bir pmr cihaz aldım aldımda kullanamıyorum..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,692

mountaineer16

Kamp III
Yer
bursa
arkadaşlar merhaba...
uzun zamandır telsizlere karşı olan ilgim son zamanda bir hayli arttı aslında 2012 sınavına girecektim fakat sınavı kaçırdım giremedim şimdi 2013 mayıs sınavını bekliyorum kısmetse girip amatörlüğe adım atıcam.
Bende kanı kaynayan oldumu hemen olsun huyunda birisi olarak dayanamayarak gidip internetten uygun fiyata HEİDER PRO5 modelinden bir PMR telsiz aldım.
Telsiz aslında güzel ve çok hafif çok rahatlıkla montunun cebine filan koyabilirsin. telsizin boyutu kredi kartı büyüklüğünde 8cm anteni ise 18 cm.

Etiketler
Ynt: bir pmr cihaz aldım aldımda kullanamıyorum..

işte buda resmi

cache_500_1__i_4599055_EOD.jpg

Aslında benim merak ettiğim konu bursada PMR telsiz kullananlardan oluşan bir grup var mı? varsa hangi kanalı kullanıyorlar?
Yoksa biz kuralım mı?

Selam.
Aynı telsizden bende 2 tane almıştım. Denemeleri ormanlık alanda ve şehir merkezinde yaptık. Ormanlık alanda 1 km yi, şehir içinde (aynı cadde üzerinde birbirimizi görebildiğimiz halde) 300-400 mt. yi geçemedik. 0,5 w. Çıkışı olduğu için çok kullanışlı gelmedi ve iade ettim. Sadece yaka mayk ı ve kulaklığı hoşuma gitti. Frekansları bildiğiniz sürece ayar yaparak diğer pmr larla konuşabilirsiniz, özel kodlarla sadece belirli pmr larla da gizli konuşabilirsiniz. Tabii çekim alanı dahilinde.
Saygılar

Merhaba ; İyi pazarlar

Öncelik ile aldığınız cihaz performans olarak iyi değildir

Eğer oynanabilecek bir cihaz istiyor iseniz ( frekans ve tone değiştirmek ) :
VERTEX 146
------------------
Eğer oynamadan sadece 15 kanal sabit kalsın veya bilgisayar ile programlayabiliyorum diyorsanız :

HYT TC 446 S ,
WOUXUN KG 833 ,
KIRISUN PT 558
---------------------
İyi PMR ( HYT TC 446 veya S )

Kadıköy -> Bursa
Çamlıca -> Beylikdüzü
Taksim -> Kadıköy
Kabataş -> Büyükada görüşür

yani kısacası 500 - 700 Miliwatt kullanmasını bilen için iyi bir güçtür.

İyi pazarlar görüşmek üzere

Merhabalar aynı telsızden bende aldım 1 haftadır kullanıyorum cekım alanı hakkında pek bır deneyımım olmadı tek olarak aldıgım ıcın ama mahalledekı caycıları dınlıyorum sımdılık :smiley: memnunum dıyebılırım ama sanırım bana bır cb telsız lazım bunu ıcınde amator olmam gereklı.

CB ve PMR Lisans 'a tabii değildir.

Bilginiz olsun.

Merhaba
Bende arkadaş gibi telsiz merakım var birkaç senedir 150-200 tl ye cobra iminton ve benzeri çok basit nerdeyse oyuncak gibi telsiz alacaktım sonra telsiz ci biriyle tanıştım sakın alma şehirde hiç çekmez pişman olursun dedi.yaesu marka bu işin en iyilerinden pmr bul dedi. bende fazla vereyim iyi çeksin diye yaesu buldum(yaesu vertex 146 modeli) çift takım .mesafeyi denemedim ama dinleme yaparken çevre şantiyelerin konuşmaları çok iyi duyuyorum telsiz ci arkadaş bana açık alanda 10 km çeker şehirde birkaç km çeker dedi.Ama bu iş merak ya sonrada insan daha uzak dinleme istiyor bende bir üst modeli aldım 2.el bu da tahmini 20 km den konuşmaları duydum.Şimdi ilk aldığım vertex146 çit takım telsizler satılık forumda var amatör telsiz bölümünde.bu telsizlerin bir özelliği çok sağlam olması ve arts özellik yani birbirini mesafe çok uzaklaşınca çekme mesafesi snırına gelince uyarıyor.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.
artık mayısa ayına pek birşey kalmadığı için bununla yetinmekle kalıcam.
telsiz genel itibariyle çok iyi bir telsiz değil bunu kabullenmek gerekli fakat şarj süresi çok güzel ve çok hafif etrafımdaki telsizleri çok net bir şekilde dinliyorum.
hatta pazar günü şirketten (bursayı bilenler için çalıştığım yer küçük sanayide) yeni bursaspor stadyumundaki çalışanların telsiz konuşmalarını dinledim büyük ihtimal kule vinç ile konuşuyorlardı. aramızdaki mesafe yaklaşık 4-5 km vardır.
artık sınava hazırlanmaya başladım bakalım hayırlısı artık.

hamzatakma' Alıntı:
Merhaba
Bende arkadaş gibi telsiz merakım var birkaç senedir 150-200 tl ye cobra iminton ve benzeri çok basit nerdeyse oyuncak gibi telsiz alacaktım sonra telsiz ci biriyle tanıştım sakın alma şehirde hiç çekmez pişman olursun dedi.yaesu marka bu işin en iyilerinden pmr bul dedi. bende fazla vereyim iyi çeksin diye yaesu buldum(yaesu vertex 146 modeli) çift takım .mesafeyi denemedim ama dinleme yaparken çevre şantiyelerin konuşmaları çok iyi duyuyorum telsiz ci arkadaş bana açık alanda 10 km çeker şehirde birkaç km çeker dedi.Ama bu iş merak ya sonrada insan daha uzak dinleme istiyor bende bir üst modeli aldım 2.el bu da tahmini 20 km den konuşmaları duydum.Şimdi ilk aldığım vertex146 çit takım telsizler satılık forumda var amatör telsiz bölümünde.bu telsizlerin bir özelliği çok sağlam olması ve arts özellik yani birbirini mesafe çok uzaklaşınca çekme mesafesi snırına gelince uyarıyor.

20 km den konusmaları hangı telsız ıle duydunuz o telsız lısans veya amtor telsızcılık belgesı olmadan kullanımı serbestmı.?

Merhaba
kartal da yüksek binada işyeri (vertex standart cihaz) belki ondan uzak mesafe den çekmiş olabilir.

Merhaba anladım cevabınız ıcın tesekkurler...

BTK TARAFINDAN "HEİDER PRO5" MARKA PMR TELSİZİN KULLANIMI VE SATIŞI YASAKLANMIŞ OLUP
ELİNDE OLANLARINDA KULLANMAYIP İADE ETMESİ İSTENİYOR.

KONU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BTK SİTESİNDE MEVCUTTUR.

PMR mantığı dışında kullanacak kişilerin , RADYO AMATÖRÜ belgesi gerekiyor

Cihazın Fonksiyonları PMR standartlarına uymuyor deniliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri