
Sigara vb varsa içmeyin.
Düzenli olarak tempoyu yavaş yavaş arttırarak devam edin.
Mümkünse yol arkadaşı bulun :smiley:
Birde eğer telefonunuz özellikli bir aletse (GPS, Android işletim sistemi vb). "Run Keeper" veya benzeri programlarla kendinizi takip edebilirsiniz.

NOT: 80 km çok fazla bir yol değil 1-2 ay içinde o forma kavuşabilirsiniz (Bir sağlık probleminiz yoksa).

Kolay gelsin...

Hocam Asfalt yol. Engebeli değil gayet düzgün. Dümdüz bir yol yokuş hiç yok diyebilirim. Erkeğim. 17 Yaşındayım ve 64 kiloyum. Hocam en son 9 ay önce bisiklet sürmüştüm ama o da normal bir sürüş işte. Sigara felan kullanmıyorum. Bu arada 80 Km'yi bu hafta sonu yapmayı düşünüyorum aslında.

Run Keeper uygulamasını hemen indiriyorum yarın denerim. Teşekkürler... :smiley:

Bisiklet Sürmeye Başladım Fakat Çabuk Yoruluyorum.

80 km 1 haftada çok zor. 2 hafta kadar dayanıklılığı arttırmak için kadans çalismalisin. Yani 4-5 vites sabit hız

4-5. viteste çalışayım o zaman. 2 Hafta sonra çıkarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.