Bir Jeep'cinin Land Cruiser VX80 Günlüğü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 69A033 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,254
Ynt: Bir Jeep'cinin Land Cruiser VX80 Günlüğü

15" olmuyor diye biliyorum bende, fren kaliperi sürtüyor . Araba vx80 oldu ama kafa halen Jeep lerde kalmış lastik seçimlerine bakarsak :D

Etiketler

CDM-SUBARU' Alıntı:
Kerim,bu araç için 15" lik jantı unut desem yerinde olur ;)
Araca olmama olasılığı çok fazla ;)

Örnek verdiğim resimdeki Mudzillalar 15 Jant'a takılı. Dış ofset çok fazla yinede olmaz mı diyorsun ?
- 53 Dış Ofsetli M/T jant buldum. Bunlarla denemeyi düşünüyorum olmazsa artık yapacak birşey yok.

15 istememin sebebi ilerde 35x14.50-15 Bogger takabilmek.

Lastikten sonra Port Bagaj ve Arka Tampon meselesi var birde tabi. ARB Port Bagaj 3 bin TL'ye yakın bir rakam tutuyor.
1 yıllık yakıt parasını bagaja vermek istemiyorum. Sonradan yapılanalrda pek verimli olmuyor.
İkinci El ARB Port Bagaj satan varmı ? :smiley:

69A033' Alıntı:
Örnek verdiğim resimdeki Mudzillalar 15 Jant'a takılı. Dış ofset çok fazla yinede olmaz mı diyorsun ?
- 53 Dış Ofsetli M/T jant buldum. Bunlarla denemeyi düşünüyorum olmazsa artık yapacak birşey yok.

15 istememin sebebi ilerde 35x14.50-15 Bogger takabilmek.

Lastikten sonra Port Bagaj ve Arka Tampon meselesi var birde tabi. ARB Port Bagaj 3 bin TL'ye yakın bir rakam tutuyor.
1 yıllık yakıt parasını bagaja vermek istemiyorum. Sonradan yapılanalrda pek verimli olmuyor.
İkinci El ARB Port Bagaj satan varmı ? :smiley:

Bu kadar eksi ofsetli jantı takıp bakmak lazım.Çünkü,jantın içinde bir kıvrım olur,bütün mesele orada.;)
Kerim güzel kardeşim,16" jant alırsanda yine 35x14.50-16 Bogger takabilirsin.16" lik jantta daha fazla seçenek var. ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu kadar eksi ofsetli jantı takıp bakmak lazım.Çünkü,jantın içinde bir kıvrım olur,bütün mesele orada. ;)
Kerim güzel kardeşim,16" jant alırsanda yine 35x14.50-16 Bogger takabilirsin.16" lik jantta daha fazla seçenek var. ;)

A evet haklısın.
Şimdi tekrar baktım http://www.intercotire.com/tires.php?id=13&g=1
Bogger'ın 16 için geniş tabanlı ve 35 seçeneği varmış. Biz bunu görememiştik.

İlk aşama tamamlandı.

Aracımın zaten muayene zamanı gelmişti, Tek seferde muayeneden kusursuz geçtim.
Ardından Tem Servis Suat usta'nın yolunu tuttum. Taroto'dan aldığım ARB Oldman yükseltme kitini ve Şnorkeli taktık.

ARBOldman.jpg

once.jpg

Ardından Lastik ve Jant için Erkan abinin yolunu tuttum. Maalesef Mickey Thompson ne lastik nede jant bulamadık.
15 inch jant bulduk ancak -35 offsetli olmasına rağmen fren kaliperine sürttüğü için Mickey'den vazgeçtik.

Mickey.jpg

Mecburen 315x x75 x 16 Cooper aldık.
Cooper beni inanılmaz şaşırttı çok sessiz bir lastikmiş, Benim Focusta standart kar lastiği bile çok daha fazla ses yapıyor.

Lastikler.jpg

5 adette - 35 offsetli jant aldık.

Jantlar.jpg

Jantvelastikler2.jpg

Sonuçta böyle birşey çıktı ortaya.. Çok güzel oldu. Sürüşte biraz fark oldu tabi ama 140 km 'ile geldim eve..

Açıkcası 35 lastik ZJ'de devasa görünürken Land Cruiser'larda normal boyutta gibi göründü gözüme. Aç gözlülük böyle birşey..
Aslında sorun Land Cruiserların çok iri olmasından kaynaklanıyor. [SIZE=78%]Iveco kamyon ile yan yana durduk şöförle aynı hizadaydık.[/SIZE]

Neyse...
Dün geç saate kadar uğraştık bitirdik. Çokda güzel oldu. Ama şimdi bunu araziye sokmadan satmayı ve en az 38 lastikli bir şey yapmayı düşünüyorum.
Muhtemelen bundan sonrası Rubicon olur.

sonra.jpg

2-1.jpg

1-1.jpg

z.jpg

Kerim tekrar hayırlı olsun.
Güzel makina oldu,kıymetini bil :smiley:

maşallah arac cok güzel olmus güle güle binin ya da en iyisi hayırlı satışlar diyeyim ;D öyle bir niyet vaar sanki .

kerim bey aracınız çok güzel oldu.hayırlı olsun .başından beri takip ediyorum.
motor özellikleri hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim.
örneğin;dif lock ön orta arka da varmı?
motor özellikleri?v.s. teşekkürler...

hayırlı olsun, yukseltme kıtı 3 " ten daha fazla olmus sankı, camurluktlar cok yuksekte kalmıs gıbı ,sanırım 37 de sığar bu yukseltmeye...

oky' Alıntı:
hayırlı olsun, yukseltme kıtı 3 " ten daha fazla olmus sankı, camurluktlar cok yuksekte kalmıs gıbı ,sanırım 37 de sığar bu yukseltmeye...
Kit 3 inch ARB Oldman Emu.
Ancak bu kitin iki seçeneği varmış, Biz heavy duty sert yayları olanı seçtik, (Usta özellikle bunu önerdi) Sanırım bundan dolayı yüksek görünüyor.
Mevcut orjinal tampon ile 37 sığmaz. Ön Tampon değişince 37 rahatlıkla sığar. ARB tampon sipariş ettim 1 ay sonra gelecek. Tampon gelince yinede sanırım 37 düşünmem.
37 'de birçok şey değişmeli. Kollar, Mafsallı şaft, Ayna Mahruti vs.

paraglinesinan' Alıntı:
kerim bey aracınız çok güzel oldu.hayırlı olsun .başından beri takip ediyorum.
motor özellikleri hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim.
örneğin;dif lock ön orta arka da varmı?
motor özellikleri?v.s. teşekkürler...

Ön, Arka, Orta %100 Diferansiyel kilitleri mevcut, Zaten bu araçların en büyük özelliği bu kilitler.
Motor benzinli 4476 cc olması lazım. Otomatik şanzuman. Üzerinde 6 ay önce takılmış Prins LPG var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR