Bir Otomobilin İnanılmaz Evrimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,300

Etiketler
Ynt: Bir Otomobilin İnanılmaz Evrimi

bu arabanın kaportasını kim yapacak :smiley:

bütün yorumları okudum hekesin görüşüne saygı duyarım
fakat bu işçilige ve emege de laf etmek bana göre saygısızlık olur,
kaldıki biz hala köpügü kapı kör kasalarında dogru dürüst kullanamazken!!!
eli öpülecek usta :smiley:

Ustanın ustası desek daha iyi olur gibi. Kulandığı köpük Türkiyede kulanılan dolgu köpüğünden daha yoğun ve daha kolay işleniyor gibi. Eski kaportacı ustalarımız bir çekiç ve bir tabaka saçla çamurluk ve kapı yapabiliyorlardı.Artık bununla uğraşacak usta sayısı yok denilecek kadar az. HELAL OLSUN .

Resimlerde gördüklerimiz İnanılmaz bir emek, yetenek ve tasarım bilgisi, yapabilecek adam sayısı sınırlıdır diye düşünüyorum.

benım elımde kopuk patlamıstı tepeden tırnaga kopuk olmustum bu adamı cagırsaydım bana üçgen vücut kol kası falan yapardı

Tamamen köpükten yapıp, altında bir şasi koysa idi.. Bu aracı üretmek üzere 1-1 protip olabilirdi...
Şimdi bu araçta ise altyapı CLK bir araç, bu alttaki aracın şasi rijiditesi çok fazla olmamakla beraber sıfır değildir.
Yani araç hele ki o çok büyük lastiklerin etkisi ile hızla girilen virajlarda ve benzeri koşullarda burulma ve esneme yapacaktır.
Yani alttaki platform sürekli milimetrik salınımlar ve burulmalar ile üstüne giydirilen yapıyı atmak isteyecektir.
Sonuçta kısa ömürlü, kullanımı prtaik olmayan ancak bir tasarımın neye benzeyeceğine örnek olabilecek bir araç çıkmış.
Harcanan çabaya yazık ancak adamın yeteneği olduğu, en azından ilgisinin çok ileri boyutta olduğu bir gerçek.
Deneye deneye ileride iyi işler çıkarabilir.

lpg yi nereye takıcaz? bir de oto yıkamacıya tazyikli su vurdurmamak lazım :smiley:
şaka bir yana ustanın da elinden öpülür, güzel bir prototip yaratmış..

Bu tip yapılar kalıp alınma amaçlı prototiplerdir.
Önce yapılıp neye benzedigine bakılır (eski bir tekniktir) üzerinde oynamalar, revizyonlar yapılır ,Fabrika yönetim onayı sonrası kalıp alınarak üretim aşamasına geçilir. Bu daha önce birçok araba üreticisi firmanın kullandıgı modelleme tekniğidir. Bu adam ise modeli tam anlamı ile fiberleyip bitirmiş, finiş işlemlerinide yapmış gibi?, belkide kalıbı alıp takrar fiberden dökmüştür. (ferrari gibi)

bizim fiber ustalarımız, vites kolunun yanına konsol yapmaya bile üşenirken ve yapmamak için çok abuk fiyatlar çekerken (1500 ytl gibi) adam araba yaratmış ve çok zevkli bir çalışma olmuş...

Fiber kalıp dökümü ile ilgili hiç foto yok malesef, o sebeple kullanmış olsa süper -olması gerekende bu- ama abi o kısımdan haberdar değil gibi..

Yani dökülen fiber parçaları araca nasıl monte edeceği de meçhul, sonuçta bir temel şasiden yola çıkmıyor, aracın üstüne birşeyler giydiriyor.
Şeklinin neye benzeyeceği konusunda yapılan KİL modellere benzemiş ama yürüyor :smiley:

Artık kimse bunları yapmıyor, 3d ortamda çizip, simülasyonlarını yapıp işlem tamam diyorlar, her parça eski bir araca takılıp öyle testler yapılıyor.
Artık seriye geçmeden 1 adım önce o maskeli araçları testlerde görüyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR