Bir Navaranin Yeniden Dogusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,781

mertozzy

everything depended on me..!!
Arkadaslar merhaba....
Yaklasik 6 ay once almis oldugum Nissan Navaranin yenilenme calismalarini sizlerle paylasacagim... Arac aslinda sitede pek cogunuzun bildigi bir arac...

Etiketler
Ynt: Bir Navaranin Yeniden Dogusu

Öncelikle elimde mevcut olan, aracın yapıma başlamadan önceki fotolarını paylaşayım....

iphone 256.jpg

iphone 260.jpg

Araçla ilgili ilk yaptığımız işlem yan barları değiştirmek oldu. ve sevgili bülent abim kendine sıfır navara aldığı için bayıldığım jantlarını ona vermek suretiyle bana eski beş kollu jantları kaldı :smiley:

olsun bülent abimin canı sağolsun...

e tabii jantları verince de haliyle spacer larıda vermek zorunda kaldım. bu nedenle ilk olarak araca 65 mm genişliğinde spacerları yapılıp takıldı.

iphone 561.jpg

iphone 562.jpg

iphone 563.jpg

iphone 569.jpg

iphone 573.jpg

bu işlemden sonra araç iyice yaratık gibi görünmeye başlamıştı.. ve hemen bülent abinin çok sevdiği ancak benim yapıldığı ilk günden beri uyuz olduğum yan basamak demirleri vardı :smiley: ilk iş hemen söküp atıp yerine yenilerini yapmak oldu.. :smiley:

iphone 713.jpg

iphone 714.jpg

iphone 715.jpg

iphone 718.jpg

iphone 720.jpg

yaw ben sana arabayı mahfet diyemi verdim ... ;) alaalaaaaaa......ee gerisi ne oldu peki..?

Oyle demeyeydin iyiydi.... :smiley:
Valla kaptanim su an boyacidayim... Arabayi alip atolyeye geciyorum... Montaja baslayacagim... Ama fena oldu rengi... :smiley: umarim sende begenirsin...

Bu arada su benim arabamin resmini kendi profilinden bir cikarir misin ltf... :smiley:) tmm ruhsat hala senin ustune kayitli ama araba bende :smiley::smiley::smiley::smiley:

eveeet... kaldığım yerden devam edeyim.. yaklaşık 3-4 gündür araç bitsin diye uğraştığım için yazı ve resim koyamadım...
şimdi devam...

yan basamaklardan sonra aracı 2 ay kadar kullandım.. ancak üstteki resimlerde görüldüğü gibi üzerinde ki özel mat vernik deri gibi soyulmaya başladı.. bunun üstüne bende aracı boyatmaya karar verdim.. e tabii boyatınca da tampon jant vs derken her tarafını boyattım...

önce atölyede sepet imalatını yaptık... ardından sepet alıştırmasını yaptıktan sonra.. yavaş yavaş aracı söküm ve boyaya hazırlık aşamasına getirdik...

iphone 016.jpg

iphone 017.jpg

iphone 018.jpg

iphone 019.jpg

iphone 021.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR