Bir Rüya: Olimpos / Antalya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,257
Ynt: Bir Rüya: Olimpos / Antalya

Evett kaleden inişe geçiyoruz.Çıkarken sıcaktan nefesimiz kesildi ama inerken de kayıp düşmeyelim diye aman dikkat!!
P1030458c.JPG

P1030446c.JPG

P1030447c.JPG

P1030448c.JPG

P1030451c.JPG

Etiketler

resimler için sağolun bu sene o tarafa gidemedim şimdilik burnumda tütüyo resmen akdeniz ve özellikle olimpos bencede harika kim ne derse desin

Olimpos,eskilerden beri dağ ile aynı ismi taşımış.Olimpos çayı ,dağı yani kenti ikiye ayırıyor.

P1030474c.JPG

Bir tarafta içinden çıkmak istemeyeceğiniz sıcaklıkta su .Diğer tarafta sizi silkeleyip kendine getiren çayın buz gibi suyu...

P1030475c.JPG

P1030476c.JPG

Bu arada isterseniz kefale atın...
P1030484c.JPG

Olimpos kentinde yerleşim İ.Ö 2. yy da başlamış. Kentin birlik toplantılarında birkaç kent gibi 3 oy kullanma hakkı varmış.
Şimdi birazda antik kentin içine girelim.Buralarıda fotoğraf yerne video çektim.Fotoğraflarda video çekiminden.

Kentin sahle açılan kapısında bizi lahitler karşılıyor.

[attachment=1]
[attachment=2]

Şehir surları
[attachment=3]
[attachment=4]

P1030706.MOV_000051366.jpg

P1030706.MOV_000066033.jpg

P1030707.MOV_000237700.jpg

P1030707.MOV_000237700.jpg

Kuzey nekropol
[attachment=1]

Kuzey nekropolde yaklaşık 113 tane mezar varmış.Diğer yerlerdeki mezarlar bitişik yapılırken buradakiler ayrık yapılmıştır.

[attachment=2]

[attachment=3]

Güney nekropolde ise batı kısmında yaklaşık 354 tane mezar varmış.Buradaki mezarlar beşik tonozlu ve iki katlı yapılmış.Tiyatro kısmında ise 54 tane mezar bulunmaktaymış.
[attachment=4]

P1030716.MOV_000015600.jpg

P1030717.MOV_000045100.jpg

P1030718.MOV_000013133.jpg

P1030718.MOV_000103866.jpg

Video çekimim iyi çıkmadığından kentin bazı yerlerini sizlerle paylaşamıyorum. ???Olimpos anlatılmaz gidip yaşanır diyorum... :smiley:
[attachment=1]

Alkesti lahti üçgen alınlıklıdır ve medusa başları bulunur.
[attachment=2]

[attachment=3]

Antik şehri gezdikten sonra sahile doğru girerken kentin içindeki küçük havuzlardan birisi.Suları buz gibi,geçerken içine girmeden geçemiyorsunuz.
[attachment=4]

P1030718.MOV_000110566.jpg

P1030719.MOV_000020033.jpg

P1030719.MOV_000030166.jpg

P1030725.MOV_000002500.jpg

Olimpos ve Çıralı sahilleri caretta carettaların yumurtlama yerleri olduğundan gece ışık ve ateş yakılmıyor.gece milyonlarca yıldızla başbaşa kalıyorsunuz.
Çıralı'da kalmanın diğer güzel yanı 3 km uzaklıktaki yanartaşa gitmek.

Toprak altından çıkan gazların yanmasıyla burada çeşitli yerlerde devamlı alev görülür.

P1030541c.JPG

Yunan mitolojisinde Tanrıların oturduğu dağ.

Yunanistan'ın en yüksek dağı olan Olimpos dağı, Yunan mitolojisinde tanrıların oturduğu dağdır. Tanrıların kralı Zeus'un meskeni olan Olimpos, Zeus dışında, Yunan mitolojisinin 12 büyük tanrısının evidir. Bu 12 büyük tanrıya, diğer ufak tanrılardan ayırmak için, "Olimpiyan" (Olympian) veya "Olimposlu tanrılar" da denir.

Olimpos'da sürekli olarak yaşayan ve her kaynakta Olimpiyan olarak geçen 10 tanrı vardır bunlar:

Zeus
Hera
Poseidon
Hermes
Hephaistos
Afrodit
Apollo
Athena
Artemis'tir.
Bunların dışında, 12'lik Olimpiyan tanrılarından zaman zaman sayılan, zaman zamansa sayılmayan, ve sürekli olarak Olimpos'da bulunmayan 4 tanrı vardır:

Hades
Demeter
Dionysos
Hestia
Hestia Olimpos'daki yerini Dionysos'a bırakarak insanlar arasında yaşamaya başlamıştır. Yer altı ve ahiretin tanrısı olan Hades ise, Çoğu zaman Olimpiyan sayılmasına karşın genelde yer altında yaşadığı için sürekli Olimpos'da yaşamaz. Demeter'in kızı olan Persephone da 6 ay yer altı dünyasında kocası Hades ile yaşar, 6 ay ise Olimpos'da diğer tanrılar ve Demeter'le yaşar. Olimpiyan olarak adladırılabilen bu 14 tanrıyı görevleriyle beraber sıralarsak:

Zeus; tanrıların kralı, en büyük tanrı, Olimpos'un ve tanrılar da dahil olmak üzere her şeyin yöneticisi.
Hera Zeus'un karısı, evliliğin tanrıçası.
Poseidon; Okyanusların, denizler aleminin tanrısı. Zeus'dan sonra gelen 2 büyük tanrıdan biri (diğeri Hades).
Hades; Yer altının ve ahiretin tanrısı, ölen insanların ruhlarıyla o ilgilenir, Zeus'dan sonraki en büyük 2 tanrıdandır (diğeri Poseidon).
Athena; Zekâ, sanat, eğitim ve savaş tanrıçası.
Ares; Savaş ve kahramanların tanrısı.
Hephaistos; Ateşin ve demirciliğin tanrısı. Tanrıların demircisidir.
Apollo; Müzik, sağlık ve şifa tanrısı.
Artemis; Avcılığın ve hayvanların tanrıçası.
Hermes; Hırsızların ve yolcuların tanrısı.
Afrodit; Aşkın, cinselliğin ve fiziki güzelliğin tanrıçası.
Hestia; Evin, ailenin ve ocağın tanrıçası.
Demeter; Doğanın, tarımın ve bereketin tanrıçası.
Dionisos; Sarhoşluğun ve şarabın tanrısı.
Gaia: Toprağın ve yeryüzünün tanrıçası.
Uranos: Gökyüzünün tanrısı.
Kronus: Zamanın tanrısı.

önümüzdeki yaza bi problem cıkmazsa mutlaka ama mutlaka zaten olimpasa gitme niyetim var yurdumuzun her bi yani cennet!

resimler süper.olympos'a günübirlik 2 kere gittim.tekrar gidip tatılımı orda geçirmeyi düşünüyorum.

100_4009.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR