Bir Müddet Yatan Aracı Çalıştırmak İçin Sizlerin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazım Bilen Lütfen Birşeyler Y

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ömer ali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,345

Ömer ali

Ana Kamp
Merhaba forum heyeti bizde olan malum 42 willys'ı ( aracn üstü açık halden kapalı hale cevirilmiş) yatdıgı yerden kaldırmamız gerekiyor 9 senedir yatıyor motoruna bakıyorum yagmurlarda motora su gitmemiş gibi görünüyor şanzıman ve defransiyeller zaten yaglı (öyle düşünüyorum)bu vaziyet aracı kaldıracagız araç çekilecek olduğu yere kendı ayakları ile gitdi orada kontak kapatıldı ve o günden bu güne yatıyor nasıl başlamalıyım aklımdaki birkaç yöntem şöyle

1. biraz uraş akü falan tak bak marşa çalışırsa al git

2. al birtane celaskal yavaş yavaş uraşa uraşa çek

3. Diğer araca bağlayıp direk cek

araç ceklidiginde şasesinden yere taşlar koyuldu yanı bu zaman yükü hep o taşlar yüklenmiş aklımdaki bir diğer soruda o taşları aldıgımda olduğu yere çökmesi ama makasları sağlam gözüküyor

Not:Aracın fotoğrafları o yerden bir şekilde cıkardıkdan sonra paylaşacağım malum yerde fotograf cekmek istemiyorum.

Saygılarımla cevaplarını bekliyorum basit diye söylemeyeceğin şeyleri ben büyük ihtimal bilmiyorumdur. söylersen faydalana bilirim biraz uzun oldu kusuba bakmayın okuduğunuz için teşekkürler

Etiketler
Ynt: Bir Müddet Yatan Aracı Çalıştırmak İçin Sizlerin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazım Bilen Lütfen Birşeyler Yazsın

9 senedir bu araba hiç çalıştırılmadı mı? bu çok kötü durduğu yerde eskimiş en geç 2-3 haftada bir çalıştırmanız lazım yoksa motoru paslanır.

Ynt: Bir Müddet Yatan Aracı Çalıştırmak İçin Sizlerin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazım Bilen Lütfen Birşeyler Yazsın

9 sene hiç çalışmadı motor niye paslansınki ama çoğu çoğu subaplar biraz paslanmıştır oda alıştırır kendini ?

9 sene hiç çalışmadı motor niye paslansınki ama çoğu çoğu subaplar biraz paslanmıştır oda alıştırır kendini ?

Geçen gazetede bir haber vardı 30 sene garajda yatmış bir reno 12, daha sıfır. Çalıştıramamışlar direk sanayiye rektefiyeye gitmiş. 30 yıllık pas komple motor yaptırmak demek. 9 yıl nasıl olur bilmiyorum ama 30'un 3 te 1'i de az değil.
Niye paslansın ki konusunu tartışmaya gerek yok lpg'den her ay 1-2 motor tamiri yapan tecrübeli ustaların bile bilmediği şeyler çıkıyor anlatamıyorsunuz adamlara. Onlar öğrenmiyorsa konuyla ilgisi olmayan vatandaş ne yapsın onun açısından herşey normaldir.

Bu araba nasıl çalıştırılır konusuna gelince. Motor çalışabilecek durumdaysa aküyü söküp evde şarj aleti ile şarj edebilirsiniz. Ankara'da büyük marketlerde bulunuyor. Dikkat edilmesi gereken şey akü şarj olurken hidrojen gazı çıkarır yanıcıdır, bir ikincisi de şarj aletinin kırmızı renkli (+) kutbu akünün (+)'sına, siyah renkli (-) kutbu da (-)'sine bağlanacak. Ortalama 2 saat içinde arabayı çalıştıracak kadar şarj olmuyorsa zaten o akü de ya bitiktir ya da suyu kalmamıştır 9 senede yata yata buharlaşmıştır.

9 sene çalışmamış bir motoru sadece akünün kurtaracağını zannetmiyorum. ne ateşleme sistemi ne yakıt sistemi sağlam kalmıştır. bu işlerden pek anlamıyorsanız işiniz zor ama şansınızı deneyin. kolay gelsin

Ynt: Bir Müddet Yatan Aracı Çalıştırmak İçin Sizlerin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazım Bilen Lütfen Birşey

Bence biraz ama cok az eter ile kava girisinden deneyin.sirasiyla akuyu kontrol edin yada gecici olarak bir aku temin edin.yagina bakin su karismis ise biraz yag ekleyip cekiciye kadar calisabilir.hemen etki etmez.muhtemelen pas olmustur motor calisinca bu pas katrelin altina birikebikir.en kotu ihtimal kisa bir sure icin ust kapak acilip tekrar kapatilabilir.""motor sogukken""biraz eter deodorant gibi yanici sivilari havafilitresinin ordan Cok az sikabilirsiniz.ihaleden alinan 3-4 yil yatmis araclari bu sekilde calistiriyolar

Sent from my iPhone using Tapatalk

yağ kontrolü yapın sağlam bir akü ile eter v.b yardımcı ürün ile marşa basın motora şu an olduğundan daha fazla zarar veremezsiniz marşa basmak ile

9 yılda motorun yağı aşağıda süzülmüş olduğu için yağ kanallarına kadar paslanma yapması normaldir ayrıca su kanalları zaten paslanmıştır normal olarak ama su kanalları buna dayanıklıdır yağ kanallarına nazaran

Ynt: Bir Müddet Yatan Aracı Çalıştırmak İçin Sizlerin Bilgi Ve Tecrübeleri Lazım Bilen Lütfen Birşey

oguzhan3434' Alıntı:
Bence biraz ama cok az eter ile kava girisinden deneyin.sirasiyla akuyu kontrol edin yada gecici olarak bir aku temin edin.yagina bakin su karismis ise biraz yag ekleyip cekiciye kadar calisabilir.hemen etki etmez.muhtemelen pas olmustur motor calisinca bu pas katrelin altina birikebikir.en kotu ihtimal kisa bir sure icin ust kapak acilip tekrar kapatilabilir.""motor sogukken""biraz eter deodorant gibi yanici sivilari havafilitresinin ordan Cok az sikabilirsiniz.ihaleden alinan 3-4 yil yatmis araclari bu sekilde calistiriyolar

Sent from my iPhone using Tapatalk

usta o aküyü değişecem zaten bir acayip akü sonra bu ateşleme sistemi vardı unutdum onun ismini onu silip öyle bir deneyeceğim bu aracın pervanesi ön tarafdan dönüyor zannediyorsam krank miline bağlı değil biraz zorladınmı dönüyor yağ cubuguna bakmışdım beyazlamış dı :( sanırım su girmiş ilk önce karteri açıp ordaki yağını boşaltayım diyorum sonra bujilerini cıkarıp sileyim kablolarıda sileyim bujilerin olduğu yerden içeri az bir yağ dökeyim hava girişinden de benzin döküp çalıştırmayı deneyelim bakacam ne olacak motoruda bir değişikdi bu willysin hava girişi ile egzost manifoltu aynı yerden hurricane tipi değilde mk mıydı neydi öyle bir motoru var

__ C J 7 __' Alıntı:
9 sene çalışmamış bir motoru sadece akünün kurtaracağını zannetmiyorum. ne ateşleme sistemi ne yakıt sistemi sağlam kalmıştır. bu işlerden pek anlamıyorsanız işiniz zor ama şansınızı deneyin. kolay gelsin

teşekkür ederim deneyeceğim ve bilgileri sizin ile paylaşaçağım

barb_alone' Alıntı:
yağ kontrolü yapın sağlam bir akü ile eter v.b yardımcı ürün ile marşa basın motora şu an olduğundan daha fazla zarar veremezsiniz marşa basmak ile

9 yılda motorun yağı aşağıda süzülmüş olduğu için yağ kanallarına kadar paslanma yapması normaldir ayrıca su kanalları zaten paslanmıştır normal olarak ama su kanalları buna dayanıklıdır yağ kanallarına nazaran

budurumda marşa bassak piston falan zarar görürmü ?

ben 3 sene yatmış Seri2 aracı yağı,suyu,bujileri, buji kablolarını, değiştirip üzerine de yeni bir akü koyup çalıştırmayı denedim bezin boruları kuruduğu için kaçak yaptı sonra onları da değiştirdik. 2 marşta çalıştı. aracın hangi şsrtlar altında durduğu çok önemli. tavsiyem yanınızda bir usta olmasıdır. en azında sizin göremediklerinizi o görecektir ve çözüm üretecektir.

Aracın yağını değişin derim ilk önce karbüratörüne bi şişe kapağı kadar benzin dökün(ya da eter) akü zaten ölmüştür zannediyorum yeni akü temin edersiniz ve marşa basın.Araca zararı olmayacaktır olan zarar da 9 yılın verdigi yıpranmadır.

Aynı şekil benimde 79 cj 8 senedir yatıyordu aynı şekil çalıştı.Sadece dinamoya giden elektirik tertibatını değiştirdim.

3 sene yatmis dizel araci havasini aldiktan sonra tek masda calistirdim ve iki adet hortumda kacak vardi onlarida kisaltarak taktim ve 330 km yol gittim sansin varsa yeni bir aku ile calisir ve devam edersin.

aracın üstüne cıkdım tavan sepetindeki stepneye bakacakdım aracın tavana cıkıp ayak atdıgımda basdımgım yer direk çökdü aracın durumu vahim :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR