Birbirini sevmeyen ülkeye giden milletlerin ülkesine gitmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersanayaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,507

ersanayaz

Kamp I
Birbirini sevmeyen ülkeye giden milletlerin ülkesine gitmek
Uluslararası hukuka göre birbirini sevmeyen ülkelerin ülkesine gidildiği zaman geri çevrildğiyle alakalı şeyler var.
1-Atıyorum İran kaşesi olan bir pasaportla bir türk vatandaşı İsrail'e gittiği zaman geri çevriliyor mu?
2-İran vatandaşı İsraile gittiği zaman geri çevriliyor mu?Ya da tam tersi durumlar?
3-Bu iki durumda uluslararası hukuka göre o ülkenin gözaltına alma ve tutuklama gibi durumu olur mu?böyle bir hakkı var mıdır ya da böyle yaşayanlar oldu mu?en fazla geri mi çevirir?
yorumlarınız çok önemli.

Etiketler
Ynt: Birbirini sevmeyen ülkeye giden milletlerin ülkesine gitmek

Sayın Ersanayaz,

İsrail'e gidebilmeniz için vize almış olmanız gerekiyor, pasaportunuzda İran'a giriş çıkışın olması vize almanızı zorlaştırırmı bilmiyorum ama İsrail'i ziyaretiniz için geçerli bir nedeniniz varsa vize almanızın sorun olacağını sanmıyorum, yıllar önce İsrail vizesi alırken oradaki görevli söylemişti, eğer İsrail vizesi olanlara güçlük çıkartan bir ülkeye İsrail vizesine müracatınızdan 6 ay önce giriş çıkış yaptıysanız vizeyi ayrı bir kağıtta veriyorlar ki, tekrar İsrail alerjisi olan ülkeye gitmek istediğinizde bir sorununuz olmasın diye, hala aynı kıyağı yapıyorlarmıdır bilemem. Pek çok kez İsrail'e iş için gitmiş biri olarak geçerli bir vizeniz ve nedeniniz varsa girişte hiç zorlanmazsınız ama İsrail'den çıkmak için sağlam bir sinire ve bol süreye ihtiyacınız var. Çok ciddi ve uzun süren bir bavul ve üst arama süreci var, ayrıca pek çok size saçma gelecek soruya cevap vermeniz lazım, hatta orada bulunduğunuz sürece ne yaptığınız detaylı olarak anlatacak bol süreye ihtiyacınız olacak. Sinirlenmeyin ve dönüş için havaalanına uçuşunuzdan 4 saat önce gidin.

Eğer İsrail vizesi olan bir pasaportla İran'a gitmek isterseniz, benim gibi İran konsolosluğunu aradığınızda alacağınız cevap hiç bir sorun olmaz gidebilirsiniz olacaktır, bu cevap sizi tatmin etmezse İran Havayollarını arayıp sorduğunuzda alacağınız cevap aynıdır. İran'da sizi karşılayacak kişilerde sakın gelme burada peşine adam takarlar, pasaport kontrolün saatlerce sürer, hatta bizi bile izlerler derler. Bu gibi durumlarda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderseniz ve derseniz bende İsrail vizesi var İran'a gideceğim ve ikinci bir pasaport istiyorum, asıl pasaportunuzu emanete alıp size ikinci bir pasaport veriyorlar, Onunla istediğiniz yere gidiyorsunuz, dönüşte gene emniyete gidip 5 dakikada asıl pasaportunuzu alıp ikincisin emanete bırakıyorsun bir daha lazım olana kadar.

Bu arada İsrail vizeli bir pasaportla Suriye'ye gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, hatırlatmakta fayda var bazı kurallar değişmiş olabilir, daha güncel bilgileri İstanbul Emniyet Müdürlüğünden alabilirsiniz sanıyorum.

Saygılar

Ersan

Ynt: Birbirini sevmeyen ülkeye giden milletlerin ülkesine gitmek

Onbeş gün önce Yunanistan'ın Midilli adasına gittik. Girişte pasaportunda Kuzey Kıbrıs damgası olanlar geri gönderildi. Biz de bu yıl Kıbrıs'a gitmiştik ama nüfus cüzdanımız ile gittiğimiz için sorun yaşamadık.

Ynt: Birbirini Sevmeyen Ülkeye Giden Milletlerin Ülkesine Gitmek

Arap ulkelerinin hemen hemen hepsine İsrail girisi varsa giremezsiniz.
Kuzey Kıbrısa gittiyseniz Yunanistana giremezsiniz. yukarida belirtildigi gibi cift pasaport almalisiniz, biri emniyet emanetinde duruyor, ihtiyac durumunda elinizdeki verip emanettekini aliyorsunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR