Merhaba
Bende arkadaş gibi telsiz merakım var birkaç senedir 150-200 tl ye cobra iminton ve benzeri çok basit nerdeyse oyuncak gibi telsiz alacaktım sonra telsiz ci biriyle tanıştım sakın alma şehirde hiç çekmez pişman olursun dedi.yaesu marka bu işin en iyilerinden pmr bul dedi. bende fazla vereyim iyi çeksin diye yaesu buldum(yaesu vertex 146 modeli) çift takım .mesafeyi denemedim ama dinleme yaparken çevre şantiyelerin konuşmaları çok iyi duyuyorum telsiz ci arkadaş bana açık alanda 10 km çeker şehirde birkaç km çeker dedi.Ama bu iş merak ya sonrada insan daha uzak dinleme istiyor bende bir üst modeli aldım 2.el bu da tahmini 20 km den konuşmaları duydum.Şimdi ilk aldığım vertex146 çit takım telsizler satılık forumda var amatör telsiz bölümünde.bu telsizlerin bir özelliği çok sağlam olması ve arts özellik yani birbirini mesafe çok uzaklaşınca çekme mesafesi snırına gelince uyarıyor.
20 km den konusmaları hangı telsız ıle duydunuz o telsız lısans veya amtor telsızcılık belgesı olmadan kullanımı serbestmı.?