Bir Nefeslik İzmir; Konak - Karşıyaka - Alsancak Vapur Gezisi (Günübirlik)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,955

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
İzmir'e onlarca defa geldim ve pek çok yerini gezdim. Ancak bu şehir o kadar güzel bir şehir ki, hiçbir şekilde anlatılamaz. Neresini anlatmaya kalksak bir yönü eksik kalacaktır. Bu sebeple sadece bir nefeslik, kısacık gezimize bir pencere açmak istiyoruz sizlerle paylaşmak için. Kısmen de olsa gördüklerimiz görünebilsin diye. Ama bu şehri yaşamak lazım, anlatmak boş bir çaba yine de...

Konak-Karşıyaka Vapur Yolculuğu:

Belki İstanbullu'lara çok basit gelebilir vapur yolculuğu yapmak. Bulunduğunuz şehrin muhteşemlikleri sizin gözünüzde sıradanlaşıyor çünkü. Bu yüzden yaşadığınız şehirden ayrılıp yıllar sonra dönerseniz; bazen şaşırıyorsunuz. Neyse Hem İstanbul, hem de İzmir de vapur yolculuğu yapmak dışardan gidenler için çok keyifli, Bence mutlaka yapılması gereken şeyler arasında bu iki şehir için.

Karşıyaka Çarşısı, Hareketliliği ve yapısıyla Konak'tan çok farklı. İstanbul ve İzmir'i asla kıyaslamam, ikisinin de yeri ayrıdır bende. Ama Karşıyaka Çarşısının İstiklal Caddesine benzer bir lezzeti var.

Karşıyaka Çarşı'da Sevgililer günü ekonomisi çoktan canlandırılmıştı. Çiçekçiler merkezi noktalarda yerlerini almış, Baloncular kalp şeklinde balonlarla çarşıda bir aşağı bir yukarı dolaşıyorlardı. Mağazalarda alışveriş canlı. Alışveriş yaptığımız bir mağazada kapıdaki sayacın 5750 gösterdiğini görünce haftalık mı diye soruyorum. Üç günlük sayı olduğunu söylüyorlar. Sadece Maaşallah diyebiliyorum. Ara sokakta bir çiçek deposunda hazırlanan bu çiçekler, kim bilir hangi sevgiliye güzel sözlerle verilecek? Akşama kimin evine gidecek?

Büyükşehir Belediyesi Alsancak Kordon'da bir Nazım Hikmet Açıkhava Sergisi Açmış. Pek çok şiiriyle beraber, çeşitli anektodları okumak mümkün. Geçen seferki gelişimizde de burada Atatürk sergisi vardı. Belediyecilik adına güzel bir hizmet bu sergi. Sonuçta otobüsçülüğün ötesinde bir belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var.

Vapurla Konak-Karşıyaka Video:

Etiketler
Ynt: Bir Nefeslik İzmir; Konak - Karşıyaka - Alsancak Vapur Gezisi (Günübirlik)

Sayın yugun,İzmirde olduğunuza göre yarın Balçova Termal önündeki buluşmada olacaksınız sanırım.Selamlar.

Sn. Derindeniz,
Bu sene en az Bursa'lı olduğum kadar İzmir'liyim. :smiley:
Yarınki buluşmadan haberim yok. Bahsettiğiniz yeri zamanı ve kimin katılacağını bir türlü kesin olarak anlayamadığımız sucuk partisiyse, katılmayı düşünmüştük ama onu haftaya sanmıştık.
Ben birçok haftasonu İzmir'de olabilirim. Ancak yapılan programlara sadece eşimle katılabilirim. Cuma akşam saatlerinden, Pazar öğleden sonra saatlerine kadar planlanacak her etkinliğe katılabiliriz. Haftaiçi Demirci'deyim. Bu yüzden yarınki etkinlik ne ise buna katılmam mümkün değil.
Benim durumum bu sene özel bir durum. Yaklaşık her haftasonu İzmir'de olabilirim ama çok fazla vaktim yok tek başıma harcayacak. Siz İzmir'de olan Büyüklerimiz etkinlikleri planlayın ama kesin ve net duyurular olsunlar. Bizim durumumuz size mutlaka bir noktada uyacaktır. Uygun gelen etkinliklere katılırız.
Not:23 Nisan'da bir kamplı etkinlik var. İzmir yürüyüş grubu'nun Buna katılma düşüncesi bizde var. Belki o grupla ortak bir etkinlik de planlanabilir. Biz bu etkinliğin öncesinde ve sonrasında pek çok günübirlik veya kamplı etkinliğe de katılabiliriz.
Selamlar.

Özür diliyorum,tarihi karıştırdım.Tarih gelecek hafta sonu idi.

Yücel bey İzmir gezinizi çok güzel karelerle desteklemişsiniz. Ben de sonbaharda eşim ve kızımla birlikte sırt çantalarımız çıktığımız ve hızlı trenle başlayıp vapur ve belediye otobüsüyle süren ve şehirler arası otobüsle son bulan haftasonu kaçamağımızı bir fırsatını bulursam sizlerle paylaşmak istiyorum.
Paylaşımınız için teşekkürler...

Haşmet bey,
Tren yolculuğu bence çok ayrı bir keyiftir. Pek çok defa Ankara'dan Bozüyük'e kadar trene binip, Bozüyük'ten Bursa'ya otobüsle seyehat ederdim. Lise yıllarında. Üniversitedeyken Trenle Konya-Bostancı-Feribotla Mudanya rotasını (veya tersini) çok kullandım. Hepsi sadece Tren yolculuğu yapmak içindi. Otobüsleri sevmem ama Tren yolculuğunun ayrı bir yeri vardır benim için.
Teşekkürler. Paylaşımlarınızı bekliyoruz

Paylaşım için teşekkürler.

Talha,Yusuf ve Salih Beyler,
yorum ve görüşler için teşekkürler.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR